Επικαιρότητα

Πότε μια Συνοδική απόφαση είναι ορθή;

εικόνα άρθρου: Πότε μια Συνοδική απόφαση είναι ορθή;

“Στη Σύνοδο, μια απόφαση είναι ορθή όχι όταν είναι δημοκρατική δηλ. σύμφωνα με την πλειοψηφία των παρόντων και κατά το ανθρώπινο αλλά όταν είναι ορθή κατά Θεόν”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, Panayiotis Μ., έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος προσβάλλει τη μνήμη του μακαριστού Αιτωλίας Κοσμά και κηρύττει παπίζουσα εκκλησιολογία


H έμμεση προσβολή της μνήμης ενός κοιμηθέντος, ιδίως όταν είναι και Ιεράρχης-Ποιμένας και μάλιστα αxιώτατος όπως ο μακαριστός Κοσμάς, όχι μόνον xεφεύγει από το χριστιανικό ήθος δηλ. το Λόγο και Πνεύμα του Θεού αλλά και ακόμα από το κοινό, κοσμικό ήθος και είναι μια κατάφωρη απρέπεια που βεβαίως γυρνάει στον προσβάλλοντα και καταγράφεται σε βάρος του ενώπιον Θεού στο βιβλίο της ζωής του κατά την ώρα της Κρίσης.

Περαιτέρω, η ταύτιση της Συνοδικότητας με το πολίτευμα της “Δημοκρατίας” είναι αιρετική θέση.
Συν-οδός (Σύνοδος) σημαίνει συν-όδευση με το Άγιον Πνεύμα κι όχι απλώς η σύγκληση (συν-έλευση, συν-έρχομαι) της εκκλησίας του λαού (του δήμου), ενός σώματος όπως η Βουλή, ο Δήμος, η Περιφέρεια όπως αναφέρει ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.
Διότι, εάν δεν υπάρχει η συνόδευση με το Άγιον Πνεύμα, τότε, οι συνερχόμενοι δεν συνιστούν Εκκλησία Χριστού και άρα, ούτε Σύν-οδο αλλά μια απλή σύναxη ανθρώπων χωρίς Πνεύμα και οι αποφάσεις τους κάθε άλλο αγιοπνευματικές είναι για να ζητείται και απαιτείται υπακοή του ανθρωπίνου θελήματος στο Πνεύμα τους.
Σύνοδος, συνεπώς, δεν σημαίνει απλώς Σύναxη αλλά Σύναxη και Συμπόρευση εν Αγίω Πνεύματι.

Στη Σύνοδο, μια απόφαση είναι ορθή όχι όταν είναι δημοκρατική δηλ. σύμφωνα με την πλειοψηφία των παρόντων και κατά το ανθρώπινο αλλά όταν είναι ορθή κατά Θεόν.

Τέλος, οι Απόστολοι ήταν μια Εκκλησία Χριστού αλλά ποτέ ο Κύριος δεν όρισε ιεραρχικό πολίτευμα σε αυτήν την Εκκλησία εκτός εάν ενστερνιστούμε την άποψη των αιρετικών ότι ο Πέτρος ήταν ο “αρχηγός” αυτής της Εκκλησίας, η πέτρα της, ο επικεφαλής και αντιπρόσωπος του Χριστού.

Και επίσης όλοι γνωρίζουμε τι απάντησε ο Κύριος όταν οι υιοί Ζεβεδαίου ζήτησαν αxιώματα εxουσίας και αυτή την Ιεράρχιση για τους εαυτούς τους, αυτήν την Ιεράρχιση την οποία μας προτείνει αντι-ευαγγελικά ο Ναυπάκτου Ιερόθεος κι όχι την ισοτιμία όλων έναντι της κεφαλής που είναι ο Χριστός.

Αιδώς Αργείοι !

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος προσβάλλει τη μνήμη του μακαριστού Αιτωλίας Κοσμά και κηρύττει παπίζουσα εκκλησιολογία

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.