Επικαιρότητα

Πότε θα μνημονεύσει ο Αρχιεπίσκοπος τον Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: Πότε θα μνημονεύσει ο Αρχιεπίσκοπος τον Ουκρανίας

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info εντός των επόμενων ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα αποστείλει στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο το γράμμα που σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο αποστέλλει κάθε Εκκλησία ως απάντηση στην «ειρηνική επιστολή» με την οποία αναγγέλθηκε η εκλογή.

Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ

Αυτό που όλοι περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η στιγμή που θα προστεθεί στα δίπτυχα και θα ακουστεί από τον Αρχιεπίσκοπο το όνομα του νέου Προκαθημένου. Αυτό όλα δείχνουν δεν θα συμβεί αύριο ή μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info αυτό θα συμβεί στις 19 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.

Η πρώτη αναφορά του ονόματος του νέου Προκαθημένου επί ελληνικού εδάφους θα γίνει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχοντας σημειολογικά δίπλα του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα κληθεί να συλλειτουργήσει με τους δυο Προκαθημένους και ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.