Επικαιρότητα

Πότε θα σταματήσει ο ψηφιακός μας κατήφορος;

εικόνα άρθρου: Πότε θα σταματήσει ο ψηφιακός μας κατήφορος;

Όλες οι εφήμερες διευκολύνσεις πρακτικού χαρακτήρα που εφαρμόζονται χάρη της τεχνολογικής εξέλιξης έχουν και ένα τεράστιο τίμημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανακοινώθηκε και επίσημα η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει , η αντιπολίτευση σιωπά και η Εκκλησία καθεύδει. Η ψηφιακή μας φυλακή απειλεί την ελευθερία λόγου, σκέψης, ύπαρξης. Πάμε να ξετυλίξουμε σύντομα το κουβάρι των γεγονότων, για να αναδειχθεί ο κεντρικός προβληματισμός μας.

Ο ψηφιακός άνθρωπος

Είναι γεγονός πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της καθημερινότητάς μας προχωράει με ξέφρενο ρυθμό. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα στατιστικό στοιχείο του 2018. Σε ένα συνέδριο για την αυτοκινητοβιομηχανία, για να δοθεί το μέγεθος της διαφοράς εξέλιξης, είχε αναφερθεί πως, αν ακολουθούσε η αυτοκινητοβιομηχανία το ρυθμό ανάπτυξης της πληροφορικής, θα έπρεπε ένα αυτοκίνητο το 2018 να πετά και να μπορεί να κάνει τον γύρο της γης πέντε φορές με ένα λίτρο βενζίνη!!! Σήμερα μπορεί τα αυτοκίνητα να μην πετούν,0π όμως είναι γεγονός πως βαδίζουμε προς μια πιο εξηλεκτρισμένη αυτοκίνηση και κυρίως διασυνδεμένη online με πρώτο στόχο την αυτόνομη οδήγηση. 

Για να επιτευχθεί αυτό έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, υλοποιείται ένα γιγαντιαίο project αποστολής δεκάδων χιλιάδων δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που λέμε δορυφορικό internet. Από εκείνο το σημείο και μετά γίνεται προφανές πως το ψηφιακό μας ίχνος θα είναι ανιχνεύσιμο 24 ώρες το 24ωρο παντού και πάντα. Σήμερα η συσκευή λέγεται smart phone, αφήνουμε όμως ένα περιθώριο στο μέλλον να έχουμε και εκεί εκπλήξεις με cyborg εμφυτεύματα. Ολοένα και περισσότερες πρακτικές λύσεις ενσωματώνονται στο έξυπνο κινητό μας, στο οποίο βρίσκονται καταχωρημένα το δακτυλικό μας αποτύπωμα, η αναγνώριση του προσώπου μας αλλά και άλλες εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ,ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ONLINE κλπ). Εννοείται πως η ενσωμάτωση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτελεί μια φυσική συνέχεια του ψηφιακού μας μέλλοντος.

Ποιό είναι όμως το τίμημα;         

Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως όλες αυτές οι παροχές έρχονται πακέτο και με έναν ανομολόγητο όρο, εκείνον της συμμόρφωσης. Στο εγγύς ψηφιακό μας μέλλον δεν χωρούν αντάρτες και αντιρρησίες. Μια γεύση πήραμε όλοι έστω και από τηλεοράσεως, έστω και με αφορμή έναν πόλεμο. Αποφάσισε η Δύση και κατέβασε τον διακόπτη σε Ρωσικών συμφερόντων πρόσωπα και επιχειρήσεις και σε μία στιγμή ένα ολόκληρο πρακτορείο ειδήσεων βουβαίνεται. Ένας πρώην πανίσχυρος μεγιστάνας γίνεται μπατίρης με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Οι συσχετισμοί με την επιχειρούμενη υγειονομική δικτατορία που ζήσαμε και σήμερα παρακολουθούμε εμβρόντητοι να εξελίσσεται στη Σαγκάη, όπου μια πόλη 25 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε ομηρία και οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης.

Υποταγή έως πότε;

Η στάση των κυβερνήσεων που δεν  υπηρετούν πια τους πολίτες φανερώνει πως είναι διορισμένοι διαχειριστές ενός σχεδίου πάνω από κράτη, έθνη και ανθρώπινες ψυχές. Ο πολιτισμός μας κατρακυλά ταχύτατα στον ψηφιακό του κατήφορο και δυστυχώς πολλοί επιστήμονες συζητούν ήδη την κατάρρευσή του. «Τί γάρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐάν κερδήση τόν κόσμον ὅλον, καί ζημιωθῆ τήν ψυχήν αὐτοῦ;» (Ματθ. ΙΣΤ,26). Η μόνη ελπίδα του ανθρώπου ήταν είναι και θα είναι ο Ιησούς Χριστός. Η ευθύνη της Εκκλησίας γι’αυτό είναι τεράστια. Στην παρούσα συγκυρία βεβαίως, η ανικανότητα και η δοσιλογική κουλτούρα των Ιεραρχών μας δεν μας αφήνει περιθώρια να ελπίζουμε σε μια κάποια Ορθόδοξη αντίδραση. Έκρυψαν τον Χριστό και γίνεται πλέον φανερό πως το πρόβλημα των νεοταξιτών είναι μόνον Εκείνος που έπαθε, ανέβηκε στον Γολγοθά, Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε για τις αμαρτίες μας.

Καλή Ανάσταση!  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Προσεχώς η ψηφιακή κάρτα εργασίας για όλους τους εργαζομένους
– Συλλογή και διαχείριση προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων
– Ο νέος Μεγάλος Αδελφός έρχεται με διευρυμένες δυνατότητες
– Ο Μεγάλος Αδελφός είναι παντού. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.