Επικαιρότητα

Που αλλού; Στην Αμερική η πρώτη αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας; Επιφάνιος συναντιέται με Ελπιδοφόρο

εικόνα άρθρου: Που αλλού; Στην Αμερική η πρώτη αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας; Επιφάνιος συναντιέται με Ελπιδοφόρο

Το άρθρο αναγράφει ότι ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος της “αυτοκεφάλου ουκρανικής Εκκλησίας” Επιφάνιος:
Tο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ!”
Επίσης το άρθρο αναφέρεται και στη μνημόνευση του σχισματικού Επιφάνιου που έγινε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Ζάκυνθο και παραθέτει και το σχετικό βίντεο. Επιπλέον όμως το άρθρο παραθέτει και τα ονόματα όλων των μητροπολιτών που παρευρέθηκαν σε αυτό το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και σημειώνει: “Πολλάκις το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναφερθεί σε όσα αυθαίρετα πράττουν ελληνικές Μητροπόλεις σχετικά με το ζήτημα της νέας ουκρανικής εκκλησίας με τελευταίο το παράδειγμα του Μητροπολίτη Λαγκαδά.”.


— Σχολιασμός katanixi.gr

Που αλλού; Στην Αμερική η πρώτη αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας; Επιφάνιος συναντιέται με Ελπιδοφόρο-Στην Ζάκυνθο μνημόνευσαν τον Ουκρανό προκαθήμενο

Με απαράδεκτη επιμονή και τεχνάσματα που θα ζήλευαν έμπειροι διπλωμάτες οι Φαναριώτες και οι κολαούζοι τους προσπαθούν να επιβάλλουν με το ζόρι στην παγκόσμια Ορθοδοξία την νέα ουκρανική εκκλησία και τον προκαθήμενό της Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Μετά τα τερτίπια με τις αντιπροσωπείες στο Άγιο Όρος, στην Πάτμο, στην Θεσσαλονίκη και τα συλλείτουργα, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα!

Συνάντηση του Προκαθημένου της νέας μη αναγνωρισμένης Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο! Άραγε για να κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής… «σεφτέ» στις αναγνωρίσεις;

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος δήλωσε για τον Επιφάνιο: «Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος υπήρξε σταθερός υπερασπιστής της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ακόμη και όταν τα προνόμιά του είχαν αμφισβητηθεί και ακόμη κι αν ορισμένοι τον απορρίπτουν. Βρέθηκε υπό τεράστια πίεση στην Ουκρανία κι έχει ήδη παράσχει τη σοφία του Σολομώντα που χρειάστηκε για να επανενώσει την Εκκλησία της Ουκρανίας, να επιστρέψει στην Ευχαριστιακή ενότητα και να την καθιερώσει ως αναπόσπαστο μέλος της ομάδας των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών παγκοσμίως »

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, λοιπόν, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποίησει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ!

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στους Αμερικανούς “πάτρωνες” της εκκλησίας του ο Επιφάνιος αναμένεται να λάβει το Βραβείο “Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας-Ανθρώπινα Δικαιώματα”, από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αμερική.

Γελάει ο κόσμος!

Εκεί όμως που δεν γελάει αλλά ανησυχεί, είναι με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας.

Πολλάκις το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αναφερθεί σε όσα αυθαίρετα πράττουν ελληνικές Μητροπόλεις σχετικά με το ζήτημα της νέας ουκρανικής εκκλησίας με τελευταίο το παράδειγμα του Μητροπολίτη Λαγκαδά.

Στην Ζάκυνθο παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο αυτής της αυθαιρεσίας.

Όπως ξανασυνέβη στη Ζάκυνθο, στις 17 Δεκεμβρίου 2018, κατά την χειμερινή εορτή του Αγίου Διονυσίου, δύο μόλις ημέρες μετά την Ενωτική Σύνοδο των Ορθοδόξων της Ουκρανίας και την ίδρυση της νέας Εκκλησίας, έτσι και χθες 24 Αυγούστου 2019, κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Ζάκυνθο (επί τη μεταθέσει του Αγίου Διονυσίου εκ Στροφάδων), μνημονεύτηκε στα Δίπτυχα ο Προκαθήμενος της νέας Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, όπως μας ενημερώνει το ιστολόγιο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ.

Και μάλιστα η μνημόνευση έγινε παρουσία πολλών Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας!!!

Συγκεκριμένα, της Ευχαριστιακής Συνάξεως της σημερινής Εορτής του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Αξώμης κ. Δανιήλ, του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

Περίεργος είναι ο ρόλος του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο οποίος όπως αναφέρει το ιστολόγιο “ευθαρσώς υπεραμύνεται των ιεροκανονικών δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου να χορηγεί Αυτοκεφαλίες σε τοπικές Εκκλησίες (εν προκειμένω στην νεοπαγή της Ουκρανίας), θεωρεί μάλιστα ότι, μετά την χορήγηση κάποιου Τόμου δεν χρειάζεται και η οποιαδήποτε έγκριση ή επιβεβαίωση για την ένταξη της νέας Εκκλησίας στα Δίπτυχα”.

https://www.facebook.com/panagiotis.kapodistrias/videos/2489403781102934/?t=31

Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας γιατί η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και μένει να δούμε αν η ΔΙΣ που συνεδριάζει από αύριο θα ασχοληθεί και με αυτό το θέμα….

ΠΗΓΗ

Δείτε ακόμα:
Στον σχισματικό Μητρ. Κιέβου το βραβείο «Αθηναγόρας»
Μνημονεύθηκε ο σχισματικός Κιέβου Επιφάνιος στη Ζάκυνθο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.