Επικαιρότητα

Η σθεναρή στάση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: Δε θα έχουμε «γονέα 1» και «γονέα 2»!

εικόνα άρθρου: Η σθεναρή στάση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: Δε θα έχουμε «γονέα 1» και «γονέα 2»!

επεσήμανε ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός ανδρός και μιας γυναίκας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάσαμε την είδηση που ακολουθεί και θαυμάζουμε την σθεναρή στάση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στα πλαίσια συζητήσεων για τις τροποποιήσεις του Συντάγματος, αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτησή του, κάνει ξεκάθαρο στους διαφωνούντες ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός ανδρός και μιας γυναίκας και ότι όσο θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας του, δεν θα εμφανιστούν οι έννοιες «γονέας 1» και «γονέας 2».

Αυτομάτως γίνεται σύγκριση με τους ηγέτες της δικής μας Πατρίδας, ο οποίοι δείχνουν τόσο λίγοι μπροστά του και υποτάσσονται χωρίς φόβο Θεού στα «προοδευτικά» σχέδια της Δύσεως. Όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά συναινούν, αλλάζοντας τους νόμους κατά τις βουλές της νέας τάξης πραγμάτων.

Είχαμε σχολιάσει την αρχική τοποθέτηση του Προέδρου Πούτιν αναφωνώντας «Δόξα τω Θεώ που υπάρχει η Ορθόδοξη Ρωσία!». Είμαστε Ορθόδοξη χώρα, αλλά όταν με νόμους καταργούμε το Νόμο του Θεού και μάλιστα σε αυτό συναινεί με τη σιωπή της η εκκλησιαστική ηγεσία, τότε μη περιμένουμε την προστασία Του.

Διαβάσαμε στο sputniknews.gr:


Πούτιν: Όσο είμαι πρόεδρος δεν θα έχουμε «γονέα 1» και «γονέα 2»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τη συνάντησης με μέλη της ομάδας εργασίας που επιμελείται τις τροπολογίες για τις τροποποιήσεις του ρωσικού Συντάγματος, ξεκαθάρισε πως όσο θα βρίσκεται εκείνος στο «τιμόνι» της χώρας, δεν θα εμφανισθούν οι έννοιες «γονέας 1» και «γονέας 2».

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε ο Πούτιν, επεσήμανε ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός ανδρός και μιας γυναίκας.

«Όσον αφορά τα “γονέας 1” και “γονέας 2”, έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια, αλλά θα το επαναλάβω πάλι. Όσο θα είμαι Πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θα έχουμε “γονέας 1” και “γονέας 2”. Θα διατηρήσουμε τα “μητέρα” και “πατέρας”», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

Σημειώνεται πως πέρυσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη ρωσική εθνική ταυτότητα, ξεκαθάρισε ευγενικά αλλά σθεναρά ότι δεν πρόκειται ν’ αντικατασταθούν οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας από άλλα «προοδευτικά» παραδείγματα που εφαρμόζονται στη Δύση.

«Λέτε ότι η λέξη “Μητέρα” δεν μπορεί ν΄αντικατασταθεί. Φαίνεται ότι ίσως μπορεί: Την αντικατέστησαν σε ορισμένες χώρες με τους όρους “γονέας 1” και ”γονέας 2”. Ελπίζω ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί εδώ», ανέφερε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συμβουλίου Διαφυλετικών Σχέσεων, ενός συμβουλευτικού οργάνου του Κρεμλίνου.

Τα σχόλια του προέδρου Πούτιν ήλθαν σε απάντηση στον δικηγόρο Βίκτορ Βοντολάτσκι, που μίλησε για τις προσπάθειες να καλλιεργηθεί μια ενοποιητική ταυτότητα μεταξύ της ρωσικής νεολαίας, χωρίς παραβιάσεις στις άλλες εθνικές, θρησκευτικές ή ομαδικές ταυτότητες.

Οι λέξεις «μητέρα και «πατέρας» είναι λειτουργικά οι ίδιες, αλλά μεταφέρουν διαφορετικά συναισθηματικά βάρη, επιχειρηματολόγησε ο Βοντολάτσκι, όπως η «πατρίδα» και η «χώρα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.