Επικαιρότητα

Πρέσβης Ουκρανίας στο Βατικανό: Δεν είναι αυτό που νομίζετε!  

εικόνα άρθρου: Πρέσβης Ουκρανίας στο Βατικανό: Δεν είναι αυτό που νομίζετε!  
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τι αποκάλυψε στα πλαίσια μιας συνέντευξης…


Η είδηση 

Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του πρέσβη της Ουκρανίας Ανδρέα Γιουράς, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό σχετικά με το θέμα της μετάβασης της ουκρανικής ψευδο-εκκλησίας από το παλαιό στο νέο ημερολόγιο. Ανέφερε ότι “..πρόκειται για συμβολική πράξη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την στήριξη ενάντια στην Ρωσία“. Είπε  επίσης ότι (η Ουκρανία)“..με αυτή την κίνηση δηλώνει ότι αποτελεί μέρος του δυτικού κόσμου“, ενώ υποβάθμισε και τις όποιες αντιδράσεις στην εναλλαγή από το παλαιό στο νέο ημερολόγιο.

Η απάντηση στον Πρέσβη 

Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι δογματικό ζήτημα η μετάβαση από το παλαιό στο νέο ημερολόγιο. Όπως επίσης γνωρίζουμε (και δεν είναι καθόλου η ιδέα σας) ότι οι μεταβάσεις από το παλιό στο νέο ημερολόγιο είναι ενέργειες που υποδηλώνουν πόθο για ένωση με το παναιρετικό οικουμενιστικό σύστημα, στο οποίο η ψευδοεκκλησία του Ντουμένκο θέλει τόσο να ενταχθεί. Σε μια χειριστική  προσπάθεια να θολώσει τα νερά, μας βεβαιώνει ότι σκοπός της μετάβασης είναι η ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη  όμως είναι απλώς μια βιτρίνα και αποτελεί πρόσχημα, διότι στην πραγματικότητα η επικράτηση της πανθρησκείας είναι το σχέδιο.

Η δε αντίσταση στην μετάβαση χρησιμοποιείται από το καθεστώς Ζελένσκι – Ντουμενκο με σκοπό να βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην ψευδοεκκλησία και στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο και το Πατριαρχείο Μόσχας, ώστε η αίρεση να εξαπλωθεί και να μην υπάρχει κανένα περιθώριο επανάκαμψης στην αυθεντική Ορθοδοξία…

Και τέλος, το κερασάκι στην τούρτα, η “δήθεν” μεγαλοψυχία της ψευδεπισκοπής να επιτρέψει σε πολλές κοινότητες να γιορτάσουν με το νέο πριν την επίσημη μετάβαση, επιβεβαιώνει πως η ψευδο-εκκλησία της Ουκρανίας είναι αδίστακτη.

Και πως να μην είναι όταν η ταύτισή της με τη δαιμονική ατζέντα της Νέας Εποχής είναι απόλυτη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ειπωθεί και κάτι διαφορετικό από τα ήδη γνωστά της ουκρανικής στάσης. Σίγουρα όμως δεν περιμέναμε να παραδεχτούν οι πολιτικοί παράγοντες αυτά που τόσο καιρό σιγοψιθυρίζουν τα χείλη όσων αντιλήφθησαν εξαρχής την πραγματικότητα πίσω από τα προσχήματα. Ότι δηλαδή: «Αυτή η μετάβαση είναι πολύ συμβολική πράξη… δεν είναι τόσο θεολογικό όσο πολιτιστικό και ιδεολογικό ζήτημα».  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά: 
Μήπως να σταματήσουμε τις γιορτές του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και του Αγίου Λουκά του ιατρού; …
Με το νέο ημερολόγιο και η Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας; 

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.