Επικαιρότητα

Προάγγελος «ενότητας» το μήνυμα του αιρεσιάρχη Πάπα κατά την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

εικόνα άρθρου: Προάγγελος «ενότητας» το μήνυμα του αιρεσιάρχη Πάπα κατά την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στο δρόμο προς την ψευδοένωση που ενορχηστρώνει με μαεστρία ο Πάπας Φραγκίσκος και ο αιρεσιάρχης της Κων/πολης Βαρθολομαίος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, υπό την παρουσία και τις αντικανονικές συμπροσευχές αιρετικών εκπροσώπων καθώς και δύο σχισματικών ψευδεπισκόπων του ναζιστικού μορφώματος της Ουκρανίας, έλαβε χώρα την 8η Ιανουαρίου, η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Γεωργίου.

Ο παπικός «Αρχιεπίσκοπος» και «Αποστολικός» Νούντσιος στην Κύπρο, Adolfo Tito Yllana, παρέστη στην «λαμπρή» ενθρόνιση του Ορθοδόξου Αρχιεπισκόπου και ανέγνωσε εκ μέρους του Αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου, συγκρητιστικό διαχριστιανικό μήνυμα περί «ενότητας» της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά των Αιρέσεων.

————-

Συγκρητιστικό μήνυμα ενότητας των «εκκλησιών» από τον Πάπα 

Ο Πάπας έκανε ειδική αναφορά στο οικουμενιστικό έργο του μακαριστού προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσοστόμου Β,’ αναφέροντας ότι «παρέμεινε προσηλωμένος με ιδιαίτερο τρόπο στην δέσμευσή του για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των «εκκλησιών»».  

Επιπλέον, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο κ. Γεώργιος θα συνεχίσει την συγκριτιστική δέσμευση του προκατόχου του κ. Χρυσοστόμου, για την «ενθάρρυνση της ενότητας όλων των μαθητών του Χριστού», δηλαδή των Ορθοδόξων και των καταδικασμένων/αναθεματισμένων αιρετικών.

Ακολούθως, έκανε λόγο ξανά περί «ενότητας», αναφέροντας ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι οποίοι σημαδεύονται από αδικία, βία και πόλεμο, «είναι ολοένα και πιο σημαντικό οι Χριστιανοί να είναι αυθεντικοί μάρτυρες ενότητας».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι με την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου, θα γίνει εφικτό να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της Παπικής αιρετικής παρασυναγωγής, «υποβοηθώντας έτσι ενεργά και εποικοδομητικά το έργο της Κοινής Διεθνούς Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο μεταξύ της Καθολικής «Εκκλησίας» και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύνολό της».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμα του Πάπα, ο «Αποστολικός» Νούντσιος Adolfo Tito αναφώνησε προς το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στα ελληνικά: «Άξιος»!

————-

Μηδενική αντίδραση στην αίρεση και στο σχίσμα από τους Ιεράρχες

Κατά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου της Κύπρου, κανένας Ιεράρχης που παρέστη στον Ιερό Ναό δεν αντέδρασε μπροστά στην παρουσία των πάσης φύσεως αιρετικών, καθώς και των σχισματικών «επισκόπων» της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Καμία ενόχληση ή διαμαρτυρία δεν υπήρξε όταν ο λατίνος Νούντσιος ανέγνωσε το ψευδοενωτικό «μήνυμα» του διαχρονικά πολέμιου της Ορθοδοξίας, αιρετικού Πάπα.

Στο δρόμο προς την ψευδοένωση που ενορχηστρώνει με μαεστρία ο Πάπας Φραγκίσκος και ο αιρεσιάρχης της Κων/πολης Βαρθολομαίος, με χρονικό ορίζοντα το 2025, οι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ταγοί διαγράφουν την αποκεκαλυμμένη Αλήθεια της Ορθοδοξίας, συντάσσονται με τους άρχοντες του κόσμου και εναγκαλίζονται το ζόφο του ψέματος και της πλάνης.

———–

Μητρ. Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης: Ἡ ἕνωσις, ἢ ψευδοένωσις, ἔχει ἀποφασισθῆ  εἰς μυστικὰ διαβούλια… Συντελεῖται εἰς βάθος καὶ ἔκτασιν προδοσία

Σε αυτούς τους έσχατους καιρούς αποστασίας, οι ομιλίες και τα κείμενα του μακαριστού αγωνιστή Μητροπολίτη Φλωρίνης, Αυγουστίνου Καντιώτη, αποτελούν ανεκτίμητη και διαχρονική παρακαταθήκη προς το ορθόδοξο πλήρωμα. 

Ο φωτισμένος Ιεράρχης με την γνωστή του μαχητικότητα αποκάλυπτε προ ετών ότι «ἢ ἕνωσις, ἢ ψευδοένωσις, ἔχει ἀποφασισθῆ» εις μυστικά διαβούλια Ανατολής και Δύσεως, «ὧν ἐγκέφαλος ὁ Πάπας». Ταυτόχρονα, προειδοποιούσε ότι «συντελεῖται εἰς βάθος καὶ ἔκτασιν προδοσία, τὴν ὁποίαν δὲν δυνάμεθα νὰ φαντασθῶμεν!». Σήμερα, οι λόγοι του ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ:

«Ἂς μὴ ἀπατώμεθα ὡς ἀνόητα ὀρνίθια πρὸ τῆς μεταμφιεσμένης ἀλώπεκος τῆς Ρώμης. Ἡ ἕνωσις, ἢ ψευδοένωσις, ἔχει ἀποφασισθῆ. Ἔχει ἀποφασισθῆ εἰς μυστικὰ διαβούλια Ἀνατολῆς καὶ Δύσεως, διαβούλια πολιτικῆς, οἰκονομικῆς καὶ θρησκευτικῆς φύσεως, ὧν ἐγκέφαλος ὁ Πάπας. Τὸ δὲ σχέδιον πρὸς πραγματοποίησιν τοῦ σκοποῦ ἐξελίσσεται κατὰ φάσεις καὶ στάδια ἐν ἀγνοία τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ, ὁ ὁποῖος ἔκπληκτος μίαν πρωΐαν θὰ ἀκούση ὅτι ἡ ἕνωσις ἐπετεύχθη!

Προοίμιον δὲ αὐτῆς εἶναι αἳ κoιναι προσευχαὶ ὀρθοδόξων μετὰ δυτικῶν, τὰς ὁποίας κατὰ περίεργον τρόπον θέλουν τινὲς νὰ δικαιολογήσουν… Δὲν εἶναι ὑπερβολή, ἐὰν εἴπωμεν, ὅτι εὔρισκομεθα εἰς τὸ κύκλωμα φοβερῶν ἥμερων διὰ τὴν Ὀρθόδοξον πίστιν. Συντελεῖται εἰς βάθος καὶ ἔκτασιν προδοσία, τὴν ὁποίαν δὲν δυνάμεθα νὰ φαντασθῶμεν!» [1].

  • [1] Καντιώτου, Ἀντιπαπικά

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με επιβεβαίωση του πανορθόδοξου σχίσματος
Προεκλογικά και μετεκλογικά ανάλεκτα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου 

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.