Επικαιρότητα

Προαναγγελία πειθαρχικής δίωξης για Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας

εικόνα άρθρου: Προαναγγελία πειθαρχικής δίωξης για Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας

«…οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού…» (Δελτίο Τύπου ΔΙΣ, 12/5/2021)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με νέο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 12/5/2021, η ΔΙΣ προαναγγέλλει την πειθαρχική δίωξη των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και των ευλαβών Ιερέων, που απολύτως δικαιολογημένα αντέδρασαν στις αθεολόγητες και βλάσφημες καινοτομίες που εισήγαγε η απόφαση για μετάθεση της εορτής της Αναστάσεως.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

α) Απειλεί με ποινές τους Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι εκφράζοντας το σύνολο του Χριστεπώνυμου πληρώματος εξέφρασαν με ομολογιακές Επιστολές (1,2) και ενέργειες την αντίθεση τους στις αθεολόγητες και βλάσφημες συνοδικές παρεκκλίσεις. Σύμφωνα όμως με τη ΔΙΣ, «οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος» και έτσι ζητήθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο σχηματισμός φακέλων και υποβολή εισηγήσεων περί των επόμενων ενεργειών:

«Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών».

β) Προαναγγέλλει τη δίωξη των ευλαβών ιερέων που δεν συμμορφώθηκαν με τη βλάσφημη καινοτομία για μεταφορά της εορτής της Αναστάσεως, ανακοινώνοντας την απόφαση της για αποστολή Εγκυκλίου Σημειώματος προς την Ι. Αρχιεπισκοπή και τις Ι. Μητροπόλεις, «παραγγέλουσα την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων» (δηλαδή απηνών διώξεων και τιμωριών) από πλευράς των Μητροπολιτών:

«Επίσης αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου Σημειώματος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των παρατηρηθεισών περιπτώσεων μη τηρήσεως των Αποφάσεων Αυτής σε ελαχίστους ανά την Ελληνική Επικράτεια Ιερούς Ναούς, παραγγέλλουσα την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων από πλευράς των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών […]».

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στους ομολογητές Επισκόπους και ιερείς καλή ομολογία. “Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Επιστολή των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ, προς την Ιερά Σύνοδο για τον εορτασμό του Πάσχα
Ανακοινωθέν της Ιερατικής Συνάξεως των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ
– Γιατί αλληθωρίζει η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την ώρα της Ανάστασης;
ΠΕΘ: Μη συμβατή με την Λειτουργική τάξη της Εκκλησίας η αλλαγή της ημέρας και της ώρας του εορτασμού της Αγίας Αναστάσεως
– Ανιστόρητες αποφάσεις της ΔΙΣ
Έως πότε δυσί κυρίοις δουλεύοντες;
Απορία…
«Και αναστάντα τη δευτέρα ημέρα κατά τας κυβερνητικάς εντολάς»!
Συνέντευξη του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση για την απαράδεκτη Λειτουργική αταξία του Πάσχα  

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.