«ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε σήμερα μέσω ενός tweet πανηγυρικού χαρακτήρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος Πρόεδρος, η «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας και άνοιξε μια καινούρια εποχή», ενώ ευχήθηκε ευτυχισμένη επέτειο στους συμπατριώτες του.

Επίσης, ο Ερντογάν με αφορμή την επέτειο των 566 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453, εξυμνεί τον Σουλτάνο Μεχμέτ ΙΙ.

«Ας αναπαύονται εν ειρήνη ο Σουλτάνος Μεχμέτ ΙΙ των Οθωμανών και ο στρατός του», προσθέτει. Μάλιστα συνοδεύει το tweet με εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, σε αρκετές από τις οποίες εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο η Αγιά Σοφιά.

Όμως ο Ερντογάν, δεν αρκέστηκε στο προκλητικό tweet, καθώς όπως επισήμαναν πολλοί συμπατριώτες του στα σχόλια από κάτω, δεν ήταν τυχαία η ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να το δημοσιεύσει. Όπως μπορεί κάποιος να δει, ο Ερντογάν έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση στις 14:53 το μεσημέρι, παραπέμποντας έτσι στη χρονολογία Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς που έγινε το 1453.

ΠΗΓΗ