Επικαιρότητα

Προς το μητροπολίτη Μαρωνείας: Κάτω τα χέρια από τον παπα-Νικόλα

εικόνα άρθρου: Προς το μητροπολίτη Μαρωνείας: Κάτω τα χέρια από τον παπα-Νικόλα

6 Αυγ 2019

Νίκη Χριστοδούλου, φιλόλογος

Μια από τις πιο τραγικές καταστάσεις της εποχής μας, ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημεία των καιρών, είναι ότι βάλλεται η Πίστη μας, η Ορθοδοξία!

Μαζί βάλλεται και κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός, που αμετάκλητα και αγωνιστικά παραμένει προσηλωμένος στους Ιερούς Κανόνες και την Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Χαρακτηρίζεται ζηλωτής, φονταμενταλιστής, ρατσιστής και με ένα σωρό άλλα αβάσιμα υβριστικά επίθετα, από άθεους, οικουμενιστές, πλανεμένους και γενικότερα νεοεποχίτες οραματιστές.

Το θέμα των μεικτών γάμων είναι ένα από τα θέματα των ημερών μας που προκαλεί αντιδράσεις! Ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης, ένας από τους πιο σπάνιους διακριτικούς πνευματικούς του καιρού μας, που έμπρακτα, με πίστη, αρετή και θάρρος υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια που μας κληροδότησαν οι Άγιοι Πατέρες, χλευάζεται, υβρίζεται και διώκεται παντοιοτρόπως.

Και πιο συγκεκριμένα, απειλείται, επειδή τελευταία δημοσίευσε σχετικό έγγραφο που επιτρέπει τους μεικτούς γάμους! Ως γνωστό οι μεικτοί γάμοι απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες, που θέσπισαν οι θεοφόροι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων. Ποιος ορθόδοξος και ορθοτομών Ιεράρχης τολμά να το αμφισβητήσει;

Επομένως, ο π. Νικόλαος Μανώλης, απειλείται με εξώδικο, γιατί θέλησε να προβάλει δημόσια την άρνησή του σ’ ένα θέμα όχι προσωπικό, αλλά αλλά που αφορά την Πίστη των Πατέρων σχετικά με τους μεικτούς γάμους.

Ουσιαστικά γι αυτό απειλείται με εξώδικο από το μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής! Λυπάμαι, αλλά δεν κατανοώ σε ποιο σημείο ο π.Νικόλαος θίγει το μητροπολίτη. Στην προκειμένη περίπτωση “οι θίγοντες και οι ελέγχοντες” είναι οι πατερικοί Κανόνες.

Το γεγονός προκαλεί το θυμό και την αγανάκτησή μας, όταν, στα τόσα άλλα οργιαστικά διαδραματίζονται στην κατακαημένη χώρα μας, που προσβάλλουν την Πίστη μας και την Πατρίδα μας, παραμένουν “αφωνότεροι ιχθύος” οι Ποιμένες, και με περίσσιο μένος κυνηγούν με συνέδρια και δίκες τον ιερέα που θυσιαστικά τολμά να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια!

Κάτω τα χέρια από τον παπα-Νικόλα, που το μόνο που αποκομίζει από κάθε διωγμό για του Χριστού την Πίστη την Αγία, είναι ακόμα ένα στεφάνι στους ουρανούς…! 


Δείτε σχετικά: Απάντηση του π.Νικολάου Μανώλη στην εξώδικη διαμαρτυρία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.