εικόνα άρθρου: Προσέχετε ματάκια τι κοιτάτε
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Ένα παιδικό τραγούδι ασπίδα σωτηρίας


Ένα παιδικό τραγούδι που τραγουδούσαμε στο κατηχητικό σχολείο του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, σήμερα αποτελεί ασπίδα σωτηρίας!

Προσέχετε ματάκια τι κοιτάτε
o Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Προσέχετε ματάκια τι κοιτάτε

Προσέχετε αυτάκια τι ακούτε
o Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Προσέχετε αυτάκια τι ακούτε

Προσέχετε χειλάκια τι θα πείτε
o Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Προσέχετε χειλάκια τι θα πείτε

Προσέχετε χεράκια τι κρατάτε
Ο Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Προσέχετε χεράκια τι κρατάτε

Προσέχετε ποδαράκια πού θα πάτε
ο Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Προσέχετε ποδαράκια πού θα πάτε

Πρόσεχε μικρή καρδούλα τι πιστεύεις
ο Θεός είναι εκεί
κι όλα τα παρατηρεί
Πρόσεχε μικρή καρδούλα τι πιστεύεις

Είναι γνωστό πως η εξέλιξη που μας πλασάρουν συνοδεύεται από την απενοχοποίηση της αμαρτίας, από τη διαστρέβλωση του φυσιολογικού με το αφύσικο, κάθε φύσης αμαρτία γίνεται τρόπος ζωής, διαφημίζεται, προσελκύει και δεσμεύει ψυχές.

Σε όσους έχουν μια διαφορετική άποψη αποδίδονται όλες οι γνωστές ταμπέλες (ακραίοι, ψεκασμένοι, ομοφοβικοί, ρατσιστές, οπισθοδρομικοί, γραφικοί, κολλημένοι, θρησκόληπτοι, πουριτανοί κ.α.).

Είναι γνωστό ότι στοχεύουν τη νεολαία. Επιδιώκουν να αλλάξει ο τρόπος σκέψης του Έλληνα από τα γεννοφάσκια του. Τα πρότυπα που λανσάρονται δεν έχουν καμία σχέση με τα Ορθόδοξα πρότυπα της παραδοσιακής οικογένειας. Η ηθική του ατόμου κλονίζεται για… μεγαλύτερο εισόδημα. Έτσι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις ανεκδιήγητες. Γνωρίζετε μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ένας νέος στη σημερινή εποχή για να βγάλει ολοένα και περισσότερα χρήματα;

Δεν θέλετε να μάθετε…

Η επιρροή

Όταν ο ίδιος ο Rockefeller (1) ομολόγησε πως αυτό που πέτυχε το ίδρυμά τους (με τη χρηματοδότηση του κινήματος του φεμινισμού για την ανεξαρτητοποίηση των γυναικών) ήταν η μητέρα να απουσιάζει από το σπίτι και να αναλάβει την ανατροφή των παιδιών… το σύστημα.

Έτσι η Νέα τάξη πραγμάτων με κοινά παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα μετατρέπει τα παιδιά σε σύγχρονους δούλους. Αρχικά τα απομακρύνει από τους γονείς τους και έπειτα τα μαθαίνει πώς να (μη) σκέφτονται, επηρεάζει τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν άτομα με κοινές ιδέες και πρότυπα, τα οποία όμως απορρίπτουν τις παραδοσιακές αξίες και τους κανόνες ηθικής.

Στη σημερινή εποχή δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται πράξη όλα τα παραπάνω με στόχο τον ιερό θεσμό της ορθόδοξης παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας.

Σπιλώνεται η οικογενειακή αγάπη και θαλπωρή με τη διαστρέβλωση τόσο των ρόλων ανδρών και γυναικών, αλλά κυρίως με τα νέα πρότυπα οικογένειας ομόφυλων ζευγαριών που έχουν βαλθεί να μας περάσουν.

Αμαυρώνεται το έθνος και η αγάπη για την πατρίδα.

Τέλος, το κομμάτι της πίστης, δηλαδή της πίστης στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας, πλέον καλείται «θρησκεία», «ανώτερη δύναμη», «σύμπαν». Αυτό καταφέρνει ο Οικουμενισμός, μια ομπρέλα που τα περιέχει όλα και πως δήθεν σώζεται κανείς και πιστεύοντας σε άλλες θρησκείες και αιρέσεις…

Τα μέσα

Κατά κύριο λόγο οι οθόνες αποτελούν το όπλο της Νέας Εποχής. Η τηλεόραση στο κομμάτι της ενημέρωσης σκορπά συναισθήματα όπως ο φόβος, η μιζέρια, η απόγνωση, οδηγώντας έμμεσα πολλές φορές τους θεατές στην κατάθλιψη.

Η προπαγάνδα σε διάφορα θέματα επικαιρότητας κυριαρχεί. Οι ειδήσεις αλλοιώνονται ή παρουσιάζονται μονομερώς. Συχνά παρουσιάζονται πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις προσταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ενώ εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και των κυβερνώντων “υπαλλήλων” τους.

Στο ψυχαγωγικό κομμάτι βλέπουμε σειρές και ριάλιτι σόου να εξευτελίζουν τις προσωπικότητες των ανθρώπως, υποτιμώντας την αντίληψη και διανόηση μας.

Επιπλέον, κυριαρχούν σε ακατάλληλες ώρες σκηνές βίας, αυτοδικίας, μαγείας, εξορκισμών και δαιμόνων, βωμολοχίες, βλασφημίες, ένα νέο πρότυπο διεφθαρμένου ιερατείου, ιερείς που χρηματίζονται, ελεεινές κωμωδίες μέσα σε μοναστήρια, κουτσομπολιό.

Προάγεται η προδοσία μέσα στην ίδια την οικογένεια, η μοιχεία, η πορνεία, η ομοφυλοφιλία. Ακραίες σκηνές για τα δεδομένα ενός λαού που από θεοσεβούμενος έγινε… αθεόφοβος.

Και αν ναι ο κόσμος που ζούμε είναι έτσι βουτηγμένος στην αμαρτία γιατί και η ψυχαγωγία μας (έστω θεωρητικά) να περιέχει την ίδια ακαθαρσία;

Τι άλλο να δουν τα ματάκια μας;

Πώς “γράφει” όλο αυτό στις αθώες παιδικές ψυχές;

Στο ίντερνετ μια από τα ίδια, και χειρότερα μάλιστα. Online μέσα από το κινητό ο έξω απ’ εδώ έχει βρει τον τρόπο να μας ωθεί στα πάθη μας.

Με την κίνηση μόνο των δακτύλων μπορείς να βρεις μαθήματα γιόγκα, μαγείας, ταρώ και ζώδια, νυφοπάζαρο μέσω εφαρμογών, τζόγο, ακατάλληλο περιεχόμενο με ή και χωρίς πληρωμή, ανωμαλία πάσης φύσεως. Υπάρχει χώρος για όλους και όλοι νιώθουν φυσιολογικοί.

Οι άνθρωποι υποφέρουν από αποβλάκωση, εθισμό, καταναλωτική μανία και πολλά άλλα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

Παρατηρούμε την καταστροφή όλων των παραδόσεων. Δεν υπάρχει ολιγάρκεια, δεν υπάρχει ευτυχία, δεν υπάρχει πουθενά ο φόβος του Θεού!

Η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, όπως παιδιών, εφήβων, ακόμα και παππούδων είναι μη αναστρέψιμη.

Μια πνευματική λύση

Ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας π. Νικόλαος Μανώλης σε απόσπασμα της ομιλίας του «Ο ενδιάθετος λόγος και το κομποσχοίνι» (2) μας εξηγεί τη σημασία την μονολόγιστης ευχής και την χρησιμότητα του κομποσχοινιού ως εργαλείο για να μιλήσουμε με τον Θεό.

Συγκεκριμένα προτείνει να αφήσουμε τα κινητά και την τηλεόραση, να αφιερώσουμε καθημερινά έστω ένα τέταρτο, να πιάσουμε το κομποσκοίνι.

Το αποκαλεί “τηλεκοντρόλ της ψυχής μας” καθώς ό,τι έργο θα θέλαμε να δούμε στην τηλεόραση θα το βρούμε και μέσα στην ψυχή μας, αντίστοιχο των παθών μας.

Με την ευχή έρχεται το φως και φωτίζει τα καταγώγια της ψυχής μας.

Έτσι αποκτούμε σιγά σιγά άμεση σχέση με τον Κύριο μας, συζητάμε μαζί Του τα προβλήματά μας, γνωρίζουμε τον εαυτό μας και ζητούμε συγχώρηση.

Πόσο σοφά είναι τα λόγια του πνευματικού μας πατρός, καθώς ο ίδιος γνώριζε την αμαρτία που μας κυριεύει και έδινε λύσεις πνευματικές, με τρόπο γλυκό και όχι αυστηρό.

Χωρίς να μας απαγορεύει την επαφή με τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης μιας και η μαλθακότητά μας δεν το άντεχε. Κατέβαινε αυτός στο δικό μας χαμηλό επίπεδο και με μαεστρία έδινε μια ιδέα, μια γεύση από την ουσία της πνευματικής ζωής!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ποιος θα προστατεύσει τη νεολαία που εκμαυλίζεται βίαια από την ίδια την Κυβέρνηση;
Πνευματικός συναγερμός!

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Ευστάθιος Αντιοχείας ο Ομολογητής

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Η μαχητικότητά του και η εμμονή του στην ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου τον έκαναν να ξεχωρίσει κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, όπου μαζί με τον Άγιο Αθανάσιο έλεγξαν το δόγμα της δυσσεβείας του Αρείου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.