Επικαιρότητα

Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού “Ο ΣΩΤΗΡ” γεννά σύγκρουση συναισθημάτων και μας μπερδεύει

εικόνα άρθρου: Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού “Ο ΣΩΤΗΡ” γεννά σύγκρουση συναισθημάτων και μας μπερδεύει

Βλέπουμε “όσα δε βλέπει η πεθερά” και “ξεσκονίζουμε” τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Το προσφάτως δημοσιευμένο άρθρο του Ορθοδόξου περιοδικού “Ο ΣΩΤΗΡ” με τίτλο “Απαράδεκτη εκτροπή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής” γεννά σύγκρουση συναισθημάτων από πλευράς μας και μας μπερδεύει.

Ορθώς, χαρακτηρίζονται στο άρθρο ως απαράδεκτες οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και συγκεκριμένα η απόφαση αυτού, να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό “κουτάλι” για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Μέχρι στιγμής, συμφωνούμε με την τοποθέτησή τους αυτή, η οποία είναι καταδικαστική προς τη βλάσφημη ενέργεια του κ. Ελπιδοφόρου.

Ωστόσο, η σύμπνοια αυτή διακόπτεται απότομα, καθώς διαβάζουμε τη συνέχεια του άρθρου και απορούμε με την αναφορά του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο μέγας αυτός καταπατητής των Ιερών Κανόνων και της Παραδόσεως της Εκκλησίας, προωθείται και διαφημίζεται ως ομολογητής, καθώς από μεριά τους γίνεται σκοπίμως (;) χρήση μόνο ενός χωρίου της επιστολής αυτού προς τους υπόλοιπους προκαθημένους. Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί οι θεολόγοι της αδελφότητος “Ο ΣΩΤΗΡ” εθελοτυφλούν, παραβλέπουν και επιλέγουν να μην παρουσιάσουν τα σημεία της υπόλοιπης επιστολής, στα οποία ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει να ενώσουν οι προκαθήμενοι τους λογισμούς και τις σκέψεις τους, ώστε με ομοιομορφία να δοθεί μια κοινή “γραμμή” σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των Αχράντων Μυστηρίων; Τι κρύβεται πίσω από την επιλεκτική χρήση των λεγομένων του Πάπα της Ανατολής;

Δυστυχώς, το περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ” συνεχίζει να κάνει πλάτες στον αιρεσιάρχη και εμπνευστή του σχίσματος, Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αγνοώντας τις δηλώσεις του και παρουσιάζοντας μέρος αυτών μετά από προσεκτική και σκόπιμη επιλογή… Όμως, η Αλήθεια δεν πετιέται “κάτω από το χαλάκι”. Εμείς ως katanixi.gr βλέπουμε “όσα δε βλέπει η πεθερά” και “ξεσκονίζουμε” τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε γνήσια, πιστά και ανόθευτα την Ιερά μας Παρακαταθήκη!


Δείτε σχετικά:
Πλάτες στον Πατριάρχη κάνει ο «ΣΩΤΗΡ» στο Ουκρανικό
Δεν σας επιτρέπουμε να αγγίξετε το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας με τα ψοφοδεή χέρια σας και τις πορωμένες και αλωμένες σας διάνοιες!
Κωμικοτραγικό βίντεο – αφιέρωμα στον φαναριώτη Πάπα από το 4Ε
– Μέγας λέει ο Αυστραλίας για Βαρθολομαίο! Αλλά τι Μέγας; Μήπως Μέγας Αιρετικός;
κ. Ελπιδοφόρε, πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένας Πατριάρχης στην πίστη, στο γένος και στη σωτηρία του ανθρώπου!
Ι.Μ. Γερμανίας- Η απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας, η μεθόδευση τρόπου μεταδόσεως της, η νέα Εικονομαχία [ΒΙΝΤΕΟ]
– Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Καημένο εκκλησίασμα που σας έλαχε η διαποίμανση από τον Ελπιδοφόρο, ενός εκ των ενορχηστρωτών της πανθρησκείας!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.