Επικαιρότητα

Προσκοπισμός, Μασονία, Οικουμενισμός και το βαρυσήμαντο Πατριαρχικό μήνυμα

εικόνα άρθρου: Προσκοπισμός, Μασονία, Οικουμενισμός και το βαρυσήμαντο Πατριαρχικό μήνυμα

Ο μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος μας είχε προειδοποιήσει για τη δόλια αυτή εισχώρηση της μασονίας!!!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όσοι είναι ανυποψίαστοι μπορεί να απορούν, διερωτώμενοι αν ο προσκοπισμός έχει σχέση με τη μασονία. Καλό θα ήταν όμως να προσέξουν τι υποστηρίζουν δημόσια οι ίδιοι οι μασόνοι:

Η είδηση

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση σε ορθόδοξη ενημερωτική ιστοσελίδα1: “Το 25th World Scout Jamboree πραγματοποιήθηκε στην Saemangeum της Κορέας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, στο οποίο συμμετείχαν περίπου σαράντα χιλιάδες πρόσκοποι από 123 χώρες.

Σε αυτό συμμετείχε και πολυμελής ομάδα Ορθοδόξων προσκόπων από πολλές χώρες. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε βαρυσήμαντο πατριαρχικό Μήνυμα προς την Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ (International Link of Orthodox Christian Scouts, DESMOS), το οποίο ανεγνώσθη κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 6 Αυγούστου.

Η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας, ως η κανονική υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο τοπική Εκκλησία της κορεατικής χερσονήσου, συμμετείχε με στελέχη της στις δραστηριότητες του Religious Activity Center και συγκεκριμένα στο περίπτερο της Ένωσης Ορθοδόξων Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ, για την ενημέρωση των προσκόπων περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης, οργάνωσε Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία συμμετείχαν πλέον των διακοσίων προσκόπων από είκοσι διαφορετικές χώρες.”

Μασόνος ο ιδρυτής του Προσκοπισμού στην Ελλάδα

Εκ πρώτης όψεως η λειτουργία της Ένωσης Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ, η συμμετοχή των ορθοδόξων προσκόπων στην Θεία Λειτουργία και το Πατριαρχικό μήνυμα συνηγορούν στο ότι ο Προσκοπισμός είναι οργανικά ενταγμένος στην Ορθοδοξία. Δυστυχώς όμως τα φαινόμενα απατούν. Ο προσκοπισμός αποτελεί ένα δόλωμα στρατολόγησης στην μασονία, το πιο κρυφό και επικίνδυνο γιατί απευθύνεται σε αθώες παιδικές ψυχές.

Η αλήθεια αυτή δεν προκύπτει από απόρρητα έγγραφα ή συνομοσιωλογίες αλλά από ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους τεκμήρια που αποκαλύπτουν την σύνδεση της Μασονίας με τον Προσκοπισμό.

Διαβάζουμε από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια: “Η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσε τον Προσκοπισμό. Το 1910 ο Αθανάσιος Λευκαδίτης ιδρύει την πρώτη ομάδα προσκόπων. Λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της πρώτης ομάδας Προσκόπων από μαθητές του Λυκείου Μακρή ανέλαβαν το έργο της οργάνωσης του ελληνικού προσκοπισμού μαζί με τον Αθανάσιο Λευκαδίτη οι Κ. Μελάς, Νικ. Πασπάτης, Φ. Χρυσοβελόνης και Γ. Πανάς. Αυτοί οι πέντε θεωρούνται ιδρυτές της Κίνησης του Προσκοπισμού στην Ελλάδα. Από το 1910 μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα έγιναν Πρόσκοποι και μεγαλώνοντας διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της ζωής της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσω της Ελλάδας ο Προσκοπισμός επεκτάθηκε και στην Κύπρο. Ηγετικές μορφές του υπήρξαν καθηγητές και διευθυντές σχολείων. Οι Ομάδες της Κύπρου υπάγονταν στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ). Το 1931 λόγω της εξέγερσης των Ελλήνων του νησιού και τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν, υποχρεώθηκαν να υπαχθούν στο Βρετανικό Σώμα. Μετά την ανεξαρτησία του νησιού (1960) λειτουργούν ως ανεξάρτητο Σώμα, με την επωνυμία Σώμα Προσκόπων Κύπρου (ΣΠΚ).

Στην Ελλάδα, αρμόδιος φορέας είναι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917, εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.[1]

Ο προσκοπισμός προέρχεται από τον μασονισμό, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα…

Ποιός όμως είναι ο ιδρυτής του προσκοπισμού στην Ελλάδα, Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος ο Λευκαδίτης Αθανάσιος ΣΤ:. Σκενδέρμπεης (Αθήνα 1872 – 1944) υπήρξε διακεκριμμένος Έλληνας τέκτων. “Σπούδασε στη νεοϊδρυθείσα σχολή Γυμναστών (1897) και έγινε Καθηγητής της Γυμναστικής. Υπήρξε αθλητής, φίλαθλος και πρωτοπόρος Φυσιολάτρης. Διευθυντής του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου το 1891. Οργανωτής αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων. Μέλος της επιτροπής των μέσων Ολυμπιακών Αγώνων του 1906 των κολυμβητικών αγώνων του 1909, αρχηγός της αποστολής ομάδας στους Παναιγύπτιους Αγώνες του 1907. Έγινε από τους πρώτους διαιτητές του ποδοσφαίρου της Ελληνικής αθλητικής αποστολής των Ολυμπιακών του Λονδίνου (1908). Κατά την επίσκεψή του στην Αγγλία ενημερώθηκε για τον ΄΄Προσκοπισμό΄΄ και την παιδαγωγική του αξία. Μετά την επιστροφή του ίδρυσε την πρώτη προσκοπική ομάδα το 1910. Δύο χρόνια αργότερα ιδρύθηκε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (20.5.1912) .

Η Στοά “Λευκαδίτης Αθανάστιος”

Μάλιστα επ’ ονόματι του Λευκαδίτη Αθανάσιου λειτουργεί στοά ειδικού χαρακτήρα. Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος “Η Στοά Αθανάσιος Λευκαδίτης αρ. 90 δέχεται ως μέλη της Διδασκάλους Τέκτονες, οι οποίοι είναι μέλη κανονικής Στοάς και είναι εν ενεργεία μέλη ή έχουν διατελέσει μέλη της Προσκοπικής Κίνησης. Σκοπός της Στοάς είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Αδελφών που διατελούν ή έχουν διατελέσει μέλη της Προσκοπικής Κίνησης και η προαγωγή και διάδοση της Προσκοπικής Ιδέας, συμφώνως προς τας Θεμελιώδεις Αρχάς του Προσκοπισμού, οι οποίες αναφέρονται στον Καταστατικό Χάρτη της Παγκοσμίου Οργανώσεως της Προσκοπικής Κινήσεως.”

Ποιά είναι η Ένωση Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ (International Link of Orthodox Christian Scouts, DESMOS);

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι όργανο του παγκόσμιου οργανισμού της προσκοπικής κίνησης, που ιδρύθηκε το 1997 μετά από πρωτοβουλία του σώματος Ελλήνων προσκόπων, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη μεθόδων και πρακτικών που θα βοηθήσουν(!) στην.. εμπέδωση του θρησκευτικού συναισθήματος στα ορθόδοξα μέλη τους. Εχει την ευθύνη για την διοργάνωση των θρησκευτικών δραστηριοτήτων των ορθόδοξων “χριστιανών” προσκόπων που διοργανώνονται από το παγκόσμιο προσκοπικό γραφείο”.

Η διδασκαλία των σύγχρονων πατέρων για τον προσκοπισμό

Για την σύνδεση του προσκοπισμού με την Μασονία έχει μιλήσει ο μακαριστός όσιος π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με την Ομιλία: Μασωνίας 10 12 Ο Προσκοπισμός

Για την δόλια εισχώρηση της Μασονίας στην Εκκλησία υπάρχει άφθονο υλικό στην Κατάνυξη με άρθρα και ομιλίες του μοναχού Σεραφείμ Ζήση. Για τους τρόπους στρατολόγησης στην Μασονία παραθέτουμε μόνο ένα απόσπασμα άρθρου του με τίτλο “Η Μασονία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – Τεκμήρια τῆς «φιλανθρωπικῆς» μασονικῆς ἐπεκτάσεως στή Φ.Α.Α.Θ.” Εκεί αναφέρει ο μοναχός Σεραφείμ: “Ἐν τέλει, θά ἀποδεχθοῦν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί Θεσσαλονικεῖς τήν ἰδέα ὅτι ἡ ΦΑΑΘ, μέ δεδομένη τήν κατά σειρά πρωτοκαθεδρία Μασόνων σέ αὐτήν ἤδη ἐδῶ καί δώδεκα (τοὐλάχιστον) ἔτη, ἔχει καταστῇ χῶρος ἰδεολογικῶς ἀνεκτικός ἤ καί οἰκεῖος πρός τήν Μασονία, ἕνας ἀκόμη «προθάλαμός» της, ὅπως ὁ Ἐρυθρός Σταυρός, βεβαίως οἱ Πρόσκοποι, ἡ ΧΑΝΘ, τό Ρόταρυ, οἱ Λάιονς, ἡ Ἑλληνική Ἀντικαρκινική Ἑταιρεία καί ἡ AHEPA; Ζητητέον. Ἐμεῖς κάναμε τό καθῆκον μας κατά τήν κάποια ἐξειδίκευσή μας. Ἡ ἐπίσημος, «ποιμαίνουσα κενούς Ναούς Ἐκκλησία», ὑπερπηδώντας τά κονκλάβια τῶν ἰσχυρῶν, ἄς κάνει τό δικό της. Ἀναμένουμε νά ἐκπλαγοῦμε χαρμοσύνως! Ὄψεσθε καί κρινεῖτε, ἀγαπητοί ἀναγνῶσται…”

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ !
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Μάλλον ο Πατριάρχης είναι αυτός που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τους ιερούς κανόνες σαν κανόνια τελικά και παίρνει κανονικά μέρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.