Επικαιρότητα

Προσκύνηση του Αιρεσιάρχη Πάπα στο Μπαχρέιν: Τα χειροφιλήματα του Χαλκηδόνος και οι συμπροσευχές του Κων/πόλεως 

εικόνα άρθρου: Προσκύνηση του Αιρεσιάρχη Πάπα στο Μπαχρέιν: Τα χειροφιλήματα του Χαλκηδόνος και οι συμπροσευχές του Κων/πόλεως 

O Πάπας Φραγκίσκος έψαλε το «Πάτερ Ημών» με τη συμμετοχή των «πιστών», ενώ ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος ανέπεμψε σύντομη προσευχή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαχριστιανική Οικουμενιστική προσευχή σε Παπικό Ναό 

Στα πλαίσια της Διαθρησκειακής Συνάντησης «Bahrain Dialogue Forum» που έλαβε χώρα στο Μπαχρέιν, πραγματοποιήθηκε η διαχριστιανική Οικουμενιστική εκδήλωση με τίτλο «Οικουμενική Συνάντηση και Προσευχή για την Ειρήνη» (4 Νοεμβρίου), στον Παπικό ναό «Our Lady of Arabia».

Μέσα σε ένα κατάμεστο «ναό» από πάσης φύσεως αιρετικούς και μουσουλμάνους, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι χριστιανικών «εκκλησιών» (Παπικών, Μονοφυσιτών, Αρμενίων κλπ), συμμετείχαν σε μία οικουμενιστική προσευχή για την Ειρήνη.

Την πρωτοκαθεδρία της «τελετής» κατείχε ο Πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι οποίοι ως οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Φόρουμ, καθόταν σε δύο λευκούς «θρόνους», πίσω από την λευκή μαρμάρινη «Αγία» Τράπεζα του ναού των δαιμόνων.


Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας φιλάει το χέρι του Πάπα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται και ευλογεί

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ εκδήλωσε (για ακόμα μία φορά) την υποταγή του στον λατίνο Αιρεσιάρχη της Ρώμης, Πάπα Φραγκίσκο, καθώς έσπευσε να του φιλήσει το χέρι, τόσο κατά την έναρξη [06:08], όσο και κατά τη λήξη της τελετής [53:48]!

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε δημοσίως το όραμα του για πλήρη ενότητα («full unity») όλου του χριστιανικού κόσμου (υπό την ηγεσία του), καθώς κατά την ομιλία -κήρυγμα που απηύθυνε -και αφού πρώτα αποκάλεσε τον Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως «Παναγιώτατο αγαπητό αδελφό»-, ανέφερε:

«Συνεπώς, είναι σωστό να πούμε ότι αυτό που μας ενώνει υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που μας χωρίζει και ότι, όσο περισσότερο ταξιδεύουμε σύμφωνα με το Πνεύμα, τόσο περισσότερο θα οδηγηθούμε στην επιθυμία και, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποκαταστήσουμε την πλήρη ενότητα («full unity») μεταξύ μας».

Λίγο αργότερα, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος μαζί με τους εκπροσώπους των αιρέσεων, άναψαν από ένα μεγάλο λευκό κερί και τα τοποθέτησαν σε ένα κηροπήγιο μπροστά από την «Αγία» Τράπεζα.

Ακολούθως, ο Πάπας Φραγκίσκος έψαλε το «Πάτερ Ημών» με τη συμμετοχή των «πιστών» (στην αγγλική γλώσσα), ενώ ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος ανέπεμψε σύντομη προσευχή.

Η οικουμενιστική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ευλογούν ταυτόχρονα (!) τους πιστούς και τους πάσης φύσεως αιρετικούς, που κατέκλυσαν τον Παπικό ναό.


Η «ειρήνη όλων των λαών» και η ματαίωση της σωτηρίας

Ο αιρεσιάρχης Πάπας της Ανατολής, κ. Βαρθολομαίος, ακολουθεί τα κελεύσματα της Νέας Εποχής, συντασσόμενος στις επιθυμίες και επιταγές του Αντίχριστου Πάπα. Χωρίς δισταγμό και ίχνος ντροπής, προδίδει την παραδοθείσα Πίστη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων.

Τα φλογερό κήρυγμα του φωτισμένου Γέροντα π. Αθανασίου Μυτιληναίου, ακούγεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ:

«Ο οικουμενισμός είναι μία ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Χριστιανισμού, είναι ο πιο γνήσιος πρόδρομος του ερχομένου Αντιχρίστου. Αυτός είναι ο οικουμενισμός, έτσι χαρακτηρίζεται και είναι διάχυτος γύρω μας και επικαλείται παραπλανητικά συνθήματα: ‘αγάπη’, ‘αγαπισμός’, ‘ένωση όλων των λαών’, ‘ειρήνη όλων των λαών σε μια κοινή θρησκεία’, ‘ανοχή σε ό,τι προσφέρεται’ κτλ., κτλ..

Έτσι, αντί να εκκλησιαστικοποιήσει η Εκκλησία τον κόσμο, κινουμένη εκ των έσω προς τα έξω, αντιθέτως δέχεται εκ τον έξω τον κόσμο και κοσμικοποιείται η Εκκλησία.

Το αποτέλεσμα;

Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ»

(Απόσπασμα ομιλίας που εκφωνήθηκε στις 03/02 του 1985).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.