Ελένη Παπασταματάκη

Προσβολή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου του Νέου- Χοροστάτησε ο σχισματικός επίσκοπος Ολβίας στην πανηγυρική Λειτουργία

εικόνα άρθρου: Προσβολή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου του Νέου- Χοροστάτησε ο σχισματικός επίσκοπος Ολβίας στην πανηγυρική Λειτουργία
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ποιμαίνει το ποίμνιο του μακριά από την Παράδοση της Εκκλησίας μας, χρησιμοποιώντας την εκκοσμίκευση και τους σχισματικούς…


Άχαρο και θλιβερό να πρέπει να σχολιάσουμε και να αναδείξουμε τα λεχθέντα και πραχθέντα οικουμενιστών ιεραρχών. Όμως έχουμε χρέος να πληροφορήσουμε τους ανυποψίαστους χριστιανούς.

Ένας επίσκοπος με βαριά οικουμενιστική ατζέντα, είναι και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού. Πέρα από τα οικουμενιστικά του ανοίγματα προς κάθε αιρετικό, πέρα από την ισλαμοαγαπολογία του, πέρα από την Ακαδημία «θεολογικών» Σπουδών Βόλου ή καλύτερα Ακαδημία προώθησης του Οικουμενισμού, πέρα από την πλήρη ευθυγράμμισή του με όλες τις βλάσφημες αποφάσεις της κυβέρνησης την περίοδο του κορωνοϊού, έχει και ένα άλλο ρόλο κλειδί και αυτός είναι η διάδοση και αποδοχή της Ουκρανικής σχισματοαίρεσης στην πατρίδα μας.

·        Επισκέψεις και συλλείτουργα με τους σχισματικούς Ουκρανούς

·        Ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης σε σχισματικούς Ουκρανούς στην Ακαδημία του Βόλου

·        Μέχρι και ιερέας του έγινε επίσκοπος στο μόρφωμα της Ουκρανίας, ο γνωστός Ολβίας Επιφάνιος Δημητρίου που πρόδωσε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στο Σχίσμα.

Αυτόν λοιπόν τον πρώην ιερέα του και νυν σχισματικό επίσκοπο, προσκάλεσε ο Δημητριάδος στην πανήγυρη του Αγίου Αποστόλου του Νέου στο Πήλιο.

Η είδηση

Την παραμονή της εορτής του τοπικού Αγίου, του Αγίου Αποστόλου του Νέου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, παρουσία επισήμων και πιστών. Η μνήμη του Αγίου εορτάστηκε στη γενέτειρά του, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. [1]

Στο κήρυγμα του Μητροπολίτη θα σταθούμε σε μερικά σημεία προτού αναφερθούμε στον «εκλεκτό» προσκεκλημένο του κ. Ιγνατίου.

1. Ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος ότι τη φροντίδα για τη διοργάνωση των παρακλήσεων της Παναγίας μας κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου σε διάφορα μέρη της επαρχίας τους, ανέλαβε ο φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός». Οι παρακλήσεις συνοδεύονταν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παναγία.  

Από πότε οι παρακλήσεις της Παναγίας μας την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου διοργανώνονται από πολιτιστικούς φορείς; Στην Εκκλησία μας και στην λειτουργική παράδοση κάθε ιερέας τελεί τις Παρακλήσεις την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου που λέγεται και Πάσχα του καλοκαιριού, είναι περίοδος πένθιμη, με αυστηρή νηστεία, και πολλή προσευχή. Δεν είναι περίοδος για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Και επιτέλους ας πάψουν οι εκσυγχρονιστές και νεωτεριστές επίσκοποι να απομειώνουν το μέγεθος και την σημασία της λατρείας στη ζωή των πιστών. Αυτή η περίοδος είναι ένα έντονα κατανυκτικό στάδιο και οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Αυτό το πνεύμα οφείλουν να περάσουν στο ποίμνιο και όχι να εφευρίσκουν δυτικοφερμένους τρόπους προσέλκυσης των πιστών. 

2. Μίλησε επίσης για την πολύπαθη Ίμβρο, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην οποία είναι αφιερωμένες οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζουν η αναφορά και τα καλοπιάσματα στον π. Βαρθολομαίο…

3. Αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο είπε ότι και τότε παρά τη σκλαβιά οι κάτοικοι του χωριού γιόρταζαν την Παναγία…έτσι βίωσε και ο ίδιος την Ορθόδοξη Πίστη και όταν κλήθηκε να την αρνηθεί προτίμησε το μαρτύριο.

Δυστυχώς όμως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ενώ εκθειάζει και δίνει το πρότυπο του Αγίου Αποστόλου του Νέου που δεν πρόδωσε την πίστη του όπως διαβάζουμε και στο Παιδικό Συναξάρι της Κατάνυξης, ο ίδιος ο δεσπότης αποτελεί το χειρότερο πρότυπο για τον Ορθόδοξο λαό καθώς έχει μία μανία να ξεριζώνει ό,τι έχει να κάνει με την Παράδοση της Εκκλησίας μας αλλά και να προδίδει την πίστη αποδεχόμενος την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Πόσο θα λυπάται ο Άγιος Απόστολος ο Νέος;

Ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του επισκόπου Ολβίας Επιφανίου, ο οποίος και κήρυξε παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Είναι δυνατόν ένας Άγιος που μαρτύρησε, που του έκοψαν το κεφάλι γιατί δεν αρνιόταν την πίστη του, να αναπαύεται και να πανηγυρίζει όταν στον Ναό του λειτουργεί ένας σχισματικός ιεράρχης, ένας πρώην Ορθόδοξος ιερέας ο οποίος χωρίς βία, αλλά οικειοθελώς προτίμησε να σχίσει την Εκκλησία του Χριστού μας χάριν μίας εξουσίας;…                                                    

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά: 
Ο δεσπότης του Βόλου
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει να λειτουργεί η Εκκλησία
Μνημόνιο συνεργασίας της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και της Ακαδημίας Βόλου
H Ακαδημία Βόλου ορμητήριο των σχισματοαιρετικών Ουκρανών και συγκρητιστικό εργαστήρι του Ιουδαϊσμού
Ο διάβολος στο Βόλο τραγουδά οθωμανικά

Σχετικά άρθρα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. «Νέος κίνδυνος σχισμάτων. Ἐπαναφέρει ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος τὸν κοινὸ ἑορτασμὸ τοῦ Πάσχα»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.