Δόμνα Γκέκα

Προσβολή της πίστης τις Άγιες μέρες του Δωδεκαημέρου από το χώρο του θεάτρου

εικόνα άρθρου: Προσβολή της πίστης τις Άγιες μέρες του Δωδεκαημέρου από το χώρο του θεάτρου
της Δόμνας Γκέκα 

Τι άλλο περιμένει, για να μιλήσει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας; 


Διανύοντας τις Άγιες μέρες του Δωδεκαημέρου, άλλη μια “προσωπικότητα”, από το χώρο του θεάτρου αυτή τη φορά, έρχεται  με τα λεγόμενα της να προσβάλει την Ορθοδοξία και τη πίστη των ορθοδόξων χριστιανών.

Σε βίντεο που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης λοιπόν, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου, γνωστή για τις θέσεις της και κατά δήλωση άθεη, προκειμένου να σχολιάσει τη γιορτή των Χριστουγέννων έκανε κάποια βλάσφημα σχόλια, που μόνο λύπη προκαλούν για το άτομο της και δείχνουν το βαθμό ασέβειας της στα Θεία και ιερά πρόσωπα της Πίστης μας και τη βλάσφημη διάθεσή της.

Στο εν λόγω βίντεο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, προσβάλλει, ειρωνεύεται, βλασφημεί και υβρίζει.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει, αποκαλεί αχαΐρευτη την Υπεραγία Θεοτόκο, αντιμετωπίζει τον Κύριο μας Ιησού Χριστό σαν ένα κοινό βρέφος και χαρακτηρίζει τη Γέννηση Του ως ένα παραμύθι που συμβαίνει 2023 χρόνια τώρα. 

Κρίνει τους χριστιανούς για το πως θα βιώσουν τα Χριστούγεννα.. Και… άλλα… πολλά.

Για μας η όλη συμπεριφορά της εν λόγω ηθοποιού αποτελεί χλευασμό της Πίστης μας, προσβολή του θρησκευτικού μας συμβόλου, και θα περιμέναμε τώρα, που τόσο απροκάλυπτα, βλάσφημα και αναίσχυντα προσβάλλεται η πίστη μας και τα ιερά πρόσωπα, την αντίδραση της Διοικούσας Εκκλησίας.

Τι άλλο περιμένει, για να μιλήσει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας; Επιτέλους να πάρει θέση, να καταδικάσει αυτή τη πράξη της ηθοποιού, η οποία δηλώνει με περισσή χαρά άθεη;

Εις μάτην περιμένουμε κάποια αντίδραση… Οι ιεράρχες μας τηρούν σιγή ιχθύος και δεν προστατεύουν τα σύμβολα της Πίστης μας ως οφείλουν..

Λυπούμαστε πάρα πολύ, τόσο για την ηθοποιό όσο και για την ιεραρχία.

Ως πότε ο πιστός λαός θα ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια γεγονότα που προσβάλλουν τη πίστη του;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Κρυμμένοι στο υπόγειο…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. “Οὔτε λόγος ὅμως καὶ νὰ τὴ γιορτάσουμε μόνοι μας στὴ Μητρόπολη, κηρύττοντάς τους ἀνεπιθύμητα πρόσωπα, γιατί τότε… φοβούμεθα τὶς συνέπειες μιᾶς ἐντελῶς ἀνεπιθύμητης ρήξης μὲ ἀνθρώπους μὲ τοὺς ὁποίους εἴμαστε πολλαπλῶς σφιχταγκαλιασμένοι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.