Ελευθέριος Κοσμίδης

Πρόταση για λύση στο Νέο Σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία από την Εκκλησία τη Αλβανίας

εικόνα άρθρου: Πρόταση για λύση στο Νέο Σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία από την Εκκλησία τη Αλβανίας

Ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν θα παίξει το παιχνίδι των ανακοινώσεων μέσω διαδικτύου, ξύνει την πληγή της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου που είναι η αρχή του κακού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επίσημη, βαρυσήμαντη ανακοίνωση εξέδωσε η Εκκλησία της Αλβανίας: “Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η Εκκλησία της Αλβανίας διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να παρασυρθεί στη μέθοδο των αντεγκλήσεων, αναιρέσεων, προσβολών, ανακριβειών και μομφών, όπως επιχειρείται  από αναρμοδίους λαϊκούς σε διαδικτυακούς τόπους.

Η στάση της μοιάζει με άδικο τσουβάλιασμα όλων των ορθοδόξων φωνών που αγωνίζονται μέσω του διαδικτύου κατά των αιρέσεων που απειλούν την Ορθοδοξία: “Η κατ’ Αλβανίαν Ορθόδοξος Εκκλησία, λοιπόν, δηλώνει προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι δεν είναι διατεθειμένη να διαλαλεί στο διαδίκτυο και γενικά στα μέσα μαζικής ενημερώσεως  τις απόψεις και τις κρίσεις της, σχετικά με τη στάση και τη συμπεριφορά άλλων τοπικών  Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Προκαθημένων τους”.

Κατανοούμε πως η λειψανδρία και η ενδεχόμενη έλλειψη οικονομικών πόρων να μην επιτρέπει στην Αρχιεπισκοπή να συντηρεί αξιοπρεπώς την παρουσία της στο διαδίκτυο. Δεν παύει όμως αυτό να είναι ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, και, τουλάχιστον ως προς αυτή τη λειτουργία του, οφείλει να αρθρώνει Ορθόδοξο λόγο.  

Ποιά η λύση που προτείνει τελικά η Εκκλησία της Αλβανίας; “Καθώς εντείνεται η πρωτοφανής συμφορά της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και η ανείπωτη οδύνη των   Ορθοδόξων πιστών κορυφώνεται, επιβάλλεται το ταχύτερον δυνατόν πανορθοδόξος αντιμετώπισις. Πανορθόδοξος Σύνοδος, ως γνωστόν, συγκαλείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνέρχεται και ενεργεί, έστω και αν ορισμένες τοπικές Εκκλησίες απουσιάζουν, όπως συνέβη και με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016”.

Τραγική η κατάληξη της ανακοίνωσης! Το πάθημα της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, στην οποία επιχειρήθηκε η συνοδική κατοχύρωση της νέας εκκλησιολογίας Βαρθολομαίου Αρχοντώνη και η αποδοχή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού ως επίσημης διδασκαλίας της Εκκλησίας, δεν έγινε μάθημα. 

Άρα δεν μπορεί να κατανοήσει η Εκκλησία της Αλβανίας ούτε την αιρετική εκτροπή του στον Οικουμενισμό ούτε και τις μεθοδεύσεις που κάνει για να καταστεί Πάπας της Ανατολής. Εκτός και αν σε κάποιο φανταστικό σύμπαν ονειρεύεται η Εκκλησία της Αλβανίας να συγκαλέσει σύνοδο ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και να αρκεστεί στο πρωτείο τιμής, στο πρώτος μεταξύ ίσων…

Ειλικρινή Μετάνοια σε όλους μας! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αποφάσισε να πιστέψει σε έναν παράξενο “θεό”;
Ο Αναστάσιος Αλβανίας οδηγά γκαζόφρενο! Ανακοίνωση για την Ρωσική Εξαρχία Αφρικής
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος με δηλώσεις του στηρίζει τις αρχές της Ορθοδοξίας έναντι του Ουκρανικού κακοκέφαλου

Σχετικά άρθρα

Η Ακαδημία Βόλου πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική προπαγάνδα

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Η στρογγυλή τράπεζα που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με θέμα «Η Τρίτη Ρώμη: Η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας», μέρος της συντονισμένης προσπάθειας για να παραχαραχθεί η αλήθεια ως προς το θέμα και να βαθύνει ο διχασμός του ποιμνίου

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε: «καταστροφέας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας ο π. Βαρθολομαίος»

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Όταν στην Ελλάδα, Ιεράρχες στρώνουν κόκκινα χαλιά στους σχισματικούς και συλλειτουργούν με τους αχαρίτωτους, ένας αληθινός Επίσκοπος κρατά ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και αντιδρά στην πτώση που επιβάλλει το Φανάρι!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.