Επικαιρότητα

Πρωθυπουργέ, όσο μιλάς για τον Φύσσα μην ξεχνάς και τον Κατσίφα!

εικόνα άρθρου: Πρωθυπουργέ, όσο μιλάς για τον Φύσσα μην ξεχνάς και τον Κατσίφα!

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει βρει το χρόνο να κάνει μια δήλωση για τον Κων/νο Κατσίφα, που σκοτώθηκε από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, την ώρα που έχει κάνει δηλώσεις για τον επίσης δολοφονημένο Παύλο Φύσσα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ακούγοντας κανείς να ηχούν στα αυτιά του τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ένα ρίγος τον διαπερνά, σκύβει το κεφάλι και κλαίει γοερά για τη θυσία αυτού του λεβέντη. Ακόμη και οι πιο σκληροί λυγίζουν, γιατί γνωρίζουν πως αυτός ο νέος πλήρωσε με το αίμα του το αδίστακτο θεριό. Το θεριό αυτό, δε λογαριάζει τη Σημαία μας, δε λογαριάζει την Ιστορία μας, δε λογαριάζει την Παράδοσή μας και την Αγία μας Πίστη. Δεν προσκυνάει τον Τίμιο Σταυρό μας, αλλά λυσσομανάει έξω από τις πόρτες των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Δε χορταίνει να ατιμάζει τα Άγιά μας και γι’ αυτό κάθε νέα κίνησή του είναι ακόμη περισσότερο βουτηγμένη στο αίμα.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα μπορούσε να είναι γραμμένη σε μία σελίδα των βιβλίων της Ελληνικής Επανάστασης, πλάι σε όλους αυτούς που δεν εξαγοράστηκαν και πολέμησαν μέχρι θανάτου για τα Ιδανικά μας. Το όνομά του θα μπορούσε να ηχεί εδώ και εκεί στην ελληνική επικράτεια. Από τους ψιθύρους των μικρών παιδιών μέχρι τα προεδρικά μέγαρα να αντιλαλεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ήρωας. Να σημειωθεί ότι δεν υπερασπίστηκε τις αξίες, επειδή είχε προσωπικές βλέψεις, δεν στόχευε σε μία υποτιθέμενη προσωπική ανέλιξη, δεν εξυπηρετούσε τίποτα το αθέμιτο και δεν είχε να κερδίσει τίποτα.

Ήταν ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου 2018 στους Βουρλιάτες, ένα μικρό μειονοτικό χωριό περίπου 300 κατοίκων του Δήμου Δρόπολης περίπου 8 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκεί, οι ομογενείς έχουν το δικαίωμα -βάσει νομοθεσίας- να τιμούν τις εθνικές επετείους. Πρακτικά και στην εφαρμογή τους, τέτοιου είδους εκδηλώσεις ξεσηκώνουν τις μισαλλόδοξες αλβανικές συνειδήσεις. Εκείνη την ημέρα δεν είχε προλάβει να ανατείλει ο ήλιος και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ζωγράφιζε την ελληνική σημαία, που τόσο αγαπούσε, στον τοίχο του σχολείου του χωριού. Ο σκοπός του ήταν να τιμήσει τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται θαμμένοι στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του χωριού, διότι έπεσαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941 αλλά και να υπενθυμίσει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του κατοικείται από Έλληνες, παρά τις συνεχιζόμενες αλβανικές επιχειρήσεις.

Το χωριό ήταν σημαιοστολισμένο με τη γαλανόλευκη και τον Σταυρό, ο πόθος του Κατσίφα να αποδοθεί τιμή και δόξα στις ύψιστες αξίες, δίνει τον παλμό. Η δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει στην Εκκλησία του μικρού χωριού, όμως η κατάληξη θα είναι μοιραία για τους κατοίκους, διότι ο Κατσίφας ύστερα από την καταδίωξή του από την αλβανική αστυνομία, πυροβολείται θανάσιμα. «Οι σφαίρες ήταν ψεύτικες. Στην αρχή του περιστατικού όταν πήρε το αυτόματο, χρησιμοποίησε αβολίδωτα πυρομαχικά. Το έκανε για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. Για να χαρούμε τη γιορτή μας. Αργότερα όταν τον προκάλεσαν οι αστυνομικοί επέστρεψε σπίτι και γέμισε το όπλο με κανονικές σφαίρες. Μπήκαν οι αστυνομικοί στο χωριό και πήγαν προς το σπίτι του Κωνσταντίνου και πυροβόλησαν προς το μέρος του. Έριξαν μία στην πόρτα και σε ένα αυτοκίνητο. Εάν βρούμε τους κάλυκες θα δείτε τι έχει συμβεί. Ποτέ δεν έριξε εναντίον τους. Μετά όταν ήρθε το ελικόπτερο με τις ειδικές δυνάμεις ανέβηκε στα βουνά. Είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν», είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μετά το πέρας του τραγικού γεγονότος, σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Σύσσωμοι οι έλληνες πατριώτες έσπευσαν να κάνουν γνωστή τη δολοφονία του Κατσίφα, ελπίζοντας να σηκώσουν ανάστημα μπροστά στην αλβανική απειλή. Η μητέρα του διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιού της, δεν της είχε δοθεί το πόρισμα της αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του. Τελικά, τις ακριβείς αιτίες θανάτου κλήθηκε να διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διότι η υπόθεση αφορά Έλληνα υπήκοο και το έγκλημα έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα. Το πρώτο αίτημα της οικογένειας για νεκροψία από Έλληνα ιατροδικαστή απορρίφθηκε, ωστόσο το δεύτερο τελικά, εγκρίθηκε και αποκαλύφθηκε πως οι αλβανικές αρχές έχουν παρέμβει στη σορό, αποκρύπτοντας έτσι σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.

Η πληθώρα των αναπάντητων ερωτημάτων που περικλείουν την υπόθεση τροφοδοτούν το έγκλημα. Αυτή η μητέρα, δεν κατάφερε να θάψει το παιδί της τη στιγμή που άρμοζε και έρχεται σήμερα να διεκδικήσει τη θέση που του πρέπει. Σχετικό άρθρο μας ενημερώνει ότι η Βασιλική Κατσίφα, εξέφρασε το παράπονό της γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει βρει το χρόνο να κάνει μια δήλωση για το δικό της παιδί, που σκοτώθηκε από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, την ώρα που έχει κάνει δηλώσεις για τον επίσης δολοφονημένο Παύλο Φύσα.

Εμείς ως katanixi.gr καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, πόσο μάλλον όταν αυτή καταλήγει στη δολοφονία κάποιου αδελφού μας. Στηρίζουμε τις πονεμένες μάνες και ευχόμαστε ο χαμός του Παύλου Φύσα να μη θυσιάζεται στον βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι σκόπιμα και επιδεικτικά καταχωνιάζεται η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ένω παρόμοια περιστατικά δολοφονίας σχεδόν θεοποιούν τα θύματά τους και δέχονται τιμές και δόξες μεγάλου βελινεκούς. Ως χριστιανοί ορθόδοξοι, ως έλληνες, που σεβόμαστε τους προγόνους μας και κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό, ας σταματήσουμε να ακολουθούμε σαν πειθήνια όργανα τη κατευθυνόμενη και δαιμονική κοινή γνώση. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας για να κοιτάξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη χαρίζοντας το «Τιμής Ένεκεν» τους εθνομάρτυρες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση: Ο Κατσίφας εκτελέστηκε κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αστυνομίας
Αν ο Κωνσταντίνος ήταν μωαμεθανός και σκότωνε για την πίστη, θα είχε η οικογένεια…
Ετήσιο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες και στα σύνορα της Κακαβιάς [Βίντεο]
Mε τη σημαία Κατσίφα η παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη (βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.