Ελένη Παπασταματάκη

Προτιμά τα Οικουμενιστικά σκοτάδια ο Βοστώνης-χωρίς  διάρκεια η αντίδρασή του

εικόνα άρθρου: Προτιμά τα Οικουμενιστικά σκοτάδια ο Βοστώνης-χωρίς  διάρκεια η αντίδρασή του
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επί σειρά ετών διαπράττει αυτήν την προδοσία της Πίστης, καλώντας και ο ίδιος ο κ. Μεθόδιος τον καρδινάλιο να παρευρεθεί στην τελετή της Αναστάσεως…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μία κακή συνήθεια οικουμενιστικών φρονημάτων και προδιαγραφών εξελίχθηκε και φέτος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Για μία ακόμα χρονιά ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Βοστώνης, Μεθόδιος, παραβρέθηκε στην τελετή χρίσματος της Ρωμαιοκαθολικής αρχιεπισκοπής Βοστώνης, μετά από πρόσκληση του επιχώριου καρδιναλίου.

Χρόνια τώρα ο Οικουμενισμός έχει αλώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία στις εκτός Ελλάδος Επισκοπές και Μητροπόλεις και αυτός ήταν ο λόγος των αγώνων του Ομολογητή μακαριστού Νικολάου Σωτηρόπουλου. Πόσο μάλλον στην Αμερική όπου εκεί έδρασαν και μεγάλοι μασόνοι και πρωτεργάτες, όπως ο Αθηναγόρας ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στα χνάρια του οποίου βαδίζει θριαμβευτής του Αντικειμένου, ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Καλλιεργήθηκε επί ετών λοιπόν το τυπικό των «καλών σχέσεων» μεταξύ των Ορθοδόξων και των Παπικών, και οι ανταλλαγές επισκέψεων κατά τις θρονικές εορτές, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Πού έχουμε φτάσει όμως αδερφοί μου; Μας είναι αδύνατον να παρουσιάσουμε το θέμα εν είδει ρεπορτάζ. Μία απορία κατακαίει τα σωθικά μας.

Τι γυρεύει ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης σε τελετή αιρετικών; Πώς παρίσταται ενώπιον των εχθρών του Χριστού μας χαριέστατος και νουνεχής; Τι να σχολιάσουμε περαιτέρω; Τι είπε και δεν είπε για τον πόλεμο στη Ουκρανία! Εδώ προδίδει την Ορθοδοξία!

Γνωρίζουμε ότι επί χρόνια πέφτει σε αυτό το αμάρτημα, σε αυτήν την προδοσία της Πίστης, καλώντας και ο ίδιος ο κ. Μεθόδιος τον καρδινάλιο να παρευρεθεί στην τελετή της Αναστάσεως! Μάλιστα για παράδειγμα το 2010 ο καρδινάλιος συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το Εωθινό Ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.

Είναι βεβαρυμένο το παρελθόν του, διότι κατά το 2015 ευρισκόμενος και πάλι στον ίδιο παπικό ναό για την ίδια τελετή όπως και φέτος, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «γιορτάζουμε το 50ο έτος που ο ευλογημένος Πάπας Παύλος VI, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και την άρση των αμοιβαίων αφορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για σχεδόν 1000 χρόνια. Από τότε οι δύο Εκκλησίες μας έχουν έρθει πιο κοντά και έχουμε μεγάλη ελπίδα για την πλήρη ενότητα όσο προχωράμε».

Όμως φέτος… περιμέναμε κάτι να αλλάξει!

Και αυτό γιατί είδαμε για πρώτη φορά μία ακτίνα φωτός στη σκοταδιασμένη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης αντέδρασε, όταν η αίρεση και η πλάνη εισήλθε θριαμβευτικά μέσα στους Ορθόδοξους Ναούς εξ αφορμής του κορωνοϊού, προσβάλλοντας και αλλοιώνοντας ακόμα και αυτό το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη Θεία Ευχαριστία.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης αντέδρασε με μοναδική παρρησία, καθώς παρά τα μέτρα και τις αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής αλλά και των Τοπικών Αρχών, αυτός εξακολούθησε να κοινωνεί τους πιστούς με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης των Αχράντων Μυστηρίων που είναι η Αγία Λαβίδα. Τότε άνοιξε η Κόλαση και κατέπεσαν πάνω του με κάθε τρόπο, με λοιδορίες και με απειλές, έως και αργία του επέβαλε ο Φαναριώτης Άρχοντας Αρχοντώνης.

Εκείνο τον καιρό στην Κατάνυξη αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «Πόσο θα αντέξει ο μητροπολίτης Βοστώνης την επίθεση των ΜΜΕ της ομογένειας;»

Ευχόμαστε να ζωντανέψει μέσα του η ενθύμηση αυτού του Φωτός που τον έκανε τότε να δει την πλάνη και να αντιδράσει. Και από τούδε να αποτινάξει κάθε Οικουμενιστική τακτική, ομολογώντας Ορθοδοξία!

«Τῆς πίστεως ἐν πέτρα με στερέωσας, ἐπλάτυνας το στόμα μου ἐπ΄εχθρούς μου· εὐφράνθη γάρ το πνεῦμα μου ἐν τῶ ψάλλειν· οὐκ ἔστιν ἄγιος, ὡς ὁ Θεός ἡμῶν, και οὐκ ἔστι δίκαιος πλήν σου, Κύριε»

Από τον Ειρμό του Κανόνα, του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πόσο θα αντέξει ο μητροπολίτης Βοστώνης την επίθεση των ΜΜΕ της ομογένειας;
– Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!
– Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– «Ανοιχτή Θεία Κοινωνία» επιβάλλει ο κ.Ναθαναήλ στο Σικάγο!…

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.