Επικαιρότητα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας πολιτών προς την Ι.Μ. Καβάλας ζητάει τη ματαίωση της επίσκεψης του σχισματικού Επιφανίου

εικόνα άρθρου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας πολιτών προς την Ι.Μ. Καβάλας ζητάει τη ματαίωση της επίσκεψης του σχισματικού Επιφανίου

“Προδηλώνουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, μη συλλειτουργία στο μέλλον με όσους θα λάβουν μέρος στο ανίερο αυτό συλλείτουργο”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας από πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 25.8.2022 έξω από την Ι. Μ. Καβάλας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 25.8.2022 έξω από την μητρόπολη Καβάλας, ζητώντας να ματαιωθεί η επίσκεψη του σχισματικού Επιφανίου Ντουμένκο στην περιοχή τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΙΜΦΝΘ

Καβάλα 25.8.2022

Θα θέλαμε, για μια ακόμη φορά, να σας εκφράσουμε την ιερή αγανάκτησή μας για τις αντικανονικές ενέργειές σας και την πρωτοβουλία σας να προσκαλέσετε στην αγιασμένη περιοχή μας τον σχισματικό, αφορισμένο, καθαιρεμένο, φιλοουνίτη ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας, Επιφάνιο Ντουμένκο.

Γνωρίζετε πολύ καλά, πως η κοινωνία με αιρετικούς και σχισματικούς απαγορεύεται από τους Ιερούς Κανόνες. Όποιος κοινωνεί με αφορισμένους, γίνεται αφορισμένος και ο ίδιος. Εάν εσείς θέλετε να συλλειτουργήσετε με σχισματικό, θα γίνετε σχισματικός και ο ίδιος. Θέλετε να γίνετε και εσείς ένας από αυτούς τους αρνητές της πίστης μας; Θα ήτανε ντροπή και αξιοθρήνητο για εσάς, να προβείτε σε αυτό το πνευματικό κακούργημα.

Σας παρακαλούμε πολύ, έστω και την τελευταία στιγμή, συνέλθετε και αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας.

Με το ανίερο αυτό συλλείτουργο, εγκολπώνεστε τον ουνιτικό τρόπο της ψευδούς ενώσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις ποικίλες αιρέσεις!

Αυτό θα είναι και το ποτήρι που θα ξεχειλίσει την ιερή αυτή αγανάκτησή μας και θα μας αναγκάσει να απομακρυνθούμε από όλες αυτές τις παράνομες, αντικανονικές, προδοτικές για την Ορθοδοξία μας, ενέργειές σας.

Προδηλώνουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, μη συλλειτουργία στο μέλλον με όσους θα λάβουν μέρος στο ανίερο αυτό συλλείτουργο.

Μη μας αφήνετε άλλο στο έλεος των εχθρών της πίστεώς μας, για μια ακόμη φορά, σας ζητούμε να ματαιώσετε την επίσκεψη του σχισματικού Επιφανίου στην πατρίδα μας για το καλό όλων μας.

Μετά φόβου Θεού,
(ακολουθούν 60 υπογραφές)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τοποθέτηση των Αγιορειτών Πατέρων για τα εκκλησιαστικά δρώμενα στην Καβάλα και στη Θάσο
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.