Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις – Πειραιώς Σεραφείμ για ουκρανικό: Σε Πανορθόδοξη ακόμα και χωρίς τον Βαρθολομαίο – Κοινή επιστολή με Κυθήρων

εικόνα άρθρου: Ραγδαίες εξελίξεις – Πειραιώς Σεραφείμ για ουκρανικό: Σε Πανορθόδοξη ακόμα και χωρίς τον Βαρθολομαίο – Κοινή επιστολή με Κυθήρων

Του Γιώργου Θεοχάρη

Λάβρος ο Σεραφείμ για ουκρανικό – Έκκληση προς τους Προκαθήμενους

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το ουκρανικό ζήτημα που έχει συνταράξει τα θεμέλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίστηκε η νέα Εκκλησία της Ουκρανίας με τραγικές συνέπειες για το Ποίμνιο που είναι άκρως διχασμένο και παρακολουθεί τις εξελίξεις με αγωνία καθώς το νέο ΣΧΙΣΜΑ είναι γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό ο μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ γνωστοποίησε ότι θα σταλεί κοινή επιστολή- έκκληση σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Κυθήρων, κ. Σεραφείμ, προς όλους τους Προκαθημένους της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπου θα καλούνται να συγκαλέσουν Πανορθόδοξη Σύνοδο ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η κοινή επιστολή θα σταλεί εντός των προσεχών ημερών προς όλες τις Εκκλησίες.

Επίσης, ο Άγιος Πειραιώς έκανε λόγο για ανυπόστατη αποκατάσταση των σχισματικών της Ουκρανίας, «αυτό είναι έγκλημα», σημείωσε.

“Είναι εντελώς άκυρο να ισχυρίζεται κάποιος ότι επιτυγχάνεται η ενότητα της Εκκλησίας με την ‘’αποκατάσταση’’ και είσοδο σε Αυτήν αμεταμέλητων καθηρημένων, αναθεματισμένων και αχειροτόνητων, παρασυναγώγων και σχισματικών προσώπων”, υπογράμμισε ο τολμηρός Ιεράρχης και τόνισε ότι μόνο η Πανορθόδοξη Σύνοδος έχει την δικαιοδοσία να απονείμει Αυτοκεφαλία.

«Καμία Εκκλησία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τους σχισματικούς»

Κανένα ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ δεν επρόκειτο να αναγνωρίσει την αποκαλούμενη νέα εκκλησία της Ουκρανίας, εξηγεί ο Ιεράρχης εκφράζοντας τη σημασία του ιστορικού λάθους που διέπραξε η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Οι χειροτονίες τους είναι άκυρες, τώρα πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη στην χορήγηση του Τόμου αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, σημειώνει με νόημα ο κ. Σεραφείμ.

Ιεραρχία – Τι είπα και τι διαστρέβλωσαν

Για ακόμα μία φορά αναφορικά με τα όσα είπε στην Ιεραρχία ο κ. Σεραφείμ διευκρίνισε ότι ουδέποτε συμφώνησε με την ουκρανική Αυτοκεφαλία.

«Η φράση μου “Διαφωνώ αλλά συμπαρατάσσομαι με τον Αρχιεπίσκοπο”, διαστρεβλώθηκε στο ακέραιο», είπε.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.