Επικαιρότητα
Ραγκούσης: Να ανοίξει η συζήτηση για τη χειροτονία γυναικών
4 Φεβ 2020
… Να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη…
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κατά το παρελθόν έχουμε εκφράσει την απορία μας, για τη χρησιμότητα και τη σκοπιμότητα του συνεδρίου “Διακόνισσες, Χειροτονία των γυναικών και Ορθόδοξη Θεολογία” που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. κατά το έτος 2015. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε από την ίδια Σχολή ένα ακόμα συνέδριο πάνω στο θέμα αυτό, για το οποίο έχουμε ετοιμάσει ρεπορτάζ, που θα δημοσιεύσουμε προσεχώς ως ειδικό αφιέρωμα. Αυτό που προκύπτει είναι πως όλα τούτα τα συνέδρια αποτελούν προθέρμανση για άλλο ένα μεταπατερικό άλμα προς τη χειροτονία γυναικών επισκόπων και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως γίνεται στην αίρεση.
Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της χειροτονίας των γυναικών, μας θύμισε το Συνέδριο Εκκλησία και Αριστερά. Τότε που μπολιάζονταν οι εκλησιαστικοί με τους συριζαίους, ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας ο Τσίπρας, για να καταστρέψει, με την ευλογία της Εκκλησίας, τις ρίζες μας. Πόσο ίδια είναι τα πρόσωπα και οι θέσεις εκατέρωθεν, που υποστηρίζουν αυτό το θέμα! Και πόσο όμοιο το ενδιαφέρον για τα βασικά προβλήματα του Έθνους· άλλα λόγια…
Διαβάσαμε στο skai.gr:
Ραγκούσης: Να ανοίξει η συζήτηση για τη χειροτονία γυναικών
Να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη, προτείνει ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στον Flash.gr, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη.
Στο ίδιο πλαίσιο των προτάσεων του με αφορμή την εκλογή της πρώτης γυναίκας, στη χώρα μας, στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, λέει ότι πρέπει να συζητηθεί η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την ονοματοδοσία των παιδιών και αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα:
“… Η κυρία Σακελλαροπούλου λοιπόν είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν διάβασα καλά στο βιογραφικό της έχει ένα παιδί. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να ονομαστεί, εκτός αν έτσι είχε αποφασιστεί από τους γονείς του όταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. Έχει πάρει ήδη ενδεχομένως το επώνυμό του πατέρα. Νομίζω λοιπόν ότι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία είναι στο θέμα του οικογενειακού δικαίου…”.