Επικαιρότητα

Ραβασάκια αγάπης μεταξύ Πάπα και Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Ραβασάκια αγάπης μεταξύ Πάπα και Βαρθολομαίου

Όπως επιθυμούν να μας οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής μας η οποία επέρχεται μέσω της αλλοίωσης της ορθής Πίστης, με την ίδια ευκολία, μας δίνουν επικίνδυνες συνταγές υγειονομικού τύπου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η βαθιά αδελφική αγάπη των δύο ηγετών του συγκρητιστικού Οικουμενισμού, δεν μπορεί εύκολα να κρυφτεί. Αντίθετα, χρόνο με τον χρόνο, μέρα με τη μέρα κοινοποιείται όλο και περισσότερο.

O δαιμονόπληκτος Πάπας και ο Αρχιεραισιάρχης Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκτός από τις κοινές τους εμφανίσεις, διατηρούν και αλληλογραφία στην οποία εκφράζουν τον αμέριστο σεβασμό τους, την βαθιά εκτίμηση και την πνευματική ταύτισή τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την ανάρρηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, απέστειλε επιστολή προς τον ίδιο. Σε αυτή, επεσήμανε τον ιδιαίτερο δεσμό που τον ενώνει με τον Πατριάρχη, την αδελφική φιλία η οποία καλλιεργήθηκε μέσω των πολλών συναντήσεων, τη συναντίληψη περί της κοινής ποιμαντικής ευθύνης, την ανάγκη για διάλογο και συμφιλίωση μεταξύ των Χριστιανών αλλά και το γεγονός ότι βαδίζουν από κοινού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε τα παρακάτω: «Ἐπί τῇ χαρμοσύνῳ τριακοστῇ ἐπετείῳ ἀπό τῆς ἡμετέρας ἐκλογῆς ὡς Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως καί Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, ἐκφράζω τάς ὁλοθέρμους εὐχάς μου διά ἔτη πολλά! Ad multos annos!

[…] δι᾽ ἔτι μίαν φοράν, ἡ συναντίληψις ἡμῶν περί τῆς κοινῆς ποιμαντικῆς εὐθύνης μας ἔναντι τῶν ἐπειγουσῶν προκλήσεων τάς ὁποίας ἀντιμετωπίζει σήμερον ὁλόκληρον τό ἀνθρώπινον γένος.

[…] Επιπροσθέτως, εἰλικρινῶς σᾶς εὐχαριστῶ διά τήν ἀδιάπτωτον ὑπόδειξιν τῆς ὁδοῦ τοῦ διαλόγου, ἐν ἀγάπῃ καί ἀληθείᾳ, ὡς τοῦ μόνου δυνατοῦ τρόπου συμφιλιώσεως μεταξύ τῶν Χριστιανῶν πιστῶν καί ἀποκαταστάσεως τῆς πλήρους κοινωνίας. Μέ τήν βοήθειαν τοῦ Θεοῦ, αὐτή εἶναι ἡ ὁδός, εἰς τήν ὁποίαν μετά βαθείας βεβαιότητος θά συνεχίσωμεν νά βαδίζωμεν ἀπό κοινοῦ, καθώς ἡ ἐγγύτης καί ἡ ἀλληλεγγύη μεταξύ τῶν Ἐκκλησιῶν μας συνιστοῦν καθοριστικήν συμβολήν εἰς τήν παγκόσμιον ἀδελφοσύνην καί κοινωνικήν δικαιοσύνην, τάς ὁποίας ἡ ἀνθρωπότης ἐπειγόντως χρειάζεται».

Να σημειώσουμε βέβαια πως εκτός από την κοινή πνευματική πορεία, ακολουθούν και κοινή πορεία στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς αμφότεροι συμφωνούν με την διαχείρισή της και προβάλλουν το πανούργο εμβόλιο ως αναγκαίο αγαθό για τη σωματική και ψυχική υγεία του ποιμνίου τους. Γεγονός που επιβεβαιώνει πως και η πανδημία είναι ένα εργαλείο για να χειραγωγηθεί ο λαός κάτω από τη μάστιγα των ισχυρών αλλά και των θρησκευτικών ηγετών. Όπως επιθυμούν να μας οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής μας η οποία επέρχεται μέσω της αλλοίωσης της ορθής Πίστης, με την ίδια ευκολία, μας δίνουν συνταγές υγειονομικού τύπου.

«Συγκεκριμένως, Σας διαβεβαιώ περί της βαθείας εκτιμήσεώς μου διά την δέσμευσίν σας προς διασφάλισιν της δημιουργίας και διά την τοποθέτησίν σας επ᾽ αυτού του ζητήματος, εκ της οποίας έχω διδαχθή και συνεχίζω να διδάσκωμαι πολλά. Με την απαρχήν της πανδημίας και τας επελθούσας υγειονομικάς, κοινωνικάς και οικονομικας επιπτώσεις, η μαρτυρία και διδαχή σας διά την ανάγκην πνευματικής μεταστροφής της ανθρωπότητος απέκτησαν διαρκή σημασίαν».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…
Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (γ΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (β΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (α΄μέρος)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.