Επικαιρότητα

Ρόδος: Η καταδίκη πιστών για την περιφορά του Επιταφίου και η προδοσία της Πίστης

εικόνα άρθρου: Ρόδος: Η καταδίκη πιστών για την περιφορά του Επιταφίου και η προδοσία της Πίστης

…ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ σε τρεις Αρχαγγελίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Το έτος 2020 θα μείνει χαραγμένο με τα πιο μελανά γράμματα στη σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, καθώς με πρόσχημα τη λεγόμενη «πανδημία» του κορωνοΐού, η διοικούσα Εκκλησία έλαβε πρωτοφανείς, ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις. Έτσι έδωσε το έναυσμα και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο, ώστε η Πολιτεία να ξεκινήσει διώξεις εναντίων των πιστών και ευλαβών χριστιανών που θέλησαν να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ακολουθώντας αυτό που τους υπαγόρευε η φωνή της συνείδησής τους. Ακόμη, το τελευταίο διάστημα, η Πολιτεία αποκάλυψε το θρησκευτικό μένος που τρέφει εναντίων της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς σε κάθε ευκαιρία, με τη συνέργεια των συστημικών και καθοδηγούμενων εγχώριων ΜΜΕ και την ανοχή της διοικούσας Εκκλησίας, δεν σταματά να στοχοποιεί τους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο μίας βάναυσης και μονομερούς επίθεσης, ενώ την ίδια στιγμή, η αντιμετώπιση της Πολιτείας προς κοσμικά πρόσωπα και γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη (πχ. περιφορά συγκροτήματος γνωστής τραγουδίστριας με τη χρήση φορτηγού, συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων σε δημόσιους χώρους).

Ένα τέτοιο παράδειγμα επιλεκτικής στοχοποίησης και δίωξης των πιστών από την πλευρά της Κυβέρνησης και των πολιτικών αρχόντων αποτελεί η 24η Ιουνίου 2020, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε πολίτες της Ρόδου, επειδή τα ξημερώματα του Μεγ. Σαββάτου, από κοινού με άλλα άτομα, συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου. Συγκεκριμένα, το Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε: α) ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ σε τρεις Αρχαγγελίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά και β) ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε ένα συντοπίτη τους, ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και δημοσιογράφο (ο οποίος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην περιφορά αλλά κατηγορήθηκε για διασπορά ειδήσεων). Ακολούθως παρατίθενται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της καταδίκης, τα οποία αποκαλύπτουν τον σκοτεινό ρόλο και τις βαριές ευθύνες μια θλιβερής (και συντασσόμενης πλήρως με τις επιταγές της αντίχριστης Πολιτείας) διοικούσας Εκκλησίας, καθώς και των πολιτικών αρχόντων:

Στις 16 Μαρτίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε την ντροπιαστική και εωσφορική απόφαση για το κλείσιμο ουσιαστικά των Ι. Ναών και την απαγόρευση της Λατρείας, καθώς αναβλήθηκαν όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες (εκτός από τη «λιτή» Θεία Λειτουργία των Κυριακών και του Ευαγγελισμού, διάρκειας μίας ώρας), ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο στην Κυβέρνηση, ώστε την ίδια ημέρα (16 Μαρτίου) και μόλις μερικές ώρες αργότερα, να απαγορεύσει ανενόχλητη και χωρίς καμία διαμαρτυρία την τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας ως τις 30 Μαρτίου (πρώτη φάση απαγόρευσης). 

Την 1η Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνήλθε ξανά και έλαβε νέες βλάσφημες και ανίερες αποφάσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς: 

α) Αποφάσισε οι κληρικοί να ιερουργούν «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν».
β) Ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη της Εκκλησίας, θα βιώσουν πρωτοφανείς καταστάσεις από την «αποχή» (;) των χριστιανών από τις Ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία και την Θεία Κοινωνία: «τήν προσεχῆ Μεγάλην Ἑβδομάδα καί, βεβαίως, κατά τήν Ἀνάστασιν τοῦ Κυρίου, θά κληθῶμεν ἅπαντα τά μέλη τῆς Ἐκκλησίας νά βιώσωμε πρωτοφανεῖς καταστάσεις, ὡς ἐκ τῆς «κατ᾿ οἰκονομίαν» ἀποχῆς τῶν χριστιανῶν ἀπό τάς Ἱεράς Ἀκολουθίας, τήν Θείαν Λειτουργίαν, ἀλλά καί ἀπό αὐτήν τήν Θείαν Κοινωνίαν».
γ) Έκανε σύσταση για αποφυγή της χρήσης των μεγαφώνων των Ιερών Ναών και πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών: «συνιστᾶ τήν ἀποφυγήν˙ τελέσεως συλλειτούργων καί δημοσίευσιν φωτογραφικῶν στιγμιοτύπων ἐξ αὐτῶν, χρήσεως τῶν μεγαφώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν καί πανηγυρικῶν κωδωνοκρουσιῶν».
δ) Αποφάσισε να μην επιτρέψει πλέον, σε κανέναν απολύτως, Αρχιερέα, Ιερέα, Διάκονο, Μοναχό ή άλλον εργάτη της Εκκλησίας να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο και προέτρεψε όλα τα πιστά μέλη της Εκκλησίας να ησυχάζουν και ασκούνται εις την σιωπή.

Την 7η Απριλίου, δημοσιεύθηκε νέα Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία πρόσθεσε νέα ανίερα και βλάσφημα μέτρα με τα οποία κλείδωναν τον Κύριο Ιησού Χριστό στους Ιερούς Ναούς, καθώς:
α) Ανακοίνωσε ότι οι θύρες των Ιερών Ναών θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών: «Αἱ θύραι τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά παραμένουν κεκλεισμέναι κατά τήν διάρκειαν ἁπασῶν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν».
β) Διευκρίνισε ότι απαγορεύεται (!) η χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων των Ιερών Ναών.
γ) Ανέφερε κατηγορηματικά, ότι λόγω των εκτάκτων συνθηκών των ημερών, επιβάλλεται η περιφορά του Επιταφίου να περιορισθεί αποκλειστικά εντός του Ιερού Ναού: «ἡ περιφορά τοῦ Ἐπιταφίου κατά τήν Μεγάλην Παρασκευήν ὅπως περιορισθῇ ἀποκλειστικῶς ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ» και η τελετή της Αναστάσεως να γίνει και αυτή εντός του Ιερού Ναού.

Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (18η Απριλίου και ώρα 03:00 π.μ), τρεις θαραλλέοι και πιστοί Ροδίτες χριστιανοί (ένας 47χρονος, ένας 45χρονος, ένας 42χρονος), αγνοώντας τις αντίχριστες και βλάσφημες επιταγές της διοικούσας Εκκλησίας, συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου του Χριστού μας στα σοκάκια του παλαιού οικισμού της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου Ρόδου. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικός της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι στις 03:00 π.μ., αναρτήθηκαν δύο βίντεο στο λογαριασμό ενός ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και δημοσιογράφου στο facebook, όπου φαινόταν τα άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά Επιταφίου. Στο βίντεο που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, συνοδευόταν από ένα μήνυμα που καταφερόταν σφοδρά εναντίον της διοικούσας Εκκλησίας για τα ανίερα μέτρα που είχε λάβει. 

Λίγες ώρες αργότερα, το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, οι τρεις πιστοί Ροδίτες και ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού/δημοσιογράφος, βρέθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Ρόδου με την αυτόφωρη διαδικασία και λίγο πριν τις 8 το βράδυ, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 24 Ιουνίου 2020. Οι τρεις πιστοί Ροδίτες διώχθηκαν για παράβαση του άρθρου 285 της ΚΥΑ και  ισχυρίσθηκαν ότι ενημερώθηκαν για την περιφορά του Επιταφίου και αποφάσισαν να μεταβούν εκεί και να ακολουθήσουν, ενώ ο ένας από αυτούς προέβη επιπλέον σε δημόσια ομολογία πίστεως μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού σταθμού, καθώς δήλωσε με παρρησία ότι: «περνούσα απ΄ έξω και σηκώσαμε τον Επιτάφιο. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό. Λυπόμαστε για όλα τα άλλα, δεν ντρεπόμαστε όμως». Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού/δημοσιογράφος διώχθηκε για διασπορά ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή και εξεταζόμενος επεσήμανε ότι όφειλε να αναρτήσει τα βίντεο και να καλύψει το γεγονός, ισχυριζόμενος ότι του εστάλησαν και ότι δεν ήταν κατά των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Κατά το επόμενο διάστημα (και μέχρι τις 24 Ιουνίου όπου είχε οριστεί η ρητή δικάσιμος για τους πιστούς χριστιανούς), η διοικούσα Εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέμειναν παγερά αδιάφοροι και σιωπηλοί μπροστά στην άδικη και επιλεκτικά στοχοποιημένη δίωξη του Ποιμνίου της, αποφεύγοντας να εκδηλώσουν την παραμικρή υποστήριξη ή προσπάθεια προστασίας προς τους διωκόμενους πιστούς. Αντιθέτως, με προκλητικό και αλαζονικό τρόπο, η διοικούσα Εκκλησία, με κάθε ευκαιρία δεν παρέλειπε να ευχαριστεί τους Πολιτικούς άρχοντες και την πολιτική εξουσία για τη διαχείριση της κρίσης κατά την λεγόμενη «πανδημία» του κορωνοΐού. Ως παράδειγμα, αναφέρουμε μία ασεβή, προκλητική και βλάσφημη συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εφημερίδα Καθημερινή την 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα:
α) Σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά για το αν έχει μείνει προσωπικά στον αρχιεπίσκοπο κάποια πικρία από τους χειρισμούς είτε των κυβερνητικών είτε των επιστημόνων, οι οποίοι ανέλαβαν τη διαχείριση της κρίσης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε προς έκπληξη όλων ότι θα έπρεπε να πούμε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στην αποφασιστικότητα που είχαν οι πολιτικοί άρχοντες, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα και δραστήρια: «Αλλά γενικότερα θα έπρεπε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σήμερα, έστω και μέσα από τις υπερβολές τους, ή της μιας πλευράς ή της άλλης, στην αποφασιστικότητα που είχε, ας το πούμε, η κεντρική διεύθυνση του κράτους μας, η πολιτεία μας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι οποίοι κινήθηκαν και δραστήρια και γρήγορα».
β) Ο αρχ. Ιερώνυμος χωρίς αίσθημα Ποιμαντικής ευθύνης και συμπεριφερόμενος περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο παρά ως εκκλησιαστικό, δήλωσε ότι θα τηρήσει τους Ιερούς Κανόνες, αλλά θα τηρήσει «απαρεγκλίτως» το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, βάζοντας με αυτό τον τρόπο στο περιθώριο την αποστολική προτροπή «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις» (Πράξ. 5, 29): «Θέλουν να πάμε και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσουμε τη διαβεβαίωση, εκεί ο επίσκοπος τι λέει; Ναι, έχω τους ιερούς κανόνες, θα τους τηρήσω, αλλά θα τηρήσω απαρεγκλίτως το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αυτά τι είναι, λόγια; Είναι απλώς έτσι για να κάνουμε γιορτή; Έχουν συνέπεια».
γ) Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από παλικαρισμούς, ούτε από παλικάρια, έχει ανάγκη από αγίους», λησμονώντας όμως και αποκρύβοντας το γεγονός ότι, όλοι οι άγιοι και ομολογητές της Πίστεώς μας είχαν ανδρείο, γενναίο και ομολογιακό φρόνημα που έφθανε μέχρι το σημείο να χύνουν το αίμα τους, να υποφέρουν φρικτούς βασανισμούς και να χάνουν ακόμα και την επίγεια ζωή τους για την αγάπη του Χριστού.

Στις 24 Ιουνίου 2020, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε: α) ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ στους τρεις πιστούς χριστιανούς που συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου και β) ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και δημοσιογράφο, ο οποίος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην περιφορά αλλά κατηγορήθηκε για διασπορά ειδήσεων. Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και ότι και οι τρεις καταδικασθέντες πιστοί και ευλαβείς χριστιανοί, έκαναν με παρρησία και θάρρος δημόσια ομολογία Πίστεως
Ο πρώτος καταδικασθέντας πιστός ισχυρίστηκε ότι περίπου 300 άτομα συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου, χωρίς την παρουσία ή την συμμετοχή ιερέα και τόνισε ότι η περιφορά ξεκίνησε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, καθώς και ότι είχε προηγηθεί μεταξύ των κατοίκων ενημέρωση προφορικώς. Ο ίδιος, όπως τόνισε, έκρινε ότι από θρησκευτικό καθήκον όφειλε να συμμετέχει στην περιφορά παρά την απαγόρευση.
Ο δεύτερος, δήλωσε ότι βρισκόταν στην οικία του και άκουσε τον κόσμο να περνά με τον Επιτάφιο και ακολούθησε και ότι υπήρχαν ακόμη και παιδιά που έψαλλαν τα εγκώμια (ό,τι ήξερε ο καθένας), διότι δεν συμμετείχε ιερέας. Επίσης, πρόσθεσε ότι έχει έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα και ότι συμμετείχε παρά την απαγόρευση.
Ο τρίτος πιστός που καταδικάστηκε, ισχυρίστηκε ομοίως ότι ένιωθε την ανάγκη να ασκήσει το θρησκευτικό του καθήκον και συμμετείχε στην περιφορά παρότι συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες.

Κατά το διάστημα που η διοικούσα Εκκλησία απαγόρευσε τη Θ. Λατρεία και ασφάλισε τις θύρες των Ιερών Ναών, συνεργαζόμενη αγαστώς με τις αντίχριστες και άθεες πολιτικές δυνάμεις, η αληθής Εκκλησία κρύφτηκε σε κατακόμβες, διώχθηκε και λοιδορήθηκε. Αυτή η παρουσία της κρυμμένης και διωκόμενης Εκκλησίας, δείχνει ότι υπάρχει μία «Εκκλησία» που έχει προδώσει και την Πίστη και την αποστολή της. Ο αγαπημένος Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος τόνιζε χαρακτηριστικά για την ύπαρξη της κρυμμένης Εκκλησίας και τους Προδότες της Πίστεως και της Εκκλησίας:

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλουμε ένα μικρό απόσπασμα από το σχετικό βίντεο το οποίο λάβαμε από το κανάλι Patroparadoto Sevas.

«Θα πω τούτο. Εάν ήτο αληθώς η Εκκλησία του Χριστού, στην Ρωσία εν προκειμένω (σ.σ. αναφέρεται στην λεγομένη «Ζώσα Εκκλησία»), τότε διατί η αληθής Εκκλησία κρύπτεται εις τας κατακόμβας και διώκεται;
Έχουμε την πάνω Εκκλησία και την κάτω Εκκλησία. Εάν η Εκκλησία πράγματι ήτο ελευθέρα και δεν υπηρετούσε τους σκοπούς του αθέου καθεστώτος, τότε γιατί υπάρχει και δεύτερη Εκκλησία κρυμμένη;
Για ποιον λόγο; Αυτή η παρουσία της κρυμμένης Εκκλησίας, δείχνει ότι υπάρχει μία «Εκκλησία» που έχει προδώσει. Έχει προδώσει την αποστολή της.
Δεύτερον. Ο Κύριος είπε: και διά το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται η αγάπη των πολλών. [Ματθ. 24,12]
Αντιληφθήκατε, σας κατοχυρώνω γιατί ο Επίσκοπος Ιννοκέντιος χαρακτηρίζει ως πόρνη επί του κοκκίνου θηρίου αυτήν την λεγομένην εντός εισαγωγικών «Εκκλησίαν».
Λέγει λοιπόν ο Κύριος, διά το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται η αγάπη των πολλών, και μέσα σε αυτούς τους πολλούς θα είναι ασφαλώς και κληρικοί, οι οποίοι δεν θα εμπνέονται πλέον από την αγάπη του Χριστού, [αλλά] από το υλικόν συμφέρον.
Όταν υπάρχει το υλικόν συμφέρον είμεθα έτοιμοι για όλα. Τίποτε πλέον δεν θα εμπόδιζε αυτούς να στέκονται προδόται και της Πίστεως και της Εκκλησίας. Αυτοί θα είναι οι πνευματικοί απόγονοι του Κάιν και του Ιούδα.
Ο Απόστολος Παύλος σημειώνει: Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί· ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι,  ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται.….. [Β Τιμόθεος, 3, 1-4]
Δεν θα έχουνε ούτε όσιο, ούτε ιερό. Διάβολοι, προδόται.
Ο Κύριος την προδοσία την εννοούσε όταν έλεγε στους μαθητάς Του: Παραδώσει δὲ ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θανατώσουσιν αὐτούς. [Ματθ. 10,21] Αυτή είναι η προδοσία.
Προδόται ομοίως εκαλούντο, τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους που υπήρχαν οι διωγμοί, εκείνοι που παρέδιδαν τις Άγιες Γραφές στα χέρια των διωκτών. Η προδοσία εις τον τομέα αυτό είναι ό,τι πιο σιχαμερό, ό,τι πιο φοβερό. Οι άνθρωποι αυτοί, σας είπα, έχουν τον κλήρο ενός Ιούδα».

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, είχαμε εκφράσει την όλοθερμη συμπαράστασή μας στους σύγχρονους ομολογητές Ροδίτες συμπατριώτες μας. Ως Κατάνυξη, συμπαραστεκόμαστε για ακόμα μία φορά στις θεάρεστες ενέργειές τους και θαυμάζουμε τη θαρραλέα και ανδρεία ψυχή και φρόνημά τους. Προσευχόμαστε για όλους αυτούς τους ευλαβείς πιστούς να παραμένουν σταθεροί στην Αγία μας Πίστη και να μην ξαναμείνουν σπίτι, αλλά να ξανασηκώσουν στους ώμους τους το Σωτήρα και Δεσπότη Χριστό. Ξανά λοιπόν μπράβο στους Ροδίτες συμπατριώτες μας! Αίσχος και ντροπή στους καταδότες τους! 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλουμε ένα μικρό απόσπασμα από το σχετικό βίντεο το οποίο λάβαμε από το κανάλι in12.


Δείτε σχετικά: Γεμίσαμε χαφιέδες και σπιούνους

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

17 Μάι

Στάρετς Ανατόλιος της ‘Οπτινα: Να μη φοβήσαι τις θλίψεις, αλλά μάλλον να φοβήσαι την ολέθριον αίρεσιν

Νὰ μὴ φοβῆσαι τὶς θλίψεις, ἀλλὰ μᾶλλον νὰ φοβῆσαι τὴν ὀλέθριον αἵρεσιν, διότι αὐτὴ εἶναι ποὺ μᾶς γυμνώνει ἀπὸ τὴν Θεία Χάρη καὶ μᾶς χωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστόν!

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.