Επικαιρότητα

Στο μάτι τους κάθεται το θρήσκευμα, το αφαιρούν και από τα απολυτήρια

εικόνα άρθρου: Στο μάτι τους κάθεται το θρήσκευμα, το αφαιρούν και από τα απολυτήρια

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… Το Υπ. Παιδείας έκρινε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος, συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος, καθώς και διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων…  

Οι ημέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν, αφήσαμε πίσω τους Φίλη και Γαβρόγλου, που μας έσπασαν τα νεύρα και θεωρούσαμε πως γυρίσαμε σελίδα. Ήρθε η πατριωτική Δεξιά που εμφορείται από φιλοχριστιανικά αισθήματα και πιστέψαμε ότι στα θέματα αυτά θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση! Ήρθε η νέα υπουργός η κ. Νίκη Κεραμέως, που προεκλογικά μας γέμισε με φούμαρα. Τα ίδια και χειρότερα! Όπως διαπιστώνουμε, απλά αλλαγή σκυτάλης έγινε…

Παρέδωσε ο Τσίπρας στο Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Θα παραδώσει και αυτός, όταν δε θα περνά η μπογιά του και θα αρχίσει να τον μυρίζετε ο λαός, στον επόμενο που θα είναι φρέσκος διακονητής του βδελυρού συστήματος. Και πάει λέγοντας.

Ο λαός δε έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί ή να επιβάλλει τη θέλησή του. Πάει καιρός που την έχει απολέσει. Παρακολουθεί άπρακτος. Συσσωρεύεται οργή μέσα του, που τον τρώει εσωτερικά. Οι απ’ έξω που παίζουν πιγκ πογκ με το λαό, ξέρουν πολύ καλά να τον μετρούν και να μην τον υπολογίζουν για ικανό….

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:

————————————————————————–

Σ/Ν: Τέλος το Θρήσκευμα από τα απολυτήρια

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου έχει τεθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».
Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται (άρθρο 41) και η διάταξης περί απαλοιφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα αποδεικτικά απόλυσης και τα πιστοποιητικά σπουδών:

«Αποδεικτικά απόλυσης και κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών, που αφορούν μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας».

Το υπουργείο Παιδείας με στόχο την εναρμόνιση του ισχύοντος καθεστώτος με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακολουθώντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έκρινε ότι η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα έγγραφα αυτά συνιστά παραβίαση του άρθρου 13 του Συντάγματος, του άρθρου 9 της ΕΣΔΑ, καθώς και διατάξεων της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Είχε προηγηθεί σχετική με τη νομοθετική ρύθμιση υπουργική απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ν.Κεραμέως: «Δεν είναι αναγκαία η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών»
Οι αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας για την απαλοιφή του Θρησκεύματος και της Ιθαγένειας

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.