Επικαιρότητα

Σαλταούρας Χρήστος, Περί emβολiou ο λόγος

εικόνα άρθρου: Σαλταούρας Χρήστος, Περί emβολiou ο λόγος

του Χρήστου Σαλταούρα
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

“Πιστεύω ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να δεχόμαστε προϊόντα- στοιχεία από εκτρωμένα έμβρυα μέσα στο σώμα μας”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

«ΤΙΜΑ ἰατρὸν πρὸς τὰς χρείας αὐτοῦ τιμαῖς αὐτοῦ, καὶ γὰρ αὐτὸν ἔκτισε Κύριος· παρὰ γὰρ ῾Υψίστου ἐστὶν ἴασις, καὶ παρὰ βασιλέως λήψεται δόμα. ἐπιστήμη ἰατροῦ ἀνυψώσει κεφαλὴν αὐτοῦ, καὶ ἔναντι μεγιστάνων θαυμασθήσεται. Κύριος ἔκτισεν ἐκ γῆς φάρμακα, καὶ ἀνὴρ φρόνιμος οὐ προσοχθιεῖ αὐτοῖς. οὐκ ἀπὸ ξύλου ἐγλυκάνθη ὕδωρ εἰς τὸ γνωσθῆναι τὴν ἰσχὺν αὐτοῦ; καὶ αὐτὸς ἔδωκεν ἀνθρώποις ἐπιστήμην ἐνδοξάζεσθαι ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ» Σοφία Σειράχ 38:1-6.

Πολύς λόγος και σύγχυση μεγάλη έχει προκληθεί παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας για τον εμβολιασμό των ανθρώπων λόγω της ασθένειας Covid 19 που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2. Το παρόν κείμενο έχει στόχο να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα του τοπίου με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Να βοηθήσει στην αντικειμενική ενημέρωση και συζήτηση των προβληματιζομένων Χριστιανών. Δεν θα ασχοληθώ με αβάσιμες συνομωσιολογικές θεωρίες περί «εμβολίου – χαράγματος του Αντιχρίστου» και περί δήθεν «μικροτσίπ»!!! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα! Θα ασχοληθώ με την ηθική πλευρά του ζητήματος και πλέον συγκεκριμένα με την σχέση Εμβολίων – Αμβλώσεων!

Πριν προχωρήσουμε στην εξέταση του θέματος πρέπει να αναφέρουμε τα στάδια από τα οποία περνά ένα εμβόλιο μέχρι να φτάσει η ώρα του μαζικού εμβολιασμού:

Στάδιο 1: Σχεδίαση και ανάπτυξη- δημιουργία του Εμβολίου.

Στάδιο 2: Παραγωγή του Εμβολίου.

Στάδιο 3: Εμβολιασμός των ανθρώπων.

Παράλληλα με τα στάδια 1 και 2 υπάρχει ένα ΑΛΛΟ στάδιο ανεξάρτητο από την αλυσίδα των σταδίων 1,2,3 , το στάδιο της ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ του Εμβολίου. Κατά την κλινική δοκιμή του Εμβολίου με ειδικά tests ελέγχεται η αποτελεσματικότητα του Εμβολίου και η γενική συμπεριφορά αυτού. Τα tests των κλινικών δοκιμών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με την δημιουργία και την παραγωγή του Εμβολίου.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους και σε διάφορα εμβόλια, σειρές ανθρωπίνων κυττάρων τα οποία αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο και των οποίων κυττάρων η αρχική πηγή λήψης είναι ιστοί από εκτρωθέντα έμβρυα γυναικών! Από δολοφονημένους ανθρώπους δηλαδή !!! Με άλλα λόγια ελήφθησαν κύτταρα από ιστούς δολοφονημένων ανθρωπίνων εμβρύων τα οποία πολλαπλασιάστηκαν χιλιάδες φορές σε εργαστήρια για να αποτελέσουν υλικό χρήσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής Εμβολίων!

Για την περισσότερο εύληπτη ανάγνωση των παρατιθέμενων πληροφοριών θα δώσουμε την μορφή ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ –ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ στη συνέχεια του κειμένου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:

Τα εμβόλια για τον Covid 19 των εταιρειών Pfizer και Moderna που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, περιέχουν στοιχεία από εκτρωθέντα ανθρώπινα έμβρυα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΟΧΙ. Σε όλη την αλυσίδα σχεδιασμού-ανάπτυξης και παραγωγής των Εμβολίων αυτών, μέχρι και το τελικό προϊόν το οποίο εισέρχεται με ένεση στους ανθρώπους ΔΕΝ χρησιμοποιούνται υλικά από εκτρωμένα έμβρυα. Όποιος κάνει τα Εμβόλια των Εταιρειών Pfizer και Moderna ΔΕΝ εισαγάγει υλικό εκτρώσεων μέσα στο σώμα του.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2:

Κατά τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων των εταιρειών Pfizer και Moderna έγινε χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα ανθρώπινα έμβρυα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΝΑΙ. Τα Εμβόλια δοκιμάστηκαν εκτός των άλλων tests ΚΑΙ σε κυτταρικές σειρές από εκτρωθέντα ανθρώπινα έμβρυα! Συγκεκριμένα έγινε χρήση κυττάρων της σειράς HEK293 (εκτρωμένο θηλυκό έμβρυο του έτους 1973).

ΕΡΩΤΗΣΗ 3:

Τί γίνεται με τα εμβόλια των εταιρειών AstraZeneca (Εμβόλιο Οξφόρδης), Johnson & Johnson και το Ρωσικό «Sputnik V»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σε αυτά τα Εμβόλια έχουμε σε όλα τα στάδια (σχεδιασμού- παραγωγής και κλινικών δοκιμών) χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα ανθρώπινα έμβρυα!!! Η AstraZeneca ισχυρίζεται ότι ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ το τελικό προϊόν προς εμβολιασμό φιλτράρεται και καθαρίζεται από οτιδήποτε ανθρώπινο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4:

Υπάρχουν εμβόλια για τον Covid 19 τα οποία ΔΕΝ περιέχουν προϊόντα ανθρωπίνων εκτρώσεων και τα οποία επίσης ΔΕΝ δοκιμάστηκαν σε κυτταρικές σειρές εκτρωθέντων εμβρύων ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΝΑΙ. Παράδειγμα το Γερμανικό Εμβόλιο της CureVac και μερικά ακόμη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5:

Υπάρχουν εμβόλια για άλλες ασθένειες τα οποία αναπτύχθηκαν με την χρήση κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων ανθρωπίνων εμβρύων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΝΑΙ. Έχουν αναπτυχθεί εμβόλια με χρήση κυτταρικών σειρών εκτρωθέντων ανθρωπίνων εμβρύων. Συγκεκριμένα από τις σειρές κυττάρων εκτρωθέντων εμβρύων MRC-5 (κύτταρα από πνεύμονες εκτρωμένου αρσενικού εμβρύου 14 εβδομάδων του έτους 1966) και WΙ 38 (κύτταρα πνευμόνων από εκτρωμένο θηλυκό έμβρυο 3 μηνών του έτους 1962), έχουν αναπτυχθεί εμβόλια για τις εξής ασθένειες:

Ηπατίτιδα Α, Ερυθρά, Ανεμοβλογιά, Έρπης Ζωστήρ, Λύσσα, Ιλαρά, Πολιομυελίτιδα, Παρωτίτιδα .

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:
https://lozierinstitute.org
https://en.wikipedia.org

Η πλήρης και σε βάθος γνώση των πραγμάτων είναι βασική για την πνευματική ελευθερία του ατόμου. Ο Χριστιανός οφείλει να εξετάζει πολύ καλά το κάθε τί και έπειτα να αποφασίζει για το τί θα πράξει.

Πιστεύω ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να δεχόμαστε προϊόντα- στοιχεία από εκτρωμένα έμβρυα μέσα στο σώμα μας. Από την άλλη μεριά ένας στείρος αντι-εμβολιαστικός λόγος που γενικεύει και ισοπεδώνει όλες τις περιπτώσεις δεν είναι προς οικοδομή. Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ είναι πάντοτε κορυφαία Χριστιανική αρετή.

Και αν κάποιοι στο παρελθόν, εν αγνοία μας, έβαλαν στο σώμα μας προϊόντα- στοιχεία από εκτρωμένα έμβρυα, φέρουν μεγάλη ευθύνη ενώπιον του Θεού. Αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Και όσοι επίσης αρθρογραφούν και λέγουν την γνώμη τους για τα θέματα αυτά καλό θα είναι να ερευνούν καλά και να εξετάζουν σφαιρικά τα πράγματα και να αγγίζουν όλες τις πτυχές των ζητημάτων αυτών.

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.