Επικαιρότητα
Σαν Φρανσίσκο: Οικουμενιστική συμπροσευχή για τη Χριστιανική «ενότητα» στο ναό του Πάπα Πίου Ι’
13 Φεβ 2023
Ο Ορθόδοξος ιεράρχης μετέβη στον αιρετικό ναό του Πάπα Πίου Ι΄ στο Redwood City…
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Την προώθηση της ένωσης της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου, μετά των καταδικασμένων Αιρέσεων και πλανών, επιχειρεί να οικοδομήσει ο Μητροπολίτης Σαν Φραγκίσκου, Γεράσιμος (Μιχαλέας), της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Όπως αποκαλύπτει ανακοίνωση της Παπικής «Αρχιεπισκοπής» Σαν Φραγκίσκο, στις 23 Ιανουαρίου, ο Ορθόδοξος ιεράρχης μετέβη στον αιρετικό ναό του Πάπα Πίου Ι΄ στο Redwood City, προκειμένου να συμμετέχει σε οικουμενιστική συμπροσευχή με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο του Σαν Φραγκίσκο, κατά την Εβδομάδα Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα (Annual week of prayer for Christian unity).
Κατά την οικουμενιστική τελετή, ο λατίνος αιρετικός Αρχιεπίσκοπος «τέλεσε» εσπερινό, ενώ ο κ. Γεράσιμος εκφώνησε ομιλία μέσα στον Παπικό Ναό, με την οποία εξύμνησε τον προσφάτως κοιμηθέντα Πάπα Βενέδικτο 16ο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα:
«[…] προσευχόμαστε μαζί για την ενότητα των Χριστιανών, ειδικά μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών (σ.σ. Παπικών) Χριστιανών και τελικά μεταξύ όλων των Χριστιανών».
π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Δεν ξέρω αύριο, αγαπητοί μου, τι μέρες έρχονται και τι θα μας επιβάλουν να κάνουμε. Ας προσέξουμε»
Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος με τις φωτισμένες ομιλίες του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την πλάνη που εκπορεύεται από τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό Οικουμενισμό, ο οποίος επιχειρεί να στηρίξει την ένωση εκείνων που δεν ενώνονται, να μείξει τα άμικτα.
Ο λόγος του ομολογητή Γέροντα αποδομεί και κατακρημνίζει τα άνομα συγκρητιστικά σχέδια, ιεραρχών που έχουν εκκλίνει της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας και Πίστης των Αγίων Πατέρων:
«Αυτήν την έννοια έχει εξάλλου η ευχή της Εκκλησίας μας: «Ὑπὲρ τῆς εἰρήνης τοῦ σύμπαντος κόσμου, εὐσταθείας τῶν ἁγίων τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησιῶν καὶ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως». Προσέξτε αυτό γιατί έχει γίνει μεγάλη κατάχρησις επάνω σε αυτήν την ευχή της Εκκλησίας μας και πολλοί τη χρησιμοποιούν, προπαντός ο Οικουμενισμός, για να στηρίξει την ένωση εκείνων που δεν ενώνονται. Να μείξει τα άμικτα.
Τι εννοεί εδώ: «ένωση των Εκκλησιών» και «τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως» και «εὐσταθείας τῶν ἁγίων τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησιῶν». Βεβαίως δεν εννοεί τις εκκλησίες που βρίσκονται στην αίρεση· γιατί αυτές πια δεν είναι εκκλησίες. Δεν μπορούμε να μιλάμε ότι οι Προτεστάντες είναι εκκλησίες ή εκκλησία. Δεν είναι πια. Αλλά εννοεί, όταν λέει εδώ «εὐσταθείας τῶν ἁγίων τοῦ Θεοῦ Ἐκκλησιῶν», εννοεί τις τοπικές εκκλησίες, τις πάντοτε όμως ορθόδοξες. Η εκκλησία των Αθηνών, η εκκλησία της Θεσσαλονίκης, η εκκλησία της Λαρίσης. Δηλαδή αυτό που ο Απόστολος γράφει: «Την επιστολή μου τη στέλνω προς την Εκκλησία των Κορινθίων, στην Εκκλησία των Θεσσαλονικέων, στην Εκκλησία των Εφεσίων, των Ρωμαίων κ.ο.κ.». Είναι οι τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες. Αυτές πρέπει να έχουν ειρήνη ανάμεσά τους, ευστάθεια στην πίστη και ένωση στον κοινό σκοπό της Εκκλησίας.
Αυτό σημαίνει και το «ὁμοθυμαδόν» που αναγράφει ο ευαγγελιστής Λουκάς. Αυτό που εύχεται η Εκκλησία μας. Και δεν είναι να ενωθεί η ορθόδοξη Εκκλησία με τη ρωμαιοκαθολική και με τους προτεστάντες, που δεν είναι Εκκλησία, το ξαναλέγω. Είναι κοινότητες. Είναι χίλια κομμάτια οι άνθρωποι αυτοί, χίλια κομμάτια. «Και μετά ενούμενες», ας το πούμε όπως το λένε, για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα τους, «οι τρεις ομολογίες», μετά να αρχίσουμε να κάνουμε και πειράματα, γιατί έχουνε γίνει, «να αρχίσουμε να ενούμεθα με τους Βουδιστές, τον Μωαμεθανισμό και ό,τι άλλο…». Για να κάνουμε μια παγκόσμια θρησκεία, η οποία… τι θα είναι αυτή; Σώζει; Το κριτήριο είναι: Σώζει; Προφανώς όχι. Πάντα να το ξέρετε. Ό,τι ακούτε ότι ανακατεύεται, θα ρωτάτε: «Αυτό τελικά σώζει;»
Αλλά επειδή έγινε αυτή η εκτροπή, η Εκκλησία μας πια βρέθηκε σε έναν χώρο κοινωνιστικό, έφυγε από τον κύριο σκοπό της ως προσευχομένη και ως προσδοκώσα, αναμένουσα τη Δευτέρα του Χριστού παρουσία, έχασε τα νερά της, έχασε τον προσανατολισμό της, γι΄αυτό μιλάμε… να ενωθούμε όλοι για να έχουμε ειρήνη, να μην έχουμε φατρίες, να μην έχουμε θρησκευτικούς πολέμους, δηλαδή σε ένα επίπεδο κοινωνιστικό. Σώζει αυτό; Όχι. Συνεπώς αφού δεν σώζει, είναι απορριπτέον.
Κι ας προσέξουμε, γιατί δεν ξέρω αύριο, αγαπητοί μου, τι μέρες έρχονται και τι θα μας επιβάλουν να κάνουμε. Ας προσέξουμε…»
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Δείτε σχετικά:
– Οι τρεις Ιεράρχες και η οικουμενιστική συμπροσευχή στην Αμερική