π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο π. Θεοδώρος Ζήσης ξετινάζει την Εγκύκλιο της ΔΙΣ για τα εμβόλια [ΒΙΝΤΕΟ-2021]

εικόνα άρθρου: Ο π. Θεοδώρος Ζήσης ξετινάζει την Εγκύκλιο της ΔΙΣ για τα εμβόλια [ΒΙΝΤΕΟ-2021]

Ο Μ. Βασίλειος αποδέχεται την χρησιμότητα της ιατρικής τέχνης αλλά λέει ότι το να ελπίζουμε μόνο στους γιατρούς είναι κτηνώδες…. Όσοι εμβολιάζονται αμαρτάνουν (γιατί τα εμβόλια αναπτύχθηκαν πάνω σε εκτρωμένα έμβρυα)…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε κήρυγμα του ο π. Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε στα θεολογικά λάθη και τις βλασφημίες που περιέχονται στην πρόσφατη εγκύκλιο της ΔΙΣ για τα εμβόλια. Η βαρυσήμαντη παρέμβασή του έρχεται να γκρεμίσει όλο το “θεολογικό” οικοδόμημα που στήνεται τον τελευταίο καιρό μέσα από τις τοποθετήσεις του αρχιεπισκόπου και πολλών ιεραρχών για την προώθηση του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον π. Θεόδωρο ο εμβολιασμός με τον τρόπο που προωθείται προσβάλλει το αυτεξούσιο του ανθρώπου και την ελευθερία που μας χάρισε ο Θεός. Σκοπός του εμβολίου είναι να ελέγξει την ελευθερία μας.

Στη συνέχεια ο π. Θεόδωρος κατήγγειλε πως η ταύτιση Εκκλησίας και Επιστήμης είναι βλάσφημη και θεολογικά απαράδεκτη. Η Εκκλησιά εμπιστεύεται μόνο τον Θεό και όχι την επιστήμη που είναι μία τέχνη με τα θετικά και τα αρνητικά της. Έφερε ως παράδειγμα τους λόγους του Μ. Βασιλείου που συμβουλεύει πώς να χρησιμοποιούμε την ιατρική. Ο Μ. Βασίλειος αποδέχεται την χρησιμότητα της ιατρικής τέχνης αλλά λέει ότι το να ελπίζουμε μόνο στους γιατρούς είναι κτηνώδες. Μόνο αυτός ο λόγος του Μ. Βασιλείου αρκεί για να αποδείξει ότι το να δείχνει η Εκκλησία δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη έρχεται σε αντίθεση με την Πατερική, Αγιογραφική και Κανονική Παράδοση της Εκκλησίας.

Τέλος ο π. Θεόδωρος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε δημοσιογράφους: “Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος. Διάλεξε και πάρε…”. Εξήγησε ότι αυτή η δήλωση του αρχιεπισκόπου είναι βλάσφημη γιατί φέρεται ωσάν να γνωρίζει τους όρους της ζωής κάθε ανθρώπου που τους γνωρίζει μόνο ο Θεός. Από την άλλη στερείται και λογικής, λες και αυτός που εμβολιάστηκε δεν θα πεθάνει.

Ο π. Θεόδωρος έκλεισε το κήρυγμά του τονίζοντας ότι, αντίθετα με όσα λένε οι ιεράρχες, το εμβόλιο είναι αμαρτία και καθένας που παρασύρθηκε και εμβολιάστηκε πρέπει να μετανοήσει, να εξομολογηθεί και μετά να προσέλθει στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Το βίντεο με το κήρυγμα του π. Θεοδώρου Ζήση μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
π.Νικόλαος Μανώλης, Εμβόλιο ζωής ή θανάτου; [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.