Σχόλιο της Σοφίας Τσέκου, εκπαιδευτικού

Αυτά, Μακαριώτατε, τα λένε οι συνδικαλιστές. Δεν τα λένε οι ρασοφόροι

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η φίλη της Ιστοσελίδας μας, Σοφία Τσέκου, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες». Η αντίδραση των εκπαιδευτικών! Οι Εγκύκλιοι του Υπουργείου.


Σχόλιο επί των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»

Καμαρώστε λόγο του Προκαθημένου της Εκκλησίας(!), θαυμάστε περιεχόμενο δηλώσεων του προκα-θλιβερού και αξιοθρηνήτου Ποιμενάρχα(!), απολαύστε ευωδία πνευματική ρημάτων εκ στόματος Ορθοδόξου ιεράρχη!!!

Αν ο εν λόγω, ήταν εργατικός και φιλόπονος (εν αντιθέσει με τους, όπως αρέσκεται να υπονοεί ή και να αποκαλεί, τεμπέληδες εκπαιδευτικούς) θα είχε προ πολλού προασπίσει και προλάβει τα όσα κωμικά και ύποπτα γίνονται εις βάρος της ημέρας τιμής και μνήμης των Τριών Ιεραρχών από την πλευρά των ηγεσιών (Συριζαίων και Νεοδημοκρατών) του Υπουργείου Παιδείας.

Αν άρθρωνε κατηχητικό, ομολογιακό και πατερικό λόγο και ύψωνε ανάστημα μαζί με την επισκοπική του μαγκουρίτσα όταν έπρεπε, όπου έπρεπε και σε όσους έπρεπε, ίσως θα ήταν αλλιώς τα πράγματα τώρα.

Ακόμα όμως και τώρα ο λόγος του είναι ελλιποβαρής, ασθενής, πενιχρός και άγονος. Έτσι μωρέ μιλάνε οι αγωνιστές χριστιανοί για τις γιορτές των Αγίων τους;
Αυτό περιμέναμε να ακούσουμε από τον Αρχιεπίσκοπο όσοι αγωνιζόμαστε μέσα στα σχολεία για να μην πνίξει τα παιδιά μας η λήθη, εθνική και θρησκευτική;
Είναι λόγος τούτος κατευθυντήριος και ψυχωφελής ως όφειλε ένα ιεράρχης να αναπτύξει;
Αυτά, Μακαριώτατε, τα λένε οι συνδικαλιστές. Δεν τα λένε οι ρασοφόροι…

Και τελικά τι κατάφερε ο κ. Ιερώνυμος;
Να σπείρει διχασμό αντί καρποφόρο σπόρο ανάμεσα σε κοινωνία και εκπαιδευτικούς και να ρίξει νερό στο μύλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που σωστά μεν αποφάσισε για την σχολική εορτή, αλλά άφησε να πλανάται η ασάφεια, η σύγχυση και το θολό τοπίο για το τι πραγματικά θα γίνει την ημέρα της σχολικής εορτής, χωρίς να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες…

Και ξέρετε ότι ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες! Με δεδομένο ότι τα αφήνει όλα στην διακριτική ευχέρεια του Συλλόγου Διδασκόντων του κάθε Σχολείου προαιρετικά (με πρώτο και καλύτερο τον εκκλησιασμό) ΠΛΗΝ του ωραρίου, σκεφτείτε τι χαμός θα γίνει…

Φυσικά μέσα σε αυτό το κομφούζιο τα περισσότερα σχολεία θα κάνουν κανονικά τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος ως τη λήξη του προγράμματος για να είναι εντάξει υπηρεσιακά με σποραδικές ίσως αναφορές στην ημέρα, κι αυτό αν θέλει, ξέρει ή μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!!
Και κάπως έτσι θα εκφυλιστεί η γιορτή, θα φθίνει, θα ατονίσει, θα εξαφανιστεί και εν τέλει θα γίνει μια μέρα σαν όλες τις άλλες!!!
Και όλοι θα βαυκαλίζονται ότι έχουν κάνει τυπικά το καθήκον τους!!! Αυτό μωρέ, θέλει ένας Αρχιεπίσκοπος που επισκοπεί ως ακοίμητος πνευματικός φρουρός του ποιμνίου;…(λέμε τώρα!)

Δείτε σχετικά:
Ημέρα τιμής για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες η 30ή Ιανουαρίου με Διάταξη της Κυβέρνησης