Επικαιρότητα

Σχόλιο για την κατάπτυστη απόφαση αναγνωρίσεως της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας από την Ιεραρχία

εικόνα άρθρου: Σχόλιο για την κατάπτυστη απόφαση αναγνωρίσεως της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας από την Ιεραρχία

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Λυκούργου Νάνη

Πρόκειται για πράξη παραφροσύνης και αυτοκτονίας της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας, ενδεικτική της καταπτώσεως του αρχιερατικού ήθους.
Οι ένοχοι μητροπολίτες, αγνόησαν τους φρικτούς όρκους που έδωσαν κατά την ιερή στιγμή της χειροτονίας τους, περί σεβασμού των ιερών κανόνων, την έμπονη και αγωνιώδη κραυγή των σωφρόνων συνεπισκόπων τους και του πιστού κλήρου και λαού, τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων πατριαρχείων και των  τοπικών, αυτοκεφάλων Εκκλησιών καθώς και τις ενδεχόμενες συνέπειες των πράξεών τους και προχώρησαν στη βδελυκτή αυτή πράξη.

Ευτέλισαν το αρχιερατικό ήθος και την προσωπική τους αξιοπρέπεια, ρυμουλκούμενοι από τον πάπα της Ανατολής και καθιστάμενοι “πιόνια” των ΗΠΑ.

Εννοείται, πως η σημερινή, κατάπτυστη απόφαση της πλειοψηφίας των Ελλαδιτών ιεραρχών, κάθε άλλο παρά δεσμευτική τυγχάνει, τόσο για τους συνεπισκόπους τους, όσο και για το λοιπό κλήρο και τον πιστό λαό. Επί ζητημάτων μείζονος και υψίστης σπουδαιότητος (δογματικών, ηθικών και κανονικών), απαιτείται ομοφωνία. Άλλωστε η συνείδησή μας, δεν μας επιτρέπει εκπτώσεις εν προκειμένω.

Είναι πολύ θλιβερό το γεγονός, ότι μετά τον ολετήρα της οικουμενικής Ορθοδοξίας, τον και αναστατώσαντα όσον ολίγοι την Εκκλησία του Χριστού, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, τη σκυτάλη της διασαλεύσεως και του τορπιλισμού της πανορθοδόξου ενότητος, ανέλαβε η Ελλαδική Εκκλησία!
Θα δώσουν φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως όσοι έλαβαν αυτήν την απόφαση καθώς και οι “συνευδοκούντες τοις πράσσουσιν”…

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να στιγματισθεί και η στάση ενίων ιεραρχών και πανεπιστημιακών παραγόντων, που δάνεισαν τη γραφίδα τους, προκειμένου να οδηγηθούν τα πράγματα, στο απευκταίο σημείο στο οποίο και οδηγήθηκαν. Τυγχάνουν και αυτοί ηθικοί αυτουργοί, για ό,τι θα επακολουθήσει από δω και μπρος…

Τέλος, εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη και το πικρό μας παράπονο, για την, εν προκειμένω, στάση ολίγων, ευτυχώς, αγιορείτικων μονών καθώς και ενίων ιεραποστολικών αδελφοτήτων.
Έτσι θα φερόντουσαν, σε ανάλογη περίπτωση, οι  μακαριστοί άγιοι ηγούμενοι και γεροντάδες του Αγίου Όρους καθώς και ο μακαριστός γενάρχης των αδελφοτήτων π.Ευσέβιος Ματθόπουλος;

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.