Επικαιρότητα

Σχόλιο για την ματαιωθείσα επί του Ουκρανικού, εμπνευσμένη ομιλία του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου

εικόνα άρθρου: Σχόλιο για την ματαιωθείσα επί του Ουκρανικού, εμπνευσμένη ομιλία του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κύριο Λυκούργο Νάνη, ένα σύντομο σχόλιο για την ματαιωθείσα ομιλία του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου


ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙΣΑ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ, ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

του Λυκούργου Νάνη

Η εμπνευσμένη ομιλία του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου, γνωστού, ευθαρσούς και ομολογητού κληρικού, εδράζεται επί στερράς και ασαλεύτου, εκκλησιολογικής και ιεροκανονικής βάσεως.

Ένεκα τούτου, επ ουδενί καταλείπονται, στους τυχόν διαφωνούντες και αντιφρονούντες, περιθώρια ουσιαστικής, από της πλευράς τους, αμφισβητήσεως και αποδημήσεως του περιεχομένου της.

Επιπροσθέτως, τη διακρίνει και χαρακτηρίζει, όχι η επιθετικότητα και η εμπάθεια, για τους αυτουργούς του εν Ουκρανία εκκλησιαστικού πραξικοπήματος, αλλά το εμπόνως εκδηλούμενο ενδιαφέρον για την εν Ουκρανία κατίσχυση της κανονικής τάξεως, η οποία και δεινώς ετρώθη από τους ενοίκους του Φαναρίου και τους εκτελεστές των βουλών τους, Ουκρανούς ψευδο-κληρικούς (όπως και από εκείνους οι οποίοι “συνευδοκούσι τοις πράσσουσιν…), και η οποία, εγγυάται από μόνη της, την πανορθόδοξη ενότητα, για την οποία, κατά τα άλλα εκόπτετο, η ζηζιουλείου κοπής, ψευδο-σύνοδος του Κολυμπαρίου, βεβαίως-βεβαίως…

Προς το σκοπό αυτό, συντελεί και κατατείνει, η σύγκληση μίας Πανορθοδόξου Συνόδου, όπως επιβάλλεται από τα πράγματα.

Δυστυχώς οι Φαναριώτες, ένοχοι όντες, διά της προβολής διαφόρων ψευδο-επιχειρημάτων, σοφιστειών και προφάσεων εν αμαρτίαις τουτέστιν, επιχειρούν, να αποτρέψουν τη σύγκληση της προαναφερθείσης Συνόδου ή/και να υποσκάψουν το κύρος της.

Και προς τούτο, έχουν επιστρατεύσει διαφόρους καλάμους, που υπηρετούν την αντικανονικότητα και υπονομεύουν την πανορθόδοξη ενότητα.

Τούτη τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών Εκκλησιών, δεν αναγνωρίζει το “εκκλησιαστικό” ψευδο-μόρφωμα της Ουκρανίας. Και επιβάλλεται, όχι μονάχα να εμμείνη σε αυτήν της την πρακτική, αλλά και να υλοποιήση, το συντομότερο δυνατό, τη σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου.

Η εξουσιαστική και ηγεμονική-ολοκληρωτική νοοτροπία του πάπα της Ανατολής και των υποτακτικών του, πρέπει ΠΑΡΑΥΤΑ, να ανασχεθή και ανακοπή. Και ο μέγας ένοχος, να τεθή επιτέλους, προ των ευθυνών του. Δεν αποτελεί παίγνιο, τιμάριο και φέουδο του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η παγκόσμια Ορθοδοξία, ούτε νοείται να μονοπωλεί την οικουμενικότητά της, το εσβεσμένο Φανάρι. Δεν έχει ανάγκη, από παγκόσμιο χωροφύλακα η Ορθοδοξία!

Υ.Γ.1. Εγκυρότατες πληροφορίες, κάνουν λόγο για παρέμβαση του μητροπολίτου Πατρών, υπερμάχου της εν Ουκρανία αντικανονικότητος, (όπως κατέδειξε η στάση του κατά τη διάρκεια της συνελεύσεως της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό), με σκοπό να μην πραγματοποιηθή η εν λόγω εμπνευσμένη ομιλία.

Δεν προτιθέμεθα, στο παρόν σχόλιο, να σχολιάσουμε το θλιβερό αυτό γεγονός. Τούτο, μόνο, θα πούμε: ό,τι και να σοφισθούν οι εχθροί της αλήθειας εν προκειμένω, αυτή θα λάμψει! Γιατί η αλήθεια δεν είναι σαν μία λάμπα, η οποία ανάβει και σβήνει όποτε εμείς θέλουμε, αλλά μοιάζει με τον ήλιο, που δεν μπορούμε να τον σβήσουμε εμείς οι ουτιδανοί  αλλά μονάχα Αυτός που τον δημιούργησε. Αυτό να το τυπώσουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι!

Υ.Γ.2. Ας ελπίσουμε, ότι οι αντιφρονούντες, προς τις απόψεις του π.Αναστασίου, φιλοπατριαρχικοί παράγοντες, δεν θα καταφύγουν σε ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εις βάρος του προσώπου του, επειδή, ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, τους επιστομίζει με την ομιλία του, αλλά θα σιωπήσουν αιδημόνως, και οι καλοπροαίρετοι εξ αυτών, ίσως και να ανανήψουν.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Επίσης, καλό θα προκύψει, εάν και ένιες, γνωστές και μη εξαιρετέες ιεραποστολικές αδελφότητες, λύσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη σιωπή τους και ταχθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με το μέρος της κανονικότητας. Επί κορυφαίων ζητημάτων κανονικής τάξεως, πατριωτικοί συναισθηματισμοί δεν χωρούν!

Δείτε σχετικά:
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: Μία ομιλία που, τελικά, δεν έγινε…
– Πρωτοφανής παρέμβαση της Μητρόπολης Πατρών στην ομιλία του π. Γκοτσόπουλου για το Ουκρανικό ζήτημα
– ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ με θέμα: «Ουκρανικό «αυτοκέφαλο»: πρόσκληση για εκκλησιαστική ενότητα ή πρόκληση στην ενότητα της Εκκλησίας»
– Διάλεξη με θέμα: «Ουκρανικό «αυτοκέφαλο»: πρόσκληση για εκκλησιαστική ενότητα ή πρόκληση στην ενότητα της Εκκλησίας»

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.