Επικαιρότητα

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη σύναξη προκαθημένων στο Αμμάν

εικόνα άρθρου: Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη σύναξη προκαθημένων στο Αμμάν

Σχετικά με το Κατάρ, μετατίθεται το πρόβλημα και αποκρύπτεται η αλήθεια. Είχε γίνει γνωστό ήδη από το 2017 πως ο Οικουμενισμός αλωνίζει εκεί!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Πέμπτην, 6ην/19ην Ιανουαρίου 2017, εις την αίθουσαν συνεδριάσεων του Ρωμαιοκαθολικού Ναού του Αγίου Ιωσήφ εις το Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσαν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έλαβε χώραν το ετήσιον Συνέδριον της Συντροφιάς Έκκλησιών του Κόλπου (Gulf Churches Fellowship). Την δευτέραν ημέραν των συνεδριάσεων επραγματοποιήθη επίσκεψις εις το νησί Sir Bani Yas, εις τα σύνορα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Την ομάδα αυτήν των μετεχόντων του συνεδρίου, 30 κληρικών περίπου, εκ διαφόρων Δογμάτων και χωρών της Αραβικής Χερσονήσου, εσυνώδευσεν εις την επίσκεψιν αυτήν προσωπικώς η Υπουργός Ανεκτικότητος Σέιχα Λούμπνα Αλ Κάσιμι https://www.katanixis.gr/2017/01/blog-post_555.html?m=1

Είναι όμως πολλά τα λεφτά στην Αραβική Χερσόνησο. Πολλά και τα γεωπολιτικά – γεωστρατηγικά παιχνίδια. Τεράστια συμφέροντα και ασύμμετρες οι απειλές σε βάρος των ολιγάριθμων Ορθοδόξων. Η διαμάχη κρατάει χρόνια τώρα.

Το σατανικό DNA του Οικουμενισμού, εφευρίσκει λύσεις στη λογική: όλοι μαζί, με αυτά που μας χωρίζουν (τις δογματικές διαφορές) κάτω από μία μεγαλύτερη ομπρέλα, παριστάνοντας πως δήθεν μας ενώνει. Με την τακτική αυτή λύνουμε και το πρόβλημα, όταν δεν το κοιτάμε. Κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και το όποιο πρόβλημα ούτε μετατίθεται, ούτε λύνεται. Για το Κατάρ λχ. εάν το θέμα ήταν τα λεφτά, τα μοιράζονται και είναι όλοι χαρούμενοι!
Η προηγούμενη στάση των Πατριαρχών και Αρχιερέων επί του θέματος θύμιζε παλιούς τσιφλικάδες και τις διαμάχες τους. Τότε τα πρόβατα τα’ σκιαζε η φοβέρα.

Σήμερα μας θεωρούν ανόητους και μας κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο.
Οι πρώην ανίκανοι για λύση, ξαφνικά επιχαίρουν για την διπλωματική τους δεινότητα, δίχως να αλλάξουν τα πρόσωπα. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες και οι συσχετισμοί. Το “μαρτυρικό” Φανάρι φαίνεται πως διαθέτει τη δύναμη να ενώσει τα διεστώτα απέναντι στον κοινό εχθρό: τη Μόσχα (μη γένοιτο). Η διοικητική ανεπάρκεια και η άρση της χάριτος των οικουμενιστών,  δεν διορθώνεται με κακόγουστο μακιγιάρισμα. Ο εχθρός είναι ο Οικουμενισμός και εκεί είναι όλοι τους στο ίδιο στρατόπεδο, στο άλλο είναι ο Χριστός. Τα χειρότερα έρχονται…

Δείτε σχετικά:
Οι Εκκλησίες Αντιοχείας και Βουλγαρίας δε θα συμμετάσχουν στην συνάντηση των Προκαθημένων στο Αμμάν. Δε θέλουν να τα σπάσουν!
Την Τρίτη 25/2/2020 η σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν, κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδοκίμασε την πρόταση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων
– Η ομιλία του Πατρ. Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ’ και η πρόσκλησή του στους προκαθημένους για την ενότητα της Εκκλησίας (βίντεο)
– Ο Πατριάρχης Θεόφιλος καλεί τους Προκαθημένους στην Ιορδανία για την διατήρηση της Ενότητας
– Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο»
– «Όχι» Φαναρίου, Γαλλίας και Κύπρου στην πρόταση του Ιεροσολύμων για σύναξη των ηγετών Ορθόδοξων Εκκλησιών
– Ενόψει μιας Πανορθόδοξης για το Ουκρανικό: Επιστολή στον Πατριάρχη Αντιοχείας
– Μητρ. Ιλαρίωνας: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βλέπει πολύ θετικά την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Το ΝΑΙ της Τσεχίας και το ΟΧΙ της Ελλάδας στην Πρόταση για Σύνοδο προκαθημένων στην Ιορδανία τον Φεβρουάριο

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.