Επικαιρότητα

Σχόλιο στην εγκύκλιο της ΔΙΣ σχετικά με το άνοιγμα των ναών

εικόνα άρθρου: Σχόλιο στην εγκύκλιο της ΔΙΣ σχετικά με το άνοιγμα των ναών

Πάλι καλά που μας είπαν, ότι μας επιτρέπουν να βγάλουμε τη μάσκα, την ώρα που θα κοινωνήσουμε. Πολύ έξυπνη επισήμανση”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο από φίλο της Ιστοσελίδας μας: 


Σχόλιο στην εγκύκλιο της ΔΙΣ σχετικά με το άνοιγμα των ναών  

Έχοντας διαβάσει χθες, την δημοσιευθείσα εγκύκλιο της ΔΙΣ σχετικά με το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς, ειλικρινά απορώ αν αυτή συντάχτηκε από αρχιερείς ή από τοπογράφους, γιατρούς και χωροφύλακες. Γιατί παρατηρεί κανείς ότι το μυαλό τους ασχολείται μόνο με θέματα χωροταξικά, προληπτικής υγιεινής και έλεγχου τήρησης των μέτρων. Κάτι πνευματικό πάντως δεν βλέπω.
Πάλι καλά που μας είπαν, ότι μας επιτρέπουν να βγάλουμε τη μάσκα, την ώρα που θα κοινωνήσουμε. Πολύ έξυπνη επισήμανση.

Επιπλέον παρατηρώ μια ασάφεια σε ό,τι έχει να κάνει με τις ακολουθίες και τις Θείες λειτουργίες. Συνεχίζουν να προτείνουν λιτή Θεία Λειτουργία, χωρίς μεσονύκτιο (για όσους ιερείς έχουν το φιλότιμο να το τελούν) και όρθρο. Αυτά όλα, απ’ ότι γράφουν εξαρτώνται από τη διάθεση του κάθε ιερέα. Γιατί αν ο ιερέας τελέσει αφ’ εσπέρας τον όρθρο με τον εσπερινό μαζί, όπως προτείνουν, αυτό θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με αποτέλεσμα ο λαός να στερηθεί κι αυτού του Αναστάσιμου όρθρου, όπως τουλάχιστον ίσχυε, μέχρι πριν να κλείσουν τους ναούς. Να μην ακούσει δηλαδή όποιος επιθυμεί, εωθινό ευαγγέλιο, και κυρίως να μην το προσκυνήσει.

Και μια που αναφέρθηκα στο προσκύνημα, τί εννοούνε όταν λένε ότι το προσκύνημα των εικόνων και των αγιασμάτων καθώς και η διανομή του αντιδώρου θα γίνονται έχοντας ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Δαιμονική ασάφεια.

Επίσης δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται όταν απαγορεύουν τις λιτανείες, έστω και μέχρι την 5η Ιουνίου, τη στιγμή που οι διαδηλώσεις δίνουν και παίρνουν, και οι συναντήσεις στις πλατείες έχουν γίνει πρώτο θέμα, εδώ και δύο εβδομάδες;
Αστεία πράγματα, χωρίς κανένα ειρμό.

Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν έβγαλαν κιχ για την ιερά εξομολόγηση. Γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα, πάμπολλα κείμενα με κόπο και αγώνα, για να εμπεριστατωθούν με βάση τις διδαχές της Καινής Διαθήκης και των Αγίων Πατέρων, τα περί της Θείας Κοινωνίας, και είναι προς τιμήν και ομολογία όλων των ιερέων, θεολόγων, νομικών, γιατρών αλλά και πιστών άλλων ειδικοτήτων που υπερασπίστηκαν μαχητικά, δημόσια και ορθόδοξα τη βάση της Καινής Διαθήκης, δηλαδή το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αλλά αυτό όμως που με ώθησε να γράψω αυτές τις λέξεις είναι η ποιμαντική αναισθησία και ανευθυνότητα των αρχιερέων, που δεν είχαν την ευαισθησία να σκεφτούν, ότι πριν ανοίξουν οι ναοί προς το λαό για τη Θεία Λειτουργία, έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για την ιερά εξομολόγηση του ποιμνίου.

Γιατί άφησαν τον κόσμο επί δύο μήνες αλλειτούργητο και κυρίως οργισμένο και αγανακτισμένο απέναντί τους, αλλά και με άλλα πιθανά κολλήματα και αμαρτήματα, που σε άλλη περίπτωση, οι περισσότεροι πιστοί που έχουν ορθόδοξη συνείδηση, θα είχαν την ευκαιρία, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της μεγάλης τεσσαρακοστής να τα αποθέσουν στο πετραχήλι του πνευματικού τους. Και επικεντρώνονται στο πώς θα τελούνται περισσότερες Θείες λειτουργίες σε μια μέρα, (κάτι που βασίζεται σε καθαρά  δυτικοπαπικά πρότυπα) αδιαφορώντας, σαν να μην υπάρχει, το μυστήριο της Ιεράς εξομολόγησης στην παράδοση της Ορθοδοξίας και ωσάν να μην είναι η κύρια και βασική προϋπόθεση, μαζί με την μετάνοια, που πρέπει να προηγηθεί της Θείας Μετάληψης.

Επίσης αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι η κρατική απόφαση ότι τα μέτρα για το άνοιγμα των ναών ισχύουν μέχρι την 5η Ιουνίου, κάτι που δεν αντιλήφθηκα να ισχύει, δηλαδή χρονικός ορίζοντας, για το άνοιγμα των επιχειρήσεων και άλλων δραστηριοτήτων. Δηλαδή απ’ ότι κατάλαβα, θα μας ελέγχουν αν είμαστε καλά παιδιά και μόνο τότε θα ανανεώνουν την άδεια για το άνοιγμα των ναών για άλλες δεκαπέντε μέρες και ξανά πάλι το ίδιο. Αισχύνη, ελεεινότητα και ντροπή σε όλους αυτούς που δόλια αποφαίνονται για όλα αυτά, είτε είναι κρατικοί, είτε κληρικοί.

Κλείνοντας και παρακαλώντας να με συγχωρήσετε που σας κούρασα, θέλω από βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω για τον ορθόδοξο ζήλο σας και τον έμπονο και μαρτυρικό αγώνα σας να παραμένετε στις επάλξεις των Αγίων Πατέρων και να μας στηρίζεται πνευματικά καιγόμενος σαν λαμπάδα και αγωνιζόμενος με άγιο ιδρώτα για να πραγματοποιείτε τις ομιλίες σας, αλλά και να συντάσσετε και να επιμελείστε όλων αυτών των άρθρων που δημοσιεύονται καθημερινά στην katanixi και που διαφαίνεται σε καθένα από αυτά ο μεγάλος κάματος που βρίσκεται πίσω από την έρευνα τους και την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη προβολή τους σε μας. 

Ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός με τις πρεσβείες της Υπεραγνού και Υπεραγίας Θεοτόκου, τις ικεσίες του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή και πάντων των Αγίων, αλλά και με τις ευχές του Γέροντος και Πνευματικού σας πατρός και του κατά σάρκα πατρός σας γέροντος Χαραλάμπους να σας χαρίζουν άπλετη υγεία πνευματική, ψυχική και σωματική για να επιτελείτε, παρ, ότι διωκόμενος και φρικτά συχνά ονειδιζόμενος, το ευάρεστο και άγιο έργο σας, για πάμπολλα και ευλογημένα χρόνια προς δόξαν Θεού και σε παραμυθία και κατήχηση του λαού Του.

Την ευχή σας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Δείτε σχετικά:
Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο χωροφύλακας με το χαντάκι…
Με επιστολή τους οι γιατροί σε Πρωθυπουργό και ΔΙΣ παρεμβαίνουν για το άνοιγμα των Ναών
π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
– Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
– Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.