Επικαιρότητα

Σχόλιο στο άρθρο: Ευχαριστώ τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τις διώξεις μου στα χρόνια της ιεροσύνης μου!

εικόνα άρθρου: Σχόλιο στο άρθρο: Ευχαριστώ τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τις διώξεις μου στα χρόνια της ιεροσύνης μου!

“Ας αναλογιστούμε γιατί κρατούν στη σημερινή εποχή τον Άγιο “κρυφό” και “άγνωστο” οι εκκλησιαστικοί κρατούντες”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, Panayiotis Μ., έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ευχαριστώ τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τις διώξεις μου στα χρόνια της ιεροσύνης μου!


Ο Ιεράρχης Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς είναι κορυφαίος άγιος της Εκκλησίας μας πλήρης θείας χάριτος και φωτισμού, εφάμιλλος των μεγάλων κορυφαίων Αγίων Πατέρων των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Κι όμως, οι περισσότεροι πιστοί και πάμπολλοι κληρικοί, τον αγνοούν κι ούτε καν γνωρίζουν ποιος ήταν και τι έκανε, ακόμα και Θεσσαλονικείς!! Περαιτέρω, είναι και εθνικός ηγέτης και ευεργέτης, διότι αν δεν αντιδρούσε στην αίρεση του Βαρλαάμ, σήμερα, όλοι μας, δεν θα είμασταν Έλληνες αλλά παραλλαγμένοι, λατινόφρονες δυτικοί άνθρωποι και το κράτος κάθε άλλο παρά ελληνικό. Να έχουμε την χάρι και την ευλογία του!

ΥΓ. 1 Ας αναλογιστούμε γιατί κρατούν στη σημερινή εποχή τον Άγιο “κρυφό” και “άγνωστο” οι εκκλησιαστικοί κρατούντες.

ΥΓ. 2 Ας θαυμάσουμε την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα του Αγίου στις συκοφαντίες και τις διώξεις για την προάσπιση της Ορθής Πίστης με τα ίδια τα λόγια του: “αλλ’ εμείς βλέποντες την έκβασιν της συμπεριφοράς των Αγίων της παλαιάς εκείνης εποχής, θα μημηθώμεν- με την δύναμιν του Θεού φυσικά-την υπομονήν, χαίροντες με την ελπίδα, υπομένοντες εις την θλίψιν. Ας έλθει, λοιπόν, ο πειραστής, ας έλθει ο δήμιος, ας αναφθή το πυρ, ας γυμνωθεί το ξίφος, ας οξυνθούν οι όνυχες. Πάσα βάσανος κι αν κινηθεί εναντίον μου, θα την δεχθώ προθύμως, θα αναμείνω ακίνητος την μαρτυρίαν στηριζόμενος εις το αυτό πνεύμα. Τόσο μάλλον θα χαρώ, όσο μάλλον θα υποφέρω. Διότι ούτω θα αυξήσω περισσότερον δι΄εμέ το θειότατον δώρον, το οποίον έχει σύζυγον την αναφαίρετον ευφροσύνη, και θα γίνω χωρητικότατον σκεύος του Πνεύματος και θα λάβω μέσα μου την επιβεβαίωσιν των μακαρίων ελπίδων, επιτυγχάνων επιτυχέστερα τον αρραβώνα. Εχω νέφος μαρτύρων, με το οποίον θα συνανυψωθώ προς την επηγγελμένην υπάντησιν. Εχω στίφος δικαίων, με το οποίον θα επιτύχω την ανωτέρω ανάστασιν. Θα συναναστραφώ με τους ομολογητάς. Θα γίνω συναρίθμιος με την πανήγυριν των πρωτοτόκων. Θα μετάσχω αθανάτων βραβείων και τιμών. Τι είναι εμπρός εις αυτά αι εναντioν μου λοιδορίαι και συκοφαντίαι και καταβοήσεις αυτών των ανθρώπων, έστω κι αν ισχύσουν κατά τι το επαχθέστερον και βιαιότερον από τώρα;” (Επιστολή προς τον μοναχόν Αρσένιον Στουδίτη, επίλογος).

ΥΓ. 3 Πηγαίνετε σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα εικόνων της Θεσ/νίκης, δύσκολα θα βρείτε εικόνες του Αγίου, αν βρείτε καθόλου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ευχαριστώ τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τις διώξεις μου στα χρόνια της ιεροσύνης μου!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.