Χριστίνα Τράντζα

Σχόλιο στο άρθρο: Η Κατάνυξη μας συγκεντρώνει για τη νίκη

εικόνα άρθρου: Σχόλιο στο άρθρο: Η Κατάνυξη μας συγκεντρώνει για τη νίκη

Σχόλιο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Η Κατάνυξη ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες και ειδικά αυτούς τους Αγίους Ομολογητές της Πίστεως και προστατεύεται όμως από όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η αρθρογράφος της Ιστοσελίδας μας, Χριστίνα Τράντζα, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Η Κατάνυξη μας συγκεντρώνει για τη νίκη


Σχόλιο στο άρθρο: Η Κατάνυξη μας συγκεντρώνει για τη νίκη

Η Κατάνυξη είναι δώρο του Θεού και είναι αποτέλεσμα της υπακοής σε Άγιο Γέροντα ώστε να μαθευτεί η ευχή του Ιησού από τον ορθόδοξο λαό. Τα θέματά της είναι γραμμένα με τρόπο κατανοητό, ευπρεπή και ενημερωτικό χωρίς να φοβίζει τον αναγνώστη, αλλά προσπαθεί πάντα να δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης στο Θεό και επίσης να διατηρεί την αμεριμνησία και την ησυχία την εσωτερική σε όσους την έχουν κερδίσει με τον αγώνα τους!

Είναι πολλές οι δυσκολίες για την Κατάνυξη και πολλές δοκιμασίες. Όμως ο Κύριος δίνει θάρρος και δύναμη και φώτιση και δεν υπάρχει φοβία αλλά αγάπη Αποστολική και Πατερική, η οποία είναι ζηλευτή για την εποχή μας. Αλλά όλες οι δοκιμασίες που παραχωρεί ο Κύριος έχουν την λύση τους, από τον ίδιο το Θεό και αυτό μαρτυρεί ότι είμαστε μαζί Του και υπερασπιζόμαστε την Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό. Δόξα τω Θεό!

Είναι το Διακόνημα κάποιων αδελφών μας και για εμάς που διαβάζουμε και ακούμε είναι το καλύτερο εργόχειρο της ημέρας που μπορεί να μας δώσει ορθόδοξη γραμμή και ορθόδοξη πνοή και ορθόδοξη πορεία, μέσα στον επίγειο και ουράνιο Παράδεισο στην ζωή μας. Δηλαδή μας δείχνει την αγκαλιά της Παναγίας και του Χριστού. Μας δείχνει πόσο προστατευμένοι και χαρούμενοι είμαστε μέσα σε αυτή την αγκαλιά.

Διδάσκει με την πατερική διδασκαλία και μας ευνοεί με την τελωνική ταπείνωση, δηλαδή πέφτω και σηκώνομαι αμέσως, την υπακοή στον Ορθόδοξο και παραδοσιακό πνευματικό μας, την αξία της προσευχής και ιδιαίτερα της ευχής που είναι δώρο της υπακοής.

Ειδικότερα όσοι έχουμε ακολουθήσει την Ιεροκανονική και Αγιοπατερική Αποτείχιση ζούμε με την Ομολογία και απολαμβάνουμε πλούσια τη Θεία Χάρη, σαν αυτή των αγίων Ομολογητών όταν ήταν κι εκείνοι άνθρωποι αγωνιζόμενοι για την Πίστη τους στην εποχή την οποία έζησαν.
Η Κατάνυξη ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες και ειδικά αυτούς τους Αγίους Ομολογητές της Πίστεως και προστατεύεται όμως από όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Προς δόξαν Θεού ευχόμαστε όλοι οι συνεργάτες να διακονήσουν με την Πίστη τους και να μιλούν στις καρδιές μας, όπως επίσης να ευωδιάζουν τα λόγια τους στις ψυχές μας. Ακόμη ευχόμαστε να ευωδιάζουν και τα χέρια τους με τα οποία γράφουν στο πληκτρολόγιο για την φιλτάτη Ορθοδοξία μας.

Καλή φώτιση και καλή δύναμη από τον Άγιο Τριαδικό Θεό.
Αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Γέροντα, θέλω την ευχή σου

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr Γέροντα, θέλω τήν εὐχή σου, μαζί σουστόν Παράδεισο πάλι νά περπατήσω, πῶς μπορῶ κι’ ἐγώ νά «κοινωνήσω»; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στό πέρασμα αὐτοῦ τοῦ «χρόνου»ἡ μνήμη σου,...

Το έργο της «Κατάνυξις»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζα Γιά ὅσους τό πολεμοῦν καί γιά ὅσους τό ἀγαποῦν τό ἱστολόγιον τῆς «Κατάνυξις» Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ποιός πονᾶ οὐσιαστικά κι’ ἀληθινά γιά αὐτό τό ἔργο τῆς «Κατάνυξις»; «Ὁ ἀσεβής...

Αληθινή αγάπη κι’ ευγνωμοσύνη!

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Μέσ’...

Το πέρασμα απ’ «της Άρτας το γεφύρι»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr “Δέ τό σκέφτηκε ὅμως συνετά «τῶν Ἀρταίων» ἡ πολιτεία,ἐκεῖ στήν ἄκρη ἀπό τό πλατάνι, ἄς κτιζόταν μία ἐκκλησία Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Πότε θά ’ρθει ἡ μυρωδάτη...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.