Επικαιρότητα

Σχόλιο στο άρθρο: Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21

εικόνα άρθρου: Σχόλιο στο άρθρο: Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21

“Με την απειλή της εκτέλεσης τούς επίεζαν να αρνηθούν την Ορθόδοξη Πίστη τους και να δεχθούν το παπικό ράντισμα, οπότε θα μετελλάσσοντο σε Κροάτες”…


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, O Φωκας, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21


Το φαινόμενο της υπό των παπικών προδοσίας και μίσους κατά των ορθοδόξων ομοεθνών των δεν είναι μόνον ελληνικό.
Κατά την κατάληψη της Ουκρανίας το 1940 υπό των χιτλερικών στρατευμάτων, οι παπικοί της περιοχής (ουνίτες και βεριτάμπλ παπικοί) συνετάχθησαν με τους κατακτητές, εξοπλισμένοι από εκείνους σχημάτισαν μία στρατιωτική μεραρχία με ηγέτη τον Στεπάν Μπαντέρα και, στο πλευρό των Γερμανών, πολέμησαν λυσσωδώς κατά των ορθοδόξου καταγωγής συμπατριωτών τους.

Την ίδια εποχή αντίστοιχη στάση προς τους εθνολογικά συγγενείς τους (μιλούν την ίδια γλώσσα) ορθοδόξους Σέρβους εκράτησαν οι παπικοί Κροάτες:
Όταν το Πάσχα του 1941 οι χιτλερικοί σφυροκοπούσαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς το Βελιγράδι, οι Κροάτες υποδέχθηκαν τους Γερμανούς στην πρωτεύουσά τους Ζάγκρεμπ με επευφημίες και άνθη. Κατά το ουκρανικό πρότυπο εξοπλίσθηκαν από τους Γερμανούς, σχηματίζοντας τον τότε επίσημο στρατό της Κροατίας, τους Ουστάσι, συμπολέμησαν δε με τους Γερμανούς στις ρωσικές στέπες.
Η κατ’ εξοχήν όμως μέριμνα των Ουστάσι ήταν η εξολόθρευση των πολυπληθών Ορθοδόξων Σέρβων που ζούσαν εντός των ορίων της ναζιστικής τότε Μεγάλης Κροατίας:
Με την απειλή της εκτέλεσης τούς επίεζαν να αρνηθούν την Ορθόδοξη Πίστη τους και να δεχθούν το παπικό ράντισμα, οπότε θα μετελλάσσοντο σε Κροάτες. Προς τρομοκρατικήν δε πειθώ προς τούτο απηγχόνιζαν και κρεμούσαν δημοσίως ορθοδόξους Σέρβους ιερείς, αφού προηγουμένως τους είχαν ξυρίσει και ενδύσει με κοσμική αμφίεση και ακρωτηρίαζαν σε πολλούς Σέρβους τα τρία δάκτυλα του δεξιού χεριού με τα οποία οι Ορθόδοξοι κάνουν το σημείο του Σταυρού.(*)
Η μεγάλη όμως σερβική γενοκτονία έλαβε χώρα στο ναζιστικού τύπου στρατόπεδο συγκέντρωσης – εξόντωσης που οι Κροάτες έστησαν στο Γιασένοβατς, το μετά τον πόλεμο αποκληθέν “βαλκανικό Άουσβιτς”, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Σέρβοι εξοντώθηκαν, μαζί με αρκετές χιλιάδες μη αρεστών στην ναζιστική ιδεολογία, δηλαδή Ιουδαίων, Τσιγγάνων, κομμουνιστών και ομοφυλόφιλων.

Δέον θα ήταν για τους κομπάζοντες για την δυτικοευρωπαϊκή αύρα που τους περιβάλλει ελληνοφράγκους να γνωρίζουν τις ως άνω ιδιαιτερότητες των ανατολικοευρωπαίων ομοπίστων τους αλλά και να αισθανθούν ρίγη συγκινήσεως εάν ποτέ συναντήσουν κάποιον απόγονο τουρκοκρητικών, διότι οι πρόγονοι εκείνου, όπως και οι δικοί τους, αρνήθηκαν την κοινή ορθόδοξη πίστη τους, οι μεν εξισλαμισθέντες οι δε εκπαπισθέντες, χάριν προνομίων παραχωρηθέντων υπό των εξ Ανατολών και εκ Δυσμών τυράννων της Ρωμιοσύνης.

(*) Πολύτιμες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για την εξόντωση των Σέρβων υπό των παπικών ναζί Κροατών παρέχει το βιβλίο του π. Χαραλάμπους Βασιλόπουλου “Ο Οικουμενισμός χωρίς μάσκα”, εκδόσεις Ορθόδοξος Τύπος.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.