Επικαιρότητα

Οι οικουμενιστές κληρικοί και θεολόγοι, διακατέχονται από πονηρό πνεύμα και εγωισμό

εικόνα άρθρου: Οι οικουμενιστές κληρικοί και θεολόγοι, διακατέχονται από πονηρό πνεύμα και εγωισμό

Σχόλιο στο άρθρο: ΛΟΓΟΣ «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΩΝ»


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, Panayiotis Μ., έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “ΛΟΓΟΣ «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΩΝ»


Όλοι γνωρίζουμε, από κοντινά μας πρόσωπα, τη δυσκολία να εξηγήσουμε την εκκλησιαστική παράδοση και τον κανόνα της αποτείχισης που εφάρμοσαν όλοι σχεδόν οι μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας σε καιρό αίρεσης με προεξάρχοντα τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά που φυλακίστηκε από τον αιρετικό Πατριάρχη για αρκετά χρόνια.

Ένα βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι πνευματικοί (;) και ιερείς χωρίς θεολογική κατάρτιση πάνε και λένε στους πιστούς είτε να μην κολλάνε στα δόγματα αλλά να κοιτάξουν τη σωτηρία της ψυχής τους υποβιβάζοντας το κορυφαίο ζήτημα της ορθής Πίστης είτε εξηγούν ορθοδοξότατα τον κίνδυνο του Οικουμενισμού καταγγέλοντας με σθεναρό λόγο τις αιρετικές αποφάσεις της ψευτοΣυνόδου του Κολυμπαρίου αλλά όταν έλθει το θέμα στην αποτείχιση, τους λένε μην την κάνετε γιατί θα βρεθείτε εκτός εκκλησίας είτε από άγνοια είτε από δική τους σκοπιμότητα Ι(να μην τα βάλουν με τον Επίσκοπο τους κλπ.)!

Ωραία τα γράφει ο κ. Εμμανουήλ αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει δογματική συζήτηση ούτε με τους Οικουμενιστές κληρικούς και θεολόγους, διότι αυτοί διακατέχονται από πονηρό πνεύμα και εγωισμό ούτε με τους απλούς πιστούς, διότι αυτοί είτε είναι ακατήχητοι είτε βρίσκονται σε κακή υπακοή στον πνευματικό ή στον Επίσκοπο.
Τελικά, το θέμα της αποτείχισης είναι θέμα φωτισμού και χάρης από το Θεό κι Αυτός μόνον θα δείξει σε όλους μας τι θα γίνει στο μέλλον με τα γεγονότα που θα συμβούν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– ΛΟΓΟΣ «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΩΝ»

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.