Επικαιρότητα

Σχόλιο στο άρθρο: Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! [ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]

εικόνα άρθρου: Σχόλιο στο άρθρο: Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! [ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]

“Προτιμήσαμε το φόβο του κορονοιού, λες και αν αρρωστήσουμε ή όχι από κορονοιό δεν εξαρτάται από τη θέληση του Θεού, την εκκοσμίκευση, την υποταγή στον κόσμο και την αντίχριστη εξουσία”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, Panayiotis Μ., έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: “Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! [ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]


Αυτή τη στιγμή δεν συνειδητοποιούμε πολλοί από εμάς ότι επί ένα χρόνο τώρα με δικές μας ενέργειες και αποφάσεις έχουμε σταματήσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας (Θεία Ευχαριστία, Εξομολόγηση, Βάπτισμα, Γάμος κλπ.) δηλ. καταργήσαμε το έργο του Θεού επί Γης που είναι το έργο της εν Χριστώ σωτηρίας μας και μαζί με αυτήν καταργήσαμε και την Εκκλησία Του! Διότι, “η Εκκλησία εν τοις Μυστηρίοις σημειούται” (Αγ Νικόλαος Καβάσιλας) και Εκκλησία είναι η ορατή σύναξη των πιστών στους Ναούς “επί το αυτό”.

Και, όμως, δεν κουνιέται φύλλο! Και το επιχείρημα είναι ότι αυτό έγινε γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουμε από αρρώστια. Μα αυτό είναι η πεμπτουσία της Πίστης μας: η τήρηση των εντολών του Θεού δηλ. η αγάπη του Θεού, ακόμα και με την προσωπική θυσία μας.

Αυτό έκανε ο Κύριος μας επάνω στο Σταυρό όπου δεν αρνήθηκε την εθελουσία Θυσία Του προς χάρη μας.
Αυτό έκανε κι ο Αβραάμ με τον γιο του Ισαάκ και αυτό έκαναν διαχρονικά οι μάρτυρες της Πίστης μας: η αγάπη του Θεού πάνω από την ανθρώπινη ύπαρξή μας, η υπέρβαση του θανάτου.

Κληθήκαμε σε απόδειξη της πίστης μας και σε μαρτύριο να κρατήσουμε την Εκκλησία μας, τα Μυστήριά μας, ανοικτούς του Ναούς μας κανονικά χωρίς τα ανίερα μέτρα προστασίας και εμείς το αρνηθήκαμε.

Προτιμήσαμε το φόβο του κορονοιού, λες και αν αρρωστήσουμε ή όχι από κορονοιό δεν εξαρτάται από τη θέληση του Θεού, την εκκοσμίκευση, την υποταγή στον κόσμο και την αντίχριστη εξουσία. Όμως, η άρνηση του μαρτυρίου είναι άρνηση Πίστης.

Βρισκόμαστε σε ατέρμονη και ομαδική άρνηση Πίστης, δυστυχώς, χωρίς να το καταλαβαίνουμε κι αυτή η άρνηση συνοδεύεται ταυτόχρονα και από την κραυγαλέα αλλοίωση της “για να βολευτούμε ” συνειδησιακά στις ανίερες αποφάσεις μας (μάσκες, μη προσκύνηση των εικόνων, χωριστές λαβίδες, λειτουργίες χωρίς πιστούς, Θεία Κοινωνία χωρίς Θεία Ευχαριστία, υποταγή στην αντίχριστη εξουσία δηλ. στο Διάβολο κλπ.)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! [ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.