Επικαιρότητα

Σχόλιο του άρθρου, “Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης”

εικόνα άρθρου: Σχόλιο του άρθρου, “Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης”

Ο δικός μας Θεός, Σταμούλη, είναι Λεβέντης και Ελεύθερος ακόμη και από την Αγάπη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο Φίλος της Ιστοσελίδας μας Παναγιώτης, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης 


Σχόλιο του άρθρου, “Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης”

Οι γραμματείς και φαρισαίοι ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν. Οι σημερινοί γραμματείς είναι οι ατσαλάκωτοι χριστιανοί του πτυχίου… το οποίο έχουν κρεμασμένο δίπλα από τις εικόνες. Είναι αυτοί που επισκέπτονται τον Ελπιδοφόρο εις τας Americas, καμαρώνοντας στον φακό σα γύφτικα σκεπάρνια.

Είναι αυτοί που θεολογούν από τα βιβλία και όχι δια Αγ. Πνεύματος…
Είναι αυτοί που αγαπούν τη καρέκλα, τη φήμη, το μισθό και τα βιβλία τους περισσότερο από οτιδήποτε.
Είναι αυτοί που σουλατσάρουν διαρκώς στα κανάλια και γράφουν στις εφημερίδες ως ειδήμονες περί Πίστεως.
Είναι αυτοί που τα έχουν πάντοτε καλά με τη κομματοκρατία (όλοι όσοι έχουμε περάσει από τα Παν/μια γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται και πως κάνουν καριέρα οι μεγάλοι καθηγητάδες – ο κόσμος το’χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι).
Είναι αυτοί που τρυπούν με λόγχη τα πλευρά του Χριστού για να βεβαιωθούν πως πέθανε μη τυχών και χάσουν τη Παν/κή τους θέση γιατί μετά τι θα έχουν να λένε.
Είναι αυτοί που κόβουν και ράβουν τα Πατερικά κείμενα (Ο Διάολος δε δηλώνει άθεος… Την Αλήθεια παραποιεί… Είναι ο πατέρας του ψεύδους..Το καλύτερο του εργαλείο είναι η Θεολογία… την Διαβάλει… και τη παραποιεί σε ειδωλολατρεία).
Είναι αυτοί που διαλαλούν πως αγαπούν όλο τον κόσμο ενώ τους ορθόδοξους της αγιοπατερικής παράδοσης και όσους διαφωνούν μαζί τους, τους λένε ακραίους φονταμενταλιστές.

Η Δικτατορία της Αγάπης.
Ο Θεός είναι αγάπη εφόσον συμφωνείς μαζί μου, μας λέει.
Αν διαφωνείς σε αποκαλώ ακραίο, και επιβάλλω τις αλλαγές που απαιτεί ο Θεός της Αγάπης.
Αυτόν τον Θεό στον χαρίζουμε Σταμούλη… Πάρτον όλον δικό σου… Να τον χαίρεσαι… Να τον βάλεις να σε χειροκροτεί.

Ο δικός μας Θεός Σταμούλη είναι Λεβέντης και Ελεύθερος ακόμη και από την Αγάπη… Αν η αγάπη ήταν αναγκαιότητα δε θα ήταν ελεύθερος και δε θα ήταν Θεός. Αγαπάει γιατί θέλει και όχι γιατί είναι υποχρεωμένος για αυτό και δεν την επιβάλει. Οι πατέρες που διαβάζεις τα λένε, όχι εγώ.

Σύμφωνα με τον Σταμούλη καταλήγουμε πως όλοι οι μάρτυρες που έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά και ομολόγησαν είναι φονταμενταλιστές…
Και ο Μάξιμος ο Ομολογητής ακραίος ήταν. Όλοιιι…. Όλοιιι…

Μα πιο πολύ ήταν εκείνοι οι βλάσφημοι οι αναίσχυντοι και διαολεμένοι Ορθόδοξοι που μαρτύρησαν στα χέρια των Σταυροφόρων, και γιατί όχι, και του Μωάμεθ του πορθητή (μα και αυτοί δε μπορούσαν να πουν πως γίνονται μουσουλμάνοι αλλάζοντας τα μυστήρια της εκκλησίας, λέγοντας Μωάμεθ αντί Χριστός; Σημασία δεν έχουν οι λέξεις αλλά οι έννοιες.. Μα τι γινάτι είναι αυτό… τι φονταμενταλισμός…. απαπαπα απαρχαιομένες αντιλήψεις λες και ο Θεός κάνει διακρίσεις… Όλοι παιδιά του είμαστε)

Αν ένας ξένος έρθει στη πόρτα μου και ζητήσει φιλοξενία, μετά χαράς θα του τη προσφέρω. Αν στη διάρκεια της παραμονής του πάρει ένα μαρκαδόρο και αρχίσει να ζωγραφίζει τα πρόσωπα στις φωτογραφίες των αγαπημένων μου προσώπων, καταστρέφοντας τες προσπαθώντας να με πείσει πως η ζωγραφισμένη εικόνα είναι η πραγματική, τότε θα τον πετάξω έξω. Αν με κατηγορήσει μετά τη κλωτσιά πως δεν αγαπώ θα φάει και άλλη μια και θα του πω πως έχει δίκιο, για να φύγει αυτός δικαιωμένος και εγώ να μπω στο σπίτι μετανοημένος.
Πράξη αγάπης λοιπόν θα είναι η μία κλωτσιά που θα φάει και όχι οι 15 που θα ήθελα να του ρίξω. Είναι η σχετικότητα του Αινστάιν βλέπεις… Πράους και ταπεινούς μας θέλει ο Χριστός όχι βλάκες και αδρανείς.
Αλίμονο αν δείχναμε υποταγή σε όποιον κατέχει ένα πτυχίο και δηλώνει αυθεντία… Σε όσους μας λένε πως θένε ντε και καλά να μας σώσουν…
Όπου ακούω τη φράση “για το καλό σου” τρέχω 100άρι… όσο για τη φράση “προσαρμόσου στη νέα πραγματικότητα” ξεκινώ μαραθώνιο…
Σε έναν Σωτήρα πιστεύουμε… Σε κανέναν πολιτικάντη, δημοσιογράφο και γιατρό παρά μονάχα σε αυτούς που εργάζονται εις Δόξαν Θεού και συνεργούν μαζί Του.

Οι Χριστιανοί είναι Αναρχικοί… Και τα άρματα δε τους είναι ξένα…
Πρωτίστως Υπέρ Πίστεως έγινε το 21.
Φανταστείτε να δείχναμε ανοχή σε κάθε κατακτητή με το πρόσχημα της Χριστιανικής Αγάπης… Είναι παιδαριώδεις αντιλήψεις. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι αλλά εν τούτοις διαφορετικοί πολιτισμικά.
Αν ο Ρατσισμός είναι μια βαριά ασθένεια, η παγκοσμιοποίηση είναι η σχιζοφρένεια.

Όταν σου σκοτώνουν τη μάνα και τον πατέρα και συ κοιτάς άπραγος, θα δώσεις λόγο για την απραξία… Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι όταν μπορείς να κάνεις το καλό και δε το κάνεις…
Όταν μπορείς να υπερασπιστείς την ελευθερία και τη ζωή και δε το κάνεις.
Όταν σκοτώνετε Αυτόν που αγαπάμε πως είναι δυνατόν να μας μιλάτε για Αγάπη;
Πως είναι δυνατόν να μην Τον υπερασπιστούμε;
Εσύ δε θα υπερασπιζόσουν τον Πατέρα σου;

Αν η σιωπή είναι χρυσός τότε το άι σιχτίρ είναι πλατίνα, και απ ό’τι φαίνεται έχετε ακριβά γούστα και θα το εισπράξετε κάποια στιγμή όλοι οι αγαπούληδες φασίστες.

Κύριε Σταμούλη το ψωμί που τρως και κοκορεύεσαι κουνώντας το δάχτυλο στους απλούς “αμόρφωτους χωριάτες” χριστιανούς του βιώματος οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο…
Γιατί ο Θεός έχυσε το αίμα του στη Γη….
Για αυτό σε παρακαλώ, βούτα τη γλώσσα στη καρδιά σου, σιώπα και στάσου προσοχή εμπρός στο αίμα Του..
Τελειώνοντας θα σου πω αυτό που μου έμαθε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου…

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, παιδί μου.
Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον φίλο σου, Ελπιδοφόρο.

Δείτε σχετικά:
Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

22 Απρ

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Ορισμοί ανεπίληπτου μοναχικής πολιτείας

Μοναχός είνε εκείνος όστις είνε τη αληθεία ταπεινός και επιθυμεί να τον καταφρονώσιν άπαντες και πιστεύει ότι ο Θεός είνε δυνατός να σηκώση εκ μέσου αυτών παν ανθρώπινον σκάνδαλον...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.