Επικαιρότητα

Σε αργία οι πρώτοι δέκα Κύπριοι Ιερείς για μη εμβολιασμό

εικόνα άρθρου: Σε αργία οι πρώτοι δέκα Κύπριοι Ιερείς για μη εμβολιασμό

8 Φεβ 2022

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι αρχιερείς τραμπουκίζουν τους ιερείς τους και στο όνομα της ψευτοϋπακοής, τους απειλούν με αργία!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, γνωστός για τις αυταρχικές του αποφάσεις, έθεσε σε τρίμηνη αργία δέκα ανεμβολίαστους ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας επειδή δεν υπάκουσαν στις προσταγές του, να εμβολιαστούν. Μάλιστα, τόνισε με ένα απειλητικό όπως φαίνεται ύφος πως «οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν».

Διευκρινίσεις σχετικά με αυτή την κίνηση του Αρχιεπισκόπου έδωσε εκ μέρους του κ.Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος, λέγοντας πως οι ιερείς που τίθενται σε αργία είναι στον αριθμό 10 από τους 27 εν συνόλω ανεμβολίαστους κληρικούς.
Οι υπόλοιποι 17 ανεμβολίαστοι ιερείς δεν τιμωρήθηκαν, διότι είχαν σοβαρό λόγο που αφορούσε την υγεία τους.
Οι δέκα ιερείς δεν τιμωρήθηκαν γιατί παρακίνησαν δημόσια ή από άμβωνος τους πιστούς να  μην εμβολιαστούν αλλά επειδή επηρέασαν αρνητικά τους πιστούς ως προς τον εμβολιασμό μέσω της εξομολόγησης και του στενού τους κύκλου.

Επιπλέον, ο π.Τριφύλλιος έκανε νύξη πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει τιμωρήσει και συνοδικούς ιεράρχες που έχουν αρνητική στάση ως προς τον εμβολιασμό.

Δυστυχώς η κατάσταση, αυτή μας είναι πλέον γνώριμη… Οι αρχιερείς τραμπουκίζουν τους ιερείς τους και στο όνομα της ψευτοϋπακοής, τους απειλούν με αργία! Όμως αδίκημα εκκλησιαστικό για μη εμβολιασμό δεν υπάρχει. 

Ευχόμαστε στους ευλογημένους αυτούς ιερείς να μείνουν σταθεροί στον αγώνα τους, ώστε να κερδίσουν από τον Κύριο στεφάνια ομολογίας. 

Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομόφρονές του, καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Διώχνει από τους Ναούς, όσους ιερείς δεν εμβολιαστούν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.