Επικαιρότητα

Σε μίνι λοκντάουν η Θεσσαλονίκη. Τα Δημήτρια άρχισαν από την ανάποδη

εικόνα άρθρου: Σε μίνι λοκντάουν η Θεσσαλονίκη. Τα Δημήτρια άρχισαν από την ανάποδη

Ο πιστός λαός της πόλης έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στον φιλόπολι και σωσίπατρι και ιαματικό Άγιο Δημήτριο. Ανθρωπίνως δεν υπάρχει σωτηρία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης. Τα χρώματα φθινοπωρινά, ο καιρός έχει δροσίσει για τα καλά, η βόλτα στην παραλία και τις μεγάλες πλατείες είναι απόλαυση. Η πόλη ετοιμάζεται να γιορτάσει τριπλή γιορτή. Γιορτάζει τον πολιούχο της, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη, γιορτάζει τα Ελευθέριά της ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, γιορτάζει το ΟΧΙ με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Αντί όμως να ετοιμάζεται για τις ημέρες που γίνεται το κέντρο της Ελλάδας, η πόλη μας είναι από σήμερα, πρώτη μέρα του Οκτώβρη, σε μίνι λοκνταουν. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 01:00 μέχρι τις 06:00 και απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγία από σήμερα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου. Και όποιος “έξυπνος” διαθέσει χώρο για οποιασδήποτε μορφής εκδήλωση με πάνω από 20 άτομα τιμωρείται με πρόστιμο από 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Το λοκντάουν ουσιαστικά προαναγγέλθηκε με την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο υπουργός μάλιστα επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, για να ζητήσει την συνδρομή του στον εμβολιασμό των πιστών. Εικάζεται ότι το ιικό φορτίου της πόλης ανέβαινε συνεχώς εξαιτίας των ορθοδόξων πιστών αλλά χάρη σε εξωεκκλησιαστικούς παράγοντες παρέμενε για όλο το Σεπτέμβρη εντός ανεκτών ορίων.

Τελικός αφού πέρασε από την πόλη το ξόανο της Αμάλ, αφού γιόρτασαν οι ομοφυλόφιλοι κτλ την υπερηφάνεια τους, αφού έδωσαν τις συναυλίες τους ο Ρέμος, ο Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Φραγκούλης και άλλοι, αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η παρουσία όλων αυτών των εξωεκκλησιαστικών παραγόντων που κράτησαν όλο το Σεπτέμβρη σε αποδεκτά όρια τον κορονοϊό, αίφνης διαπιστώθηκε αλματώδης αύξηση του ιικού φορτίου.

Τα συναισθήματα των Θεσσαλονικέων από το λοκντάουν είναι ανάμεικτα αναλόγως της υποομάδας στην οποία ανήκει ο καθένας. Αν είναι εμβολιασμένος, αν έχει νοσήσει, αν φοβάται ή δεν φοβάται τον κορονοϊό, αν είναι αλληλέγγυος ή μη, αν είναι πιστός ή άπιστος, αν είχε τάμα να πηγαίνει στην λιτανεία του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η πόλη δεν πρόκειται να γιορτάσει αυτόν τον Οκτώβρη. Η λύση που προτάθηκε να διοργανωθεί ακόμα ένα gay pride το εορταστικό τριήμερο προκειμένου η “ιαματική” δύναμη ενός εξωεκκλησιστικού παράγοντα να ρίξει το ιικό φορτίο και να λήξει το λοκντάουν θεωρήθηκε βλάσφημη και εγκαταλείφθηκε. Ο πιστός λαός της πόλης έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στον φιλόπολι και σωσίπατρι και ιαματικό Άγιο Δημήτριο. Ανθρωπίνως δεν υπάρχει σωτηρία…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η ιαματική “χάρη” του Thessaloniki Pride
Από γκάφα σε γκάφα η ΔΙΣ – το σίριαλ της πρόσκλησης Βαρθολομαίου
Ο Άγιος Δημήτριος σώζει την Θεσσαλονίκη από λοίμωξη χειρότερη του κορονοϊού
Αγ. Δημήτριος Θεσσαλονίκης: και όμως, τελικά, δεν κολλάει…

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.