Επικαιρότητα

Σε νέες περιπέτειες το Άγιο Όρος. Επίσκεψη του “Ουκρανίας” Επιφανίου και δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης

εικόνα άρθρου: Σε νέες περιπέτειες το Άγιο Όρος. Επίσκεψη του “Ουκρανίας” Επιφανίου και δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης

«Σχεδιάζω να επισκεφθώ το Άγιο Όρος στο εγγύς μέλλον και μετά θα μιλήσουμε συγκεκριμένα σχετικά με το πού θα είναι η θέση μας για την Ουκρανική Σκήτη»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιος αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι 5 канал της Ουκρανίας (ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου της χώρας και ουνίτη Πέτρο Ποροσένκο), τα σχέδια του για επίσκεψη στο Άγιο Όρος στο εγγύς μέλλον και τη δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης στο Περιβόλι της Παναγίας.

Την 1η Μαΐου 2021, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «ποιες σκήτες ή μοναστήρια του Αγίου Όρους ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν έτοιμος να δώσει στην OCU (σ.σ. σχισματική ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας)», δήλωσε: «Σχεδιάζω να επισκεφθώ το Άγιο Όρος στο εγγύς μέλλον και μετά θα μιλήσουμε συγκεκριμένα σχετικά με το πού θα είναι η θέση μας για την Ουκρανική Σκήτη». Η δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης στο Άγιο Όρος φαίνεται να είναι ένα τετελεσμένο γεγονός, καθώς απομένει μόνο να διασαφηνιστεί η τοποθεσία όπου θα εγκατασταθεί.

Στο τέλος του ίδιου μήνα (25 Μαΐου 2021), ο Ουκρανός σχισματικός «Αρχιεπίσκοπος» Τσερνίγιφ και Νίζνας Ευστράτιος Ζόρια, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δύο βίντεο των καθηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Παντοκράτορος Γαβριήλ και Ξενοφώντος Αλεξίου. Μέσω αυτών, οι δύο Αγιορείτες καθηγούμενοι μετέφεραν τις ευχές τους για την ονομαστική εορτή του ψευδεπισκόπου Ουκρανίας Επιφανίου.

Η εμπλοκή των υπόψη μονών του Αγίου Όρους στο Ουκρανικό τονίστηκε σε πρόσφατο δημοσίευμά μας. Ο ηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτορος Γαβριήλ χαρακτήρισε την ψευδοεκκλησία του Κιέβου ως «αγία Εκκλησία» και προσκάλεσε τον Ουκρανό ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ώστε να «συλλειτουργήσουνε» μαζί: «Εδώ στο Άγιο Όρος σας αγαπούμε πολύ και πάντοτε σας μνημονεύουμε και προσευχόμαστε για εσάς. Σας περιμένουμε με το καλό, να ‘ρθείτε να σας δούμε από κοντά, να συλλειτουργήσουμε και να χαρούμε μαζί σας».

Ο ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος χαρακτήρισε τη δημιουργία του Ουκρανικού σχισματοαιρετικού ναζιστικού μορφώματος ως δώρο Θεού: «Πάντως είναι δώρο Θεού το ότι και η Ουκρανία μπήκε σε μία κανονική τάξη. Χαιρόμεθα που μας αξίωσε ο Θεός στην εγκατάσταση του Μακαριωτάτου να βρεθούμε κοντά και να μετέχουμε στη Θεία Λειτουργία». Στο τέλος του μηνύματος του, ζήτησε την «Ευχή» του ψευδεπισκόπου Επιφανίου: «Να είστε δυνατός και να μας δίδεται την Ευχή σας».

Υπόγειες μυστικές συμφωνίες, Πατριαρχικές οικουμενιστικές συμπαιγνίες και ανίερα γεωπολιτικά παιχνίδια ποτισμένα με βία, τείνουν να μολύνουν οριστικά τον Ιερά χώματα του Αγίου Όρους. Οι εχθροί της Εφόρου του Αγίου Όρους, Υπεραγίας Θεοτόκου, προσκαλούνται επίσημα από καθηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και η Μοναχική Πολιτεία απειλείται με νέο σχίσμα. Η επίσκεψη του ψευδεπισκόπου Κιέβου ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και το αφόρητο πνευματικό σκοτάδι της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας απειλεί να καλύψει τη χερσόνησο του Άθω…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Πρόσκληση σκάνδαλο Αγιορειτών ηγουμένων σε ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας Επιφάνιο
Εκκλησιαστικός Ολοκληρωτισμός στο Άγιο Όρος
Σχισματικοί στο Άγιον Όρος: ποιος και γιατί τους επιτρέπει να εισέλθουν
Kοινώνησαν στο Άγιο Όρος οι σχισματικοί της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.