«Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενημερώσουμε πιο έντονα, στη γλώσσα τους. Δε φταίνε αυτοί που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε» (Αθηνά Λινού)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Η ουσία είναι μία και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά περιττά. Μόνο στην Ορθοδοξία σώζεσαι, μόνο εκεί υπάρχει το υπέρλογο θαύμα, μόνο εκεί υπάρχει το βίωμα, γιατί μόνο εκεί υπάρχει ο μόνος αληθινός και ζωντανός Άγιος Τριαδικός Θεός. Εκεί γίνονται τα ανεξήγητα λογικά και μόνο εκεί ζεις αληθινά θαύματα. Το μεγαλύτερο θαύμα της Ορθοδοξίας, η κορωνίδα των θαυμάτων, είναι αυτό του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, όπου το ψωμί και το κρασί μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Γι’ αυτό και η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ο Οποίος μας παρηγορεί, μας θεραπεύει, μας ανακουφίζει, μας στηρίζει και μας σώζει. Καμία απολύτως αρρώστια δε χωρά μέσα στον Ίδιο τον Δεσπότη Χριστό και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που μας κατακλύζει όλους αυτούς τους μήνες με αφορμή τον κορονοϊό. Σε όλη την ορθόδοξη επικράτεια και ενώ οι εκκλησίες έχουν ανοίξει εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση των κρουσμάτων αν και μερικοί – οι γνωστοί του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά δυστυχώς και μερικοί εκ του Ιερού Κλήρου – έσχιζαν τα ιμάτιά τους ότι οι Ιεροί Ναοί είναι οι χώροι με τον μεγαλύτερο κίνδυνο υπερδιασποράς του ιού. Διαψεύτηκαν πανηγυρικά εκ του αποτελέσματος, οι υπέρμαχοι αυτής της βλάσφημης άποψης. 

Βλέπουμε, βέβαια, περιοχές της Ελλάδας όπου το μωαμεθανικό στοιχείο είναι έντονο όπως αυτό στα βόρεια του Νομού Ξάνθης, ο ιός να έχει μία περίεργη και ανεξήγητη για πολλούς διασπορά. Μα δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Αφού δεν έχουν αληθινό Θεό να τους προστατέψει και να τους σώσει! Και ας μην βιαστούν κάποιοι κακοπροαίρετοι να θέσουν ως επιχείρημα τον τρόπο ζωής που ακολουθείται στις επαρχιακές πόλεις και χωριά, που δεν τηρούνται οι υγειονομικές συνήθειες που προτείνει ο ΕΟΔΥ, γιατί αυτό συμβαίνει παντού σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σε όλη σχεδόν την ελληνική επαρχία δεν τηρούνται οι προτεινόμενες υγειονομικές συνήθειες και πάντα τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι συνωστίζονται ή έρχονται πολύ κοντά κρατώντας όλες τις παλιές συνήθειες κοινωνικοποίησής τους. Γιατί δεν έχουμε την ίδια διασπορά και στις ορθόδοξες κοινότητες παρόλο που ακολουθείται ο ίδιος παλιός τρόπος καθημερινής ζωής; Γιατί ο Χριστός ως αληθινός Θεός σώζει και προστατεύει, ενώ οι υπόλοιπες θεότητες και ομολογίες απλώς είναι διάβολος…τόσο απλά και ξεκάθαρα. Το ίδιο παρατηρείται και σε αιρετικούς ναούς ανά το κόσμο (https://www.sofokleousin.gr/germania-koronoios-molynthikan-40-atoma-se-protestantiki-ekklisia).

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, πως στην Ορθοδοξία ο Θεός σώζει και προστατεύει, αν και τον τελευταίο καιρό με αυτά που έγιναν, δεν αξίζαμε την Θεία Πρόνοια. Είναι σαφές πως αναφερόμαστε στον Οικουμενισμό, στη σχισματοαίρεση, στο κλείσιμο των Ιερών Ναών από κυβέρνηση και ΔΙΣ και σε αναρίθμητες αμαρτίες κλήρου και λαούς. Όμως, όπως πάντα ο Άγιος Τριαδικός της Ορθοδοξίας αποδεικνύεται Παντοδύναμος και Φιλεύσπλαχνος. Αντίθετα, ενώ βλασφημείται και αμφισβητείται και από τους πλέον εκλεκτούς Του, Εκείνους συνεχίζει να μας ανέχεται, να μας προστατεύει και να μας σώζει, φανερώνοντας Ποιος πραγματικά είναι και τι περιμένει από εμάς. Μέχρι πότε όμως θα μας ανέχεται και θα υπομένει τις βλάσφημες επιλογές μας; Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς.

Δείτε σχετικά:
Τα νταούλια του Ισλάμ στο ιφτάρ και στο σαχούρ στην Θράκη ελεύθερα, οι Επιτάφιοι όμως;