Επικαιρότητα

“Σεισμικές δονήσεις” στην Ορθοδοξία με επίκεντρο τη Βουλγαρία

εικόνα άρθρου: “Σεισμικές δονήσεις” στην Ορθοδοξία με επίκεντρο τη Βουλγαρία

“Είναι απαράδεκτο να αναγνωρίζουμε τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία (MOC)» ως Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Άναψε φωτιές ο μητροπολίτης Λοβχανίου Γαβριήλ στην Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όσο και αν τα εξαπτέρυγα του Φαναρίου βάλθηκαν να κάνουν την αγιογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχη, η αντικανονική απόφασή του προκαλεί σεισμικές δονήσεις στην όλη Ορθοδοξία, με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ “(..)Επέμεινε να αντιδράσει όχι μόνο η εκκλησία, αλλά ολόκληρη η βουλγαρική κοινωνία, γιατί αυτό το θέμα επηρεάζει ολόκληρο τον βουλγαρικό λαό και την ιστορία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρική Εκκλησία δεν μπορούσε να γίνει η μητρική εκκλησία της «Μακεδονικής», επειδή το καταστατικό της ανέφερε ότι ήταν ο διάδοχος της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας και αυτό θα σήμαινε ότι η «Μακεδονική Εκκλησία» είναι η μητέρα εκκλησία της Βουλγαρικής. Επίσης, η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε δικαίωμα να ανατρέψει το σχίσμα της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», καθώς μόνο η μητέρα εκκλησία είχε δικαίωμα να το κάνει και από το 1920 είναι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Ακόμα και αν η Σερβική εκκλησία ενδεχομένως δέχεται πατριαρχικές πιέσεις με μοχλό το Κοσσυφοπέδιο να δεχθεί (???) αυτή την προδοτική για την Μακεδονία μας απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη συνείδηση του πιστού λαού είναι ένοχος και Εθνικός μειοδότης.

Η γενική διαπίστωση πως οι οικουμενιστές έχουν ξεσαλώσει, δεν υπολογίζουν τίποτα και τραβούν πρόσω ολοταχώς προς την ένωση με τον τρισκατάρατο πάπα, επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα. 

Οι ολετήρες του οικουμενισμού δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και επιτίθενται σε όποιον αρθρώνει Ορθόδοξο λόγο. Οι γιαλαντζί παραδοσιακοί ομολογητές Ορθόδοξοι αλλά και οι άλλοι οι απασφαλισμένοι, που έχουν βάλει στόχο τον π. Θεόδωρο Ζήση, την Κατάνυξη και εν τέλει την Αποτείχιση, έχουν αφήσει ελεύθερο τον Πατριάρχη να σπέρνει Αυτοκεφαλίες και να θερίζει πολέμους.

Είναι θέμα ΠΙΣΤΕΩΣ!

Τώρα είναι η ώρα της ομολογίας! 

Τώρα είναι η ώρα της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ!

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το Φανάρι αναγνώρισε την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων 
– Ο Σκοπιανός ηγέτης Ζόραν Ζάεφ πιστεύει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δωροδοκείται!
– Σκόπια: Ο ύποπτος ρόλος της επίσκεψης του Πάπα

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.