Επικαιρότητα

Σεξουαλική αγωγή μετά τη θεματική εβδομάδα· η “χαρά του έρωτα” κερδίζει…

εικόνα άρθρου: Σεξουαλική αγωγή μετά τη θεματική εβδομάδα· η “χαρά του έρωτα” κερδίζει…

… Και ενώ από τη μία πλευρά το Υπουργείο καταργεί τη Θεματική Εβδομάδα, την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι μέσω του ΙΕΠ προχωρά το σχέδιο για την εισαγωγή της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία….

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ας μας βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν φόβο Θεού, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της απόφασης για την κατάργηση της θεματικής εβδομάδας.
Έχουμε την πεποίθηση πως απλά πέφτουν οι μάσκες. Όλες οι άλλες δραστηριότητες πλην του Ευαγγελισμού των παιδιών στην ελεεινή “επιστημονική” θεωρία των έμφυλων ταυτοτήτων, προφανώς θεωρήθηκε χάσιμο χρόνου. Η κατάργηση της θεματικής και η σχεδιαζόμενη εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, αποτελούν “διόρθωση” του νεοεποχίτικου σχεδιασμού με στόχο τον εκμαυλισμό των παιδιών μας.

Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος αναφορικά με το ν/σ για το δικαίωμα αλλαγής (διόρθωσης) φύλου, ακόμα και από την παιδική ηλικία των 15 ετών, που ψηφίστηκε τότε από τη Βουλή είχε προχωρήσει σε μια δήλωση γροθιά στο στομάχι: «Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του Έθνους. Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας». Οι αγαπούληδες του Οικουμενισμού άραγε θα αντιδράσουν, ή θα γίνουμε μάρτυρες εμπνευσμένων masterclass των γνωστών για τη χαρά του έρωτα παρέα των Φαροσταμουλοθερμογιαγκονάνηδων;

Διαβάσαμε στο thriskeftika.blogspot.com:


Καταργείται η Θεματική Εβδομάδα, ετοιμάζεται η Σεξουαλική Αγωγή

Πλήρης σύγχυση φαίνεται πως επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο περιεχόμενο της παρεχόμενης παιδείας στους μαθητές των ελληνικών σχολείων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σήμερα, μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ, στην κατάργηση της Θεματικής Εβδομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής είχαν προταθεί ως θεματικές οι διεμφυλικές σχέσεις, οι “έμφυλες ταυτότητες” και άλλα σχετικά θέματα, που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από γονείς των μαθητών. 

Και ενώ από τη μία πλευρά το Υπουργείο καταργεί τη Θεματική Εβδομάδα, την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι μέσω του ΙΕΠ προχωρά το σχέδιο για την εισαγωγή της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία. Η σχετική ανακοίνωση δείχνει να έρχεται ως αντιστάθμισμα της προηγούμενης και ως απόδειξη “προοδευτικότητας” της κυβέρνησης, σχετίζεται δε και με την ανάκληση του εγγράφου για την ημερίδα «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση», αφού τα σχετικά δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον των διοργανωτών της ημερίδας αναφέρουν ότι οι διοργανωτές είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα εναντίον της εισαγωγής μαθήματος Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (από το esos.gr)

Το σχέδιο του υπ. Παιδείας και ΙΕΠ για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Α. Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει ήδη δρομολογηθεί από το υπουργείο, και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) επεξεργάζεται ήδη σχετικές προτάσεις.
Β. Με αφορμή την παρουσίαση των προτεραιοτήτων μας, έχουμε προαναγγείλει ότι η σεξουαλική αγωγή θα περιλαμβάνεται στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στη διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών.
Τα παραπάνω τονίζει το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοινωθέν, και υπογραμμίζει τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
«Θεματικής Εβδομάδας» συνέχεια: Ποιων “ανθρώπινα δικαιώματα” και ποια “δημοκρατική συνύπαρξη”

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.