εικόνα άρθρου: Τα νέα αυτόνομα τσιπ

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το σφράγισμα του Αντιχρίστου και το σφράγισμα του Χριστού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το νέο τσιπάκι- η είδηση

Δεν πάει πολύς καιρός που πληροφορηθήκαμε ότι ερευνητές στο Columbia Engineering αναφέρουν πως δημιούργησαν αυτό που, όπως λένε, είναι το μικρότερο σύστημα μεμονωμένου τσιπ (single-chip system), όγκου κάτω του 0,1 κυβικού χιλιοστού- μικρό σαν κόκκο σκόνης και ορατό μόνο με μικροσκόπιο. Η επικοινωνία με αυτό, καθώς και η τροφοδοσία του με ενέργεια, γίνεται μέσω μικροκυμάτων. Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science Advances.

Με μια επίσκεψη στην σελίδα του Columbia engineering και πατώντας μετάφραση google, μαθαίνουμε πως “τα συμβατικά εμφυτευμένα ηλεκτρονικά τσιπ ήταν εξαιρετικά αναποτελεσματικά ως προς τον όγκο – γενικά απαιτούν πολλαπλά τσιπ, συσκευασία, καλώδια και εξωτερικούς μετατροπείς και συχνά χρειάζονται μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας. Μια σταθερή τάση στα ηλεκτρονικά ήταν η αυστηρότερη ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, συχνά μετακινώντας όλο και περισσότερες λειτουργίες στο ίδιο το ολοκληρωμένο κύκλωμα”. Όλα αυτά μέσα στο ανθρώπινο σώμα; Χωρίς άραγε παρενέργειες και προβλήματα;

Συμπεραίνουμε οτι τα τσιπ που ήδη πωλούνται στην αγορά και διαφημίζονται σε Αμερική, Σουηδία κλπ δεν είναι και τόσο απροβλημάτιστα. Κι όμως προωθήθηκαν στην αγορά και έχουν ήδη οι καταναλωτές εξοικειωθεί με την ιδέα της χρήση τους. Περισσότερο η ιδέα των τσιπ πουλιέται τον τελευταίο καιρό, …τα προβλήματα χρήσης αποσιωπούνται…Κάτι μας θυμίζει αυτό….

Ο επικεφαλής της σχολιαζόμενης έρευνας, Κεν Σέπαρντ, σχολιάζει πως «είναι μία νέα ιδέα, “τσιπ ως σύστημα”, ένα τσιπ που μόνο του, χωρίς τίποτε άλλο, αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό σύστημα…. επαναστατικό για την ανάπτυξη ασύρματων, μικροσκοπικών ιατρικών συσκευών, που μπορούν να αντιλαμβάνονται διαφορετικά πράγματα, να χρησιμοποιούνται σε κλινικές εφαρμογές και να εγκριθούν για ανθρώπινη χρήση».

Ο στόχος της ομάδας είναι να αναπτύξει τσιπ που μπορούν να εγχυθούν στο σώμα με μια υποδερμική βελόνα και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν ξανά έξω από το σώμα, χρησιμοποιώντας υπερήχους και παρέχοντας πληροφορίες για κάτι που μετρούν τοπικά. Οι τρέχουσες συσκευές μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες στις οποίες εργάζεται η ομάδα. Το ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό ασύρματων, μικρών και εμφυτεύσιμων ιατρικών συσκευών είναι μεγάλο, καθώς θα επέτρεπαν λεπτομερή παρατήρηση ζωτικών ενδείξεων για ιατρικούς σκοπούς.

Όλα για το καλό μας, λοιπόν, για την υγεία μας…. Το σώμα μας πομπός – δέκτης… Θα γίνουν άραγε αντίστοιχες μελέτες και για τις παρενέργειες στο ανθρώπινο σώμα, την διαχείριση αυτών των πληροφοριών, τα προβλήματα ασφάλειας κλπ κλπ; Το πραγματικό ερώτημα είναι, αν θα έχουν όλοι οι άνθρωποι τέτοιου είδους προβληματισμό, κι αν όχι, γιατί; 

Προϊστορία

Είναι μια τεχνολογία γνωστή και αναπτυσσόμενη τα τελευταία χρόνια. Σε περσινό άρθρο του ο μακαριστός γέροντάς μας, π.Νικόλαος Μανώλης, σχολίαζε το προφητικό κήρυγμα του π.Σάββα Αχιλλέως για το θέμα.  

Λέγει ο π. Σάββας Αχιλλέως: “η προσπάθεια των επιστημόνων του καιρού μας είναι να εφεύρουν ένα μικροτσίπ που θα το φέρουν οι άνθρωποι μέσα τους και το οποίο θα στέλνει σήματα στους δορυφόρους και στα μεγάλα κέντρα της ανθρωπότητας, τα οποία κέντρα θα καταγράφουν και θα φυλάττουν το παν. Δεν θα είναι άλλα από τα μεγάλα κέντρα του Αντιχρίστου, που θα του δίνουν όλες τις πληροφορίες όσων φέρουν πάνω τους το μικροτσίπ. Άλλο τέτοιο προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε από αυτό, τέτοιος ολοκληρωτικός έλεγχος του ανθρώπου”.

Σε άλλη ομιλία του, ο ίδιος πατήρ, με ισχυρά επιχειρήματα αποδεικνύει και πώς οι νέες ταυτότητες ηλεκτρονικής μορφής οδηγούν στην συλλογή πληροφοριών και σφραγίσματος του ανθρώπου. Όλοι οι δίκαιοι και άγιοι πατέρες που αναφέραμε  και θα αναφέρουμε και παρακάτω ουσιαστικά χτυπάνε με τον προφητικό και κηρυκτικό τους λόγο την κουλτούρα σφραγίσματος, που συστηματικά καλλιεργείται στα προδρομικά χρόνια που ζούμε. Το σφράγισμα του Αντιχρίστου θα έρθει αφού εμπεδωθεί η κουλτούρα σφραγίσματος στους ανθρώπους για κοινωνικούς, οικονομικούς και υγειονομικούς λόγους.

Το σφράγισμα του Αντιχρίστου και των προδρόμων του

Από την εποχή των εθνοκαρτών, στις οποίες αναφέρεται  ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, με το barcode του 666 και χρήση ακτίνων λέιζερ, μέχρι τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και  τα σημερινά τσιπ, το μυαλό του χριστιανού νόμιμο είναι να περιστρέφεται γύρω από την έλευση του Αντιχρίστου. Λέγει ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων: “έχεις φίλους, έχεις πνευματικά παιδιά , έχεις γνωστούς; Ασφάλιζέ τους, ειδοποιώντας τους για τον Αντίχριστο”.

“Μέσω του τραπεζικού συστήματος και για οικονομικούς λόγους ο Αντίχριστος θα επιβάλλει το χάραγμα του 666 στο δεξί χέρι, αφού έχουν προηγηθεί τα ενδιάμεσα στάδια…..Η Αποκάλυψη δεν ερμηνεύεται συμβολικά και πνευματικά πια, αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος εκτυλίσσεται κατά γράμμα μπροστά στα μάτια μας καθημερινά”, μας λέγει χαρακτηριστικά ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος. 

Είναι περίφημες και οι προρρήσεις του Αγίου Παϊσίου επί του θέματος:

“Μετά, λοιπόν, από την κάρτα και την ταυτότητα, το φακέλωμα, για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα, θα λένε συνέχεια στην τηλεόραση ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. Από την άλλη μεριά, θα διαφημίζουν ¨το τέλειο σύστημα¨, το σφράγισμα στο χέρι ή στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666, το όνομα του Αντιχρίστου”. 

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας γύρω από τα τσιπάκια για τους χριστιανούς έχει βαθύ πνευματικό και εσχατολογικό νόημα και έχει προφητευτεί. Με τα νέα δεδομένα καταλαβαίνουμε πως τα τσιπάκια μίκρυναν, χωράνε πολλά δεδομένα, είναι αυτόνομα πια, δέχονται και λαμβάνουν πληροφορίες (θα βοηθήσει η χρήση του 5G) και προορίζονται για ευρεία χρήση για ιατρικούς λόγους! Με την πρόσφατη υγειονομική κρίση μάλιστα, είδαμε πώς οι λόγοι υγείας κάμπτουν τις αντιστάσεις και των χριστιανών, παρόλες τις ξεκάθαρες προφητείες της Αποκάλυψης. 

Από την επιβολή ηλεκτρονικού φακελώματος μέσω των καρτών για οικονομικούς λόγους, μέχρι τις υποχρεωτικότητες για υγειονομικούς λόγους, με δεδομένες τις δυνατότητες των νέων τσίπ και του 5G, ο χριστιανός οφείλει να είναι σε επιφυλακή! 

Το σφράγισμα του Χριστού

Αφού είδαμε κατάματα τα δεδομένα της εποχής, ας στρέψουμε τώρα τον νου μας στον Κύριο. Ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος μας υπενθυμίζει την αλήθεια που βρίσκεται στον Λόγο του Θεού, πως πλάι στο σφράγισμα του Αντιχρίστου και των προδρόμων του υπάρχει και το σφράγισμα που δίδει ο Χριστός στους πιστούς Του, στα έσχατα αυτά χρόνια που ζούμε! Είναι λύση και πρόταση ζωής να στραφούμε στο σφράγισμα του Χριστού, αυτό να επιδιώκουμε, αυτό να φροντίζουμε, σε αυτό να αδολεσχούμε! Αυτή η φροντίδα μας οδήγησε στην Αγία Αποτείχιση και μας συντηρεί εν Κυρίω!

Ο πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος μας κατηχεί

“Το σφράγισμα αυτό του Κυρίου δίδεται μυστικώ τω τρόπω στους πιστούς. Δεν είναι ένα σφράγισμα που δίδεται, για να αποφύγουν τα δεινά της εποχής οι χριστιανοί, αλλά για να αναγνωρίζουν την πλάνη….Στα χρόνια του Αντιχρίστου όλοι θα προσκυνούν τον Αντίχριστο ως Μεσσία, γιατί θα είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Φιλάνθρωπος, ελεήμων, θα ενώσει όλη τη γη κάτω από μια κυβέρνηση μόνο. Δε θα μπορούν να διακρίνουν οι άνθρωποι ότι αυτός θα είναι ο Αντίχριστος. Αλλά και πριν, μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, στα προδρομικά χρόνια, οι άνθρωποι θα τον έχουν προσκυνήσει. Οι πιστοί δεν πρέπει να το κάνουν”.

Θα λέγαμε πως το σφράγισμα του Χριστού είναι να έχουμε μάτια να αναγνωρίζουμε την πλάνη, ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε και τον Αντίχριστο! 

Ποιος/τι θα τους βοηθήσει να μην το κάνουν; 

“Καταρχήν, τον Αντίχριστο θα τον αναγνωρίσουν και θα τον υποδείξουν οι δυο προφήτες, Ηλίας και Ενώχ. Αλλά, δεν θα είναι τόσο αναγκαιότατο να υποδείξουν μόνο αυτοί οι δύο προφήτες, αλλά, οι πιστοί, που θα έχουν ήδη το πνεύμα του Θεού, και χωρίς την βοήθεια των προφητών, θα μπορούν να αναγνωρίζουν τον Αντίχριστο.

 Ο Χριστός, όταν ήρθε, έπρεπε να υποδειχθεί, κάνεις δεν Τον γνώριζε. Αυτός που θα υποδείκνυε τον Χριστό θα έπρεπε να είναι προφήτης. Αυτός ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής. Υπέδειξε τον Χριστό στα πλήθη, αλλά ο Χριστός ήδη είχε αναγνωριστεί από τους πιστούς ανθρώπους, από εκείνους οι οποίοι είχαν την προσδοκία τους σωστά τοποθετημένη, από τους πιστούς του Ισραήλ. Η οικογένεια της υπεραγίας Θεοτόκου, ο Ζαχαρίας και η Ελισάβετ, οι γονείς του Ιωάννη, ο Συμεών ο Θεοδόχος, η Άννα η  προφήτιδα, είχαν δεχτεί και αναγνωρίσει τον Χριστό και μάλιστα από τότε που ο Χριστός ήταν νήπιο! Η Άννα έλεγε σε όσους έμπαιναν στον Ναό να προσκυνήσουν και είχαν σωστή προσδοκία και γνώση και αντίληψη, ότι ο Μεσίας ήρθε! Η γνώση περί του Μεσσία δεν ήταν ανάγκη να δοθεί από τον Ιωάννη το Βαπτιστή. Ήταν ανάγκη για τους πολλούς! Για τους αληθινά πιστούς ο Ιησούς είχε ήδη έλθει!

Εκείνοι που είναι σωστοί χριστιανοί και θα περιμένουν σωστά τον Χριστό, τον καιρό του Αντιχρίστου δε θα περιμένουν τους δυο προφήτες, για να διακρίνουν την αλήθεια, θα έχουν από μόνοι τους διακρίνει την αλήθεια. Η σφραγίδα του Χριστού, λοιπόν, έγκειται σε αυτή την αναγνώριση, στην αναγνώριση του Αντιχρίστου. Θα είναι τόσο δύσκολο; Ναι, θα είναι!”

 Ήδη διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι για τους πολλούς να αναγνωρίσουν την πλάνη, την αίρεση και τους προδρόμους του Αντιχρίστου, που έρχονται πάντα με τα καλύτερα προσχήματα. 

Αλλά ο Θεός σφραγίζει μυστικά

Τέτοιοι χριστιανοί ας γίνουμε, αδελφοί, σαν την Παναγία και τους υπόλοιπους πιστούς του Ισραήλ και ας δεχτούμε μυστικά την σφραγίδα της πίστεως μέσα μας. Ενωμένοι με τον Λόγο του Θεού, την σωστή πατερική ερμηνεία, τα εν ευσεβεία μυστήρια της Εκκλησίας, μέσα στην αγία Ορθοδοξία και ορθοπραξία, στην αγία ανυπακοή και την αγιοπατερική αποτείχιση, όπου και όπως αυτή επιβάλλεται. Ξεσκεπάζοντας το ψέμα, την πλάνη και την αίρεση, όπου τα συναντάμε, να μας σφραγίζει άνωθεν ο Κύριος!

Αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι είπε ο μακαριστός π.Νικόλαος Μανώλης για την έλευση του Αντιχρίστου (Μέρος Α’)
Ο Λιβάνιος προφητεύει το τσιπάρισμα
Προβληματισμοί επί των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Σχετικά άρθρα

ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Άρθρο του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ὁμότιμος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. "Σήμερα οἱ ἰσχυροί διάδοχοί του στούς ἐπισκοπικούς θρόνους συμπορεύονται μέ τούς παραμορφωτές τῶν ἠθῶν καί τῆς διδασκαλίας τοῦ Εὐαγγελίου καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.