Ελένη Καμπούρη

Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα

εικόνα άρθρου: Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επιχειρείται λοιπόν μία αποϊεροποίηση των Ιερών Ναών μας και χρησιμοποιείται η εκπαίδευση στις εκκλησίες ως Δούρειος Ίππος, για να επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η χώρα πνέει τα λοίσθια. Παρακμή παντού. Τα πάντα έχουν νεκρώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, γιατί μας επιβλήθηκε ένας παρατεταμένος εγκλεισμός λόγω του νέου κορονοϊού, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται πηδάει από χωράφι σε χωράφι κι από δέντρο σε δέντρο. Και φυσικά, πέφτει από τον ουρανό με ελικόπτερο στην μέση μιας άδειας πλατείας και προσγειώνεται στα χέρια και στο πρόσωπο ενός ανυποψίαστου πολίτη, ο οποίος κάθεται αμέριμνος και ολομόναχος μέσα στην ερημιά. Εκεί, λοιπόν, σπεύδουν οι αστυνομικοί για να βάλουν πρόστιμο στον πολίτη, ο οποίος απείθαρχος καθώς φαίνεται στα μάτια τους, τόλμησε να βγάλει για λίγα δευτερόλεπτα την μάσκα του και να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Γιατί είναι γνωστό ότι στη μέση του πουθενά θα έρθει ο ιός-κομάντο και θα εισβάλλει στην ρινοφαρυγγική κοιλότητα του πολίτη, ο οποίος τότε θα νοσήσει. 

Μεταφορικά, λοιπόν, έχουν νεκρώσει τα πάντα, γιατί οι πολίτες έχουν πέσει σε λήθαργο και συμπεριφέρονται ως ζωντανοί-νεκροί. Ενημερώθηκαν από τα αξιόπιστα ΜΜΕ ότι αυτός ο νέος ιός έχει θνητότητα σχεδόν 100%, οπότε αρχικά έμειναν σπίτι για να προφυλαχθούν. Αργότερα, για να υπερθεματίσει ο Καίσαρας πάνω στο νέο του αφήγημα, έπρεπε να επιβάλει πρόστιμα, κυρώσεις, εγκλεισμό από τις 6μμ., εμβόλια αμφιβόλου ηθικής και αποτελεσματικότητας και τελικά ένα “πασαπόρτε” ελεύθερης μετακίνησης για τους υπάκουους του συστήματος. Οι υπόλοιποι στην πυρά. Οπότε όλοι τώρα λειτουργούν σαν κινούμενα ζόμπι. Ζουν απλώς για να μην πεθάνουν και περπατούν απλώς και μόνο για να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν. Το τελευταίο βέβαια δεν ισχύει πάντα, γιατί οι άνθρωποι μετά τον θαυματουργικό εγκλεισμό σταμάτησαν να δουλεύουν. Μικρή σημασία μάλλον έχει τελικά ότι οι καραντίνες και οι εγκλεισμοί δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, απεναντίας επιδείνωσαν την ήδη άσχημη κατάσταση. Και ο ιός της κορώνας συνεχίζει να πηδάει από κεφάλι σε κεφάλι, όπως οι ψείρες που είχαμε μικροί στο σχολείο. 

Και τώρα συνεχίζονται τα σπουδαία, τα μεγάλα, τα τραγικά. Οι κύριοι της ΔΙΣ έκλεισαν τις εκκλησίες, γιατί πείστηκαν από τους τηλεγιατρούς και τους κυβερνώντες αυτού του τόπου ότι το μικρόβιο αυτό, όταν τρυπώσει μέσα στον Ιερό  Ναό, είναι δυνατότερο από τον Ένοικο και Ιδιοκτήτη του και μπορεί να αποδεκατίσει χιλιάδες μυριάδες ανθρώπων, όσο κι αν ο Ιδιοκτήτης του Ναού, που είναι ο Παντοδύναμος Άγιος Τριαδικός Θεός, μας διαβεβαιώνει 2021 χρόνια τώρα ότι υπάρχει Ολοζώντανος μέσα σε κάθε σπιθαμή του Οικήματός Του. Τι κι αν το έχει φανερώσει με μικρά ή μεγάλα θαύματα o Ίδιος, τι κι αν το βεβαιώνουν οι Άγιοί Του και μας το μεταδίδουν καθημερινά μέσα από την βιωτή τους και την διδασκαλία τους, τι κι αν η Θεία Κοινωνία, το Ιερό Ευχέλαιο και οι θαυματουργές Εικόνες των Αγίων μας βοούν αυτό του ουράνιο μήνυμα. 

Συνεχίζεται η μασκοφορία εντός του Ναού και το Ιερό Ευαγγέλιο μεταφέρεται με λαστιχένια ιατρικά γάντια. Δηλαδή, να τεμαχίζεις το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και να φοράς μάσκα, γιατί φοβάσαι ότι ο Υιός δεν μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια, τα οποία Εκείνος επέτρεψε να υπάρχουν. Να φοράς λαστιχένια γάντια, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα προστατευθείς από τον υποτακτικό ιό του Δεσπότη και Παντοκράτορα Χριστού. Η Παναγία να βλέπει αυτά που συμβαίνουν χύνοντας ποτάμια δακρύων ασταμάτητα από τον Σεπτέμβριο και εμείς ακόμη να την δένουμε με κορδέλες και σχοινιά και να πιστεύουμε ότι αν την ασπαστούμε θα γεμίσουμε μικρόβια. Βέβαια, το βράδυ υποκριτικά την παρακαλούμε να μας προστατέψει από αρρώστιες και πειρασμούς αλλά το πρωί φορούμε την μάσκα μας και τα γάντια μας, πηγαίνουμε στην εκκλησία και την κοιτούμε με φόβο από μακριά, γιατί οι λειτουργοί στους Ναούς Της μας είπαν να απομακρυνθούμε από τις σεπτές Της Εικόνες για να μην μολυνθούμε. 

Κι ενώ, λοιπόν, έχουν διακοπεί οι Ιερές Ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς ή έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο με 9 ή 20 πιστούς (ανάλογα τα τετραγωνικά μας είπαν Πολιτεία και ΔΙΣ), γιατί φοβούνται διασπορά του ιού μέσα σε αυτούς, συμβαίνει τώρα το εξής παράδοξο. Μετατρέπονται εκκλησίες και λοιποί χώροι σε σχολικές αίθουσες για να πραγματοποιηθούν τα σχολικά μαθήματα μέσα στους Ιερούς Ναούς ή στους παρακείμενους χώρους1. Δεν πρέπει τα παιδιά να συνωστίζονται στις σχολικές αίθουσες, γιατί εκεί υπερδιασπείρεται ο ιός. Ανακεφαλαιώνουμε, λοιπόν, και λέμε ότι οι Ναοί έκλεισαν και σχεδόν απαγορεύονται οι Ακολουθίες, γιατί αν προσέλθει μεγάλος αριθμός πιστών θα έχουμε διασπορά του ιού. Ενώ αν στον Ναό μαζευτεί ο ίδιος ή και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών και κάνουν εκεί το μάθημα τους, ΔΕΝ θα διασπαρεί ο ιός. Πόσο τραγελαφικό ακούγεται αυτό, όταν όλοι για χρόνια βιώνουμε το εξής φυσιολογικό: τα παιδιά το χειμώνα να αρρωσταίνουν (φυσιολογικά) από πάμπολλες ιώσεις και να κολλάνε τους οικείους τους στο σπίτι ή τους δασκάλους και καθηγητές τους. Υπάρχει έστω και μικρό δείγμα κοινής λογικής σε αυτό που αποφασίστηκε στη συγκεκριμένη ενορία ή πιθανόν και σε άλλες;

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτήν την βλασφημία, έχουμε να πούμε τα εξής. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η κοροϊδία και η ασέβεια. Οι Ιεροί Ναοί έχουν δημιουργηθεί ΜΟΝΟ για την τέλεση της Θείας Λατρείας και οποιαδήποτε άλλη χρήση τους είναι απλώς εκ του πονηρού για να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η ουσία της Ορθοδοξίας. Σε παλαιότερα χρόνια, φυσικά και πραγματοποιούνταν μέσα τις εκκλησιές τα σχολικά μαθήματα αλλά αυτό γινόταν γιατί υπήρχε διωγμός της ορθόδοξης πίστης και γιατί δεν υπήρχαν παιδαγωγοί και σχολικές αίθουσες. Ήταν άλλος ο σκοπός που γινόταν εκεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Θα μπορούσαν ίσως κατ’ οικονομία να δοθούν οι παρακείμενοι χώροι, όπως αυτοί που γίνονται τα μαθήματα των παιδικών κατηχητικών συνάξεων αλλά όχι ο κύριος Ναός. Αν και αυτό πάλι είναι παράξενο να πρέπει να συμβεί, για τον ίδιο λόγο που αναφέρθηκε προηγουμένως. Για ποιο λόγο σταμάτησε η λειτουργία των κατηχητικών σχολείων, ενώ τώρα επιτρέπεται στον ίδιο χώρο να γίνονται τα σχολικά μαθήματα με ασύγκριτα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών; Τελικά αυτός ο ιός ή αυτοί που τον διαχειρίζονται, φαίνεται ότι παθαίνουν αλλεργική αντίδραση στην ορθόδοξη κατήχηση, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η επιλεκτική διασπορά. Πρόκειται για οικουμενιστικά τερτίπια, τα οποία έχουν σκοπό να αλλάξουν και να διαβρώσουν ο,τιδήποτε παραδοσιακό και ορθόδοξο έχει απομείνει.  

Τελικά όλοι θέλουν να μας σώσουν. Ποιοι θα μας σώσουν; Αυτοί που μας στερούν την ελευθερία μας, κατά τον τρόπο που τους βολεύει και τους εξυπηρετεί; Θα σώσουν τα παιδιά μας από την αμάθεια αλλά θα τους γεμίζουν το μυαλό με σκουπίδια και αλλοιωμένες πληροφορίες. Θα σώσουν εμάς από ιούς και μικρόβια αλλά τελικά θα μας στερήσουν την ελευθερία μας, την κριτική μας σκέψη και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Θα μας εξομολογούν οι ψυχολόγοι αλλά όχι οι πνευματικοί. Θα ψεκαζόμαστε με αντισηπτικά υγρά αλλά όχι με τον ζωηφόρο Αγιασμό. Για να μας σώσουν θα μας κεντούν με ύποπτες ουσίες και θα μας στερούν το φάρμακο των φαρμάκων, την Θεία Κοινωνία. Είναι τόσο ξεκάθαρο πια ότι επιχειρείται αποχριστιανοποίηση στα πάντα, που και οι ίδιοι είναι τόσο προβλέψιμοι. 

Εσείς όλοι που κόπτεστε για την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα ήρθε η ώρα να το αποδείξετε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους που επιθυμούν να εκκλησιάζονται και να θρησκεύουν και αφήστε τους να πράξουν αυτό που θεωρούν οι ίδιοι αναγκαίο. Μαζί με τους φροντιστές της ελευθερίας μας, ας μπουν και όλοι οι δήθεν θρησκευόμενοι ρασοφόροι ή απλοί λαϊκοί, οι οποίοι γίνονται συνεργοί και συνεργάτες στο έγκλημα της παραποίησης της ορθόδοξης πίστης, όταν υιοθετούν και ανέχονται τέτοιες πρακτικές. Επιχειρείται λοιπόν μια αποϊεροποίηση των Ιερών Ναών μας και χρησιμοποιείται η εκπαίδευση στις εκκλησίες ως Δούρειος Ίππος, για να επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια. Και μάλιστα είναι διπλό το χτύπημα, γιατί τα παιδιά θα φτάσουν να εξισώσουν τον Ιερέα με έναν απλό λαϊκό και την Εκκλησία ως θεσμό με μια οποιαδήποτε σχολική καθημερινή δραστηριότητα. Θα αποδομηθεί όλη η ιερότητα της Ορθοδοξίας. Αλλά μάλλον αυτός είναι ο σκοπός. Σιγά-σιγά, μεθοδικά και ύπουλα. Μεγάλο το κρίμα για τις ψυχές που συναινούν σε αυτό, μεγάλο το κρίμα για την αποσύνθεση που προσπαθούν να μας επιβάλουν. 


1.https://www.ethnos.gr/ekklisia/147578_metatrepoyn-ekklisia-se-sholikes-aithoyses-sto-oraiokastro

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η καλή θέληση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών δεν είναι κατά Θεόν
Επίσκοπος που κλείνει Ιερό Ναό είναι όντως αναίσθητος (Κανών Δ΄ τῆς Ἁγίας καί Οἰκουμενικῆς Ἑβδόμης (Ζ΄) Συνόδου τῆς ἐν Νικαίᾳ)
– Ποιος είναι αυτός που θα τα βάλει με το τίμιο ράσο;
– Αντιχριστιανικό και απάνθρωπο να ζητάμε να ανοίξουν οι εκκλησίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα Αρχιμανδρίτη
– Τα ασεβή ράσα – Εκδίωξη πιστών από Ναό με εντολή του ιερέα
– «Λογική καί Πίστη» – Έννοιες ασυμβίβαστες;
– Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας
– Όταν οι Ιεράρχες παροπλίζουν τους Αγίους
– Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…
– Ανταρσία για γέλια και για κλάματα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.