Επικαιρότητα

Σιγή ιχθύος για την μεγαλύτερη Αίρεση στην φετινή Πανορθόδοξη Διάσκεψη για τις Αιρέσεις

εικόνα άρθρου: Σιγή ιχθύος για την μεγαλύτερη Αίρεση στην φετινή Πανορθόδοξη Διάσκεψη για τις Αιρέσεις

Τρίζουν τα άγια κοκαλάκια του π. Αντώνιου Αλεβιζόπουλου… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το δημιούργημά του, η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη κατά των Αιρέσεων, δεν στάθηκε στο ύψος του δημιουργού της και στις προσδοκίες του. 

Η ΕΙΔΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου η 32η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας με θέμα «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής»

Ο θεσμός, που φέτος φιλοξενήθηκε στην Ι.Μ. Ηλείας, συνεστήθη από τον μακαριστό ομολογητή ιερέα π.Αντώνιο Αλεβιζόπουλο πριν από 32 χρόνια και έχει γράψει τη δική του ιστορία στον αγώνα κατά των αιρέσεων. 

Ο π. Αντώνιος υπήρξε αγωνιστής της Ορθοδοξίας και στάθηκε εμπόδιο στην επέλαση των διαφόρων σεκτών και παραθρησκειών που φύτρωναν σαν τα μανιτάρια στην Ελληνική κοινωνία στις δεκαετίες του 80 και 90, στην κορύφωση του ηθικού μας ξεχαρβαλώματος. 

Τον καιρό εκείνο πλήθος προτεσταντικές αιρέσεις, γκουρού των Ανατολικών θρησκειών αλλά και  τάχα φιλοσοφικές ομάδες της Νέας Εποχής, προεξαρχόντων των Σαϊεντολόγων, προσπαθούσαν να κερδίσουν ανυποψίαστους και ακατήχητους χριστιανούς. 

Ο π. Αντώνιος αναπαύθηκε το 1996 αλλά το δημιούργημά του, η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη κατά των Αιρέσεων δεν στάθηκε στο ύψος του δημιουργού της και στις προσδοκίες του. Όλα όσα πολέμησε ο αγωνιστής ιερέας μας ήρθαν από την πίσω πόρτα με την επικράτηση του επάρατου Οικουμενισμού, της αίρεσης των αιρέσεων. 

Ποιό το όφελος να γίνονται συνέδρια στα οποία καταδικάζεται ο προτεσταντισμός και οι πεντηκοστιανές παραφυάδες του και οι ερμηνείες που δίνουν στην Αγία Γραφή, όταν η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου τους έχει αναγνωρίσει εκκλησιαστικότητα και κοινωνούμε μαζί τους στο ΠΣΕ; 

Ποιό το όφελος να καταδικάζονται οι αποκρυφιστικές ερμηνείες της Αγίας Γραφής, όταν η Αγία Γραφή, εξαιτίας της αδιαφορίας των ποιμένων, έχει μπει στο περιθώριο της ζωής των χριστιανών; 

Σε αντίθεση με τις παλαιές αιρέσεις που ένιωθαν την ανάγκη να στηρίξουν την διδασκαλία τους σε στοιχεία παραδοσιακότητας, οι σημερινοί οικουμενιστές, κληρικοί ή λαϊκοί θεολόγοι, δεν νιώθουν καν την ανάγκη να επικαλεστούν την Αγία Γραφή για να στηρίξουν τις απόψεις του. 

Σχεδόν όλοι οι αρχιερείς  σήμερα, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν από στήθους την Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, να την εξηγούν και να την διδάσκουν συστηματικά στο ποίμνιό του, έχουν μαύρα μεσάνυχτα και οι ερμηνείες που δίνουν ακόμα και σε εύκολα χωριά της Γραφής είναι λανθασμένη και αντιπατερική. Εδώ υπάρχει ιεράρχης που θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία δεν καταδικάζεται στην Αγία Γραφή και η Εκκλησία μας, αντί να ασχοληθεί μαζί του, ασχολείται με τις ερμηνείες της Γραφής που δίνουν οι Ιεχωβάδες.

Ποιό το όφελος να ασχολείται το συνέδριο με τις “Αιρετικές μεταφραστικές απόπειρες των αγιογραφικών αναγνωσμάτων”, όταν κανείς δεν ασχολείται με ένα πιο απτό θέμα, την μετάφραση των τεσσάρων καθηγητών, Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη, Ι. Καραβιδόπουλου με τα  σοβαρότατα μεταφραστικά λάθη που αλλοιώνουν το νόημα του κειμένου; 

Μια Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη εναντίον των Αιρέσεων που θα σεβόταν το όνομά της και την ιστορία της οφείλει να ασχοληθεί με την μεγαλύτερη αίρεση του καιρού μας, τον Οικουμενισμό, και με την ληστρική Σύνοδο που τον κατέστησε κυρίαρχο, το Κολυμπάρι. 

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί, ίσως και προβλέψιμοι με τον τρόπο που κλείνουμε τα άρθρα μας, όπως ο Κάτων ο Πρεσβύτερος στη Ρωμαϊκή σύγκλητο που έκλεινε τους λόγους του με την φράση “Carthago delenda est”, άλλα θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε, ότι η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου πρέπει να καταδικαστεί συνοδικά από την Εκκλησία μας. 

Εκεί σε θέλουμε, Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη κατά των Αιρέσεων, και όχι μόνο εναντία σε φωτισμένους πεντηκοστιανούς και γιαχωβάδες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

 Ο πρώτος «άγιος» influencer*

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου. Ο μακαριστός Όσιος γέροντας Αγάθωνας Κωνσταμονίτης, μας νουθετούσε με τρόπο ξεκάθαρο πως οτιδήποτε βρίσκεται έξω από την Ορθοδοξία είναι διάβολος

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.