Επικαιρότητα

Σημαίνουν οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη για να μην έρθουν στους Ναούς οι πιστοί!!!

εικόνα άρθρου: Σημαίνουν οι καμπάνες στη Θεσσαλονίκη για να μην έρθουν στους Ναούς οι πιστοί!!!

Οι Αρχιερείς του τόπου μας στερώντας μας την ευκαιρία να γευθούμε το φάρμακο των φαρμάκων, προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ξημέρωσε λοιπόν η 25η Μαρτίου, η ημέρα της εθνικής μας εορτής, κατά την οποία ελευθερώθηκε το Έθνος μας από τον τουρκικό ζυγό, γιορτάζοντας πανηγυρικά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Εμείς αντί να βρισκόμαστε στις εκκλησίες μας, να λατρεύουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, που ελευθέρωσε την Πατρίδα μας και να προσκυνούμε την Υπεραγία Θεοτόκο, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Η αιτιολόγηση εντοπίζεται στην απόφαση της ΔΙΣ να απαγορεύσει όλες τις Ιερές Ακολουθίες, κλείνοντας τους Ιερούς Ναούς και υπακούοντας στις άθεες προσταγές της ελληνικής κυβέρνησης. 

Κατανοούμε βέβαια ότι, οι Αρχιερείς του τόπου μας στερώντας μας την ευκαιρία να γευθούμε το φάρμακο των φαρμάκων, προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, εφαρμόζοντας μέτρα και τακτικές, που έχουν ως σκοπό την ανύψωση του θρησκευτικού και εθνικού μας φρονήματος. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, χαρακτηρίζονται ως ημίμετρα και νανουριστικές τακτικές. Ήρθε η ώρα τελικά, να κάνετε Αγία ανυπακοή και να βάλετε τον κόσμο στις εκκλησίες. Ακόμη, να κάνετε ομολογία Πίστεως και να φανερώσετε ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος. Μην διστάζετε να μείνετε Πίστη!!! Μένουμε σπίτι, αλλά βγαίνουμε για να πάμε στις Εκκλησίες, έτσι εφαρμόζουμε το “Μένουμε Πίστη”. 

Το οφειλόμενο χρέος μας συνεπώς, προς τον Κύριό μας και την Παναγία Μητέρα Του, είναι να χτυπήσουν ηχηρά και πανηγυρικά οι καμπάνες από τους Ιερούς Ναούς μας. Το γλυκό άκουσμα αρμόζει να μας καλεί ώστε να προσέλθουμε για να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία της σημερινής λαμπρής ημέρας! Ας δοξάσουμε λοιπόν τον Θεό για τις ευεργεσίες Του και ας Τον παρακαλέσουμε, για άλλη μια φορά, να μας ελευθερώσει από αρρώστιες ψυχικές και σωματικές.

 Στον αντίποδα, η αγαπητή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι είναι συνετό να απέχουμε από το Μυστήριο των Μυστηρίων, να μένουμε μόνο στο άκουσμα των καμπάνων, που χτυπούν πανηγυρικά, από τους Ναούς των Ενοριών μας. Ο φόβος βέβαια είναι μεγάλος, γιατί όπως μας λένε, ο νέος ιός είναι δυνατότερος από τον Υιό. Με αποτέλεσμα φυσικά, να κινδυνεύουμε να μολυνθούμε συμμετέχοντας στη Θεία Λατρεία. 

Οταν τελικά οι ίδιοι οι Αρχιερείς αμφισβητούν την Παντοδυναμία του Θεού μας, τότε εμείς τι θα πούμε στα παιδιά μας για τη σημερινή ημέρα; Ποιο είναι το οφειλόμενο χρέος μας απέναντι στον Θεό και στους αγωνιστές της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821; Έχουμε χρέος, να μη λησμονούμε, ότι οι ήρωες πρόγονοί μας πολεμούσαν τον εχθρό κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η πείνα και οι αρρώστιες θέριζαν, η φτώχεια και η ανέχεια ήταν οι μόνιμοι σύντροφοί τους. Μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες, πολεμούσαν πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. Όπως είπε μάλιστα κι ο Φώτης Κόντογλου: “Γιατί, γι’ αυτούς, κοντά στο κορμί, που έχει τόσες ανάγκες και που με τόσα βάσανα γίνεται η συντήρησή του, υπήρχε και η ψυχή, που είπε ο Χριστός πως αξίζει περισσότερο από το σώμα, όσο περισσότερο αξίζει το ρούχο απ’ αυτό”.  

Έτσι θα κατηχήσουμε τα παιδιά μας; Λέγοντάς τους ότι ο Θεός δεν είναι Παντοδύναμος και ότι δεν έχει την δύναμη να καταπολεμήσει ιούς και μικρόβια; Πώς περιμένουν μετά να ξαναμπεί ο κόσμος στις εκκλησιές, όταν θα του έχουν περάσει το μήνυμα ότι εκεί μέσα θα νοσήσουν και δεν θα θεραπευτούν; Ας κατηχήσει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τον ζαλισμένο από απιστία κλήρο και λαό λέγοντάς του τα εξής… «Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει, ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;»
Χρόνια πολλά και θεάρεστα Ελλάδα!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.