Επικαιρότητα

Σημεία των καιρών και μια ερμηνευτική συντυχία

εικόνα άρθρου: Σημεία των καιρών και μια ερμηνευτική συντυχία

Γράφει ο Δήμος Οικονομίδης

…Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας αρνείται την διδασκαλία της Τετάρτης Οικουμενικής συνόδου… Ο Αυστραλίας Μακάριος άνοιξε την αγκαλιά του στην ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε το ακόλουθο κείμενο προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, για τα όσα δραματικά εξελίσσονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ο κ. Δήμος Οικονομίδης σχολιάζει την πνευματική τύφλωση και τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Κόπτη πατριάρχη στην Αίγυπτο καθώς και την επίσκεψη που έκανε ο Αυστραλίας Μακάριος στις εγκαταστάσεις της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Ροκντέιλ του Σύδνεϋ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαράδεκτες οικουμενιστικές ενέργειες των Πατριαρχών Αλεξανδρείας και Αυστραλίας μπορείτε να διαβάσετε στα αποκαλυπτικά άρθρα της Σύναξης Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με τίτλο: “Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα” και “Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα“.


Σημεία των καιρών και μια ερμηνευτική συντυχία

Σημεία των καιρών.

Του Δήμου Οικονομίδη

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»” (Ιστολόγιο katanixi.gr)

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε επίσκεψη στον Κόπτη πατριάρχη στην Αίγυπτο ενώπιον πάντων, αναφερόμενος στην ορθοδοξία και στον μονοφυσιτισμό έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ο μονοφυσιτισμός είναι Χριστολογική αίρεση και πρωτευόντως η πίστη στον Χριστό είναι διαφορετική στους ορθοδόξους και στους μονοφυσίτες-Κόπτες. Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας αρνείται την διδασκαλία της Τετάρτης Οικουμενικής συνόδου και φορτώνει στους ατυχείς ώμους του τα αναθέματα όσων αλλοιώνουν την ορθόδοξη διδασκαλία για τις δύο φύσεις του Χριστού. Προφανώς τον γοήτευσε, περισσότερο από τις δογματικές διακηρύξεις της Τετάρτης Οικουμενικής συνόδου, η προτροπή του προηγούμενου Κόπτη πατριάρχη Σενούντα προς Ορθοδόξους “τόσες Οικουμενικές συνόδους έχετε εσείς οι Ορθόδοξοι, μία λιγότερο δεν βλάπτει”.  

Σημεία των καιρών.

Ο Αυστραλίας Μακάριος άνοιξε την αγκαλιά του στην ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ (Ιστολόγιο Ρομφαία 21-1-2020) Διαβάζουμε στο άρθρο.

“Σε μία αίθουσα κατάμεστη από μέλη και φίλους της ΑΧΕΠΑ, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ εγκαινίασε μια καινούργια εποχή στις σχέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Οργανισμό, μια εποχή συμπόρευσης και στενής συνεργασίας….

Εξάλλου, πρόκειται για τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας που επισκέφθηκε το σπίτι της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, στα 85 χρόνια από την ίδρυσή της…..

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι», τόνισε με έμφαση, ενώ εστιάζοντας στην ΑΧΕΠΑ, αναγνώρισε ότι επιτελεί ένα σημαντικό έργο που «το χρειάζεται η κοινωνία», όπως διέκρινε χαρακτηριστικά.

«Εγώ σας ανοίγω την αγκαλιά μου, ανοίγω την αγκαλιά της Αρχιεπισκοπής, σας δίνω την καρδιά μου και σας λέω ότι πρέπει να συμπορευθούμε και να είμαστε ένα», επισήμανε.

«Γιατί έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια καταγωγή, τον ίδιο Θεό», συνέχισε, «και, πάνω από όλα, επί της ουσίας δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Έχουμε κοινό σκοπό και κοινό εσχατολογικό προορισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν, με την παρουσία μου εδώ θέλω να αποδείξω και έμπρακτα αυτό το οποίο υποσχέθηκα στο διοικητικό συμβούλιο, που προσφάτως με επισκέφθηκε. Ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί»….”

Δεν έχει διαβάσει ο αρχιεπίσκοπος της Αυστραλίας τα περιοδικά της οργανώσεως ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας που έχει στα συρτάρια της η αρχιεπισκοπή; Δεν έχει δει τα μέλη ενδυμένα τις μασονικές στολές τους σε πλήθος φωτογραφιών; Από πότε οι μασόνοι και οι Ορθόδοξοι πιστεύουν στον ίδιο θεό; Απὀ πότε δεν χωρίζει τίποτε Χριστό και μασονία; Από πότε ορθοδοξία και μασονία έχουν τον ίδιο σκοπό και μπορούν να πορευτούν σφιχταγκαλιασμένοι προς τον….κοινό εσχατολογικό προορισμό; Εκτός εάν υπονοεί ο αρχιεπίσκοπος την κόλαση (εάν πιστεύει σε αυτήν ως εσχατολογική προοπτική) […] σε αυτό το σφιχταγκάλιασμα μασονίας και ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Και μια ερμηνευτική συντυχία.

Λόγος ΚΣΤ, Περί διακρίσεως λογισμών, παθών και αρετών, Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος.

Εάν δεν δύση πρότερον ο Ήλιος της θείας χάριτος από της ψυχής ημών, και δεν σκοτασθή ο νους μας εκ της οκνηρίας και της ανευλαβείας, δεν θέλουσι δυνηθή οι κλέπται δαίμονες να την κλέψωσι, και να την δήσωσι, και να την αιχμαλωτίσωσι, και να την θυσιάσωσι, και να την απολέσωσι. Κλεψία της ψυχής είναι να απολέση όλα τα καλά έργα της, και να αποστερηθή τον ουράνιον πλούτον της. Κλεψία της ψυχής είναι να απατάται ο άνθρωπος, να εργάζεται το μη καλόν ως καλόν, και να σπείρη αντί σίτου αίραν ή ζιζάνιον. Κλεψία παντοτινή είναι η αιχμαλωσία όπου πάσχει η ψυχή εκ του δαίμονος, και δεν θέλει να την γνωρίση και να εξαγορασθή με την καλήν μετάνοιαν, πριν αποθάνη. Αφ’ού δε σκοτισθή ο νούς και περιπέση με το έργον εις τον της αμαρτίας θάνατον, θυσιάζεται η ψυχή……

Δείτε σχετικά:
Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.